:. Правилник :. Нормативна уредба :. Решения :. Протоколи :. Фотогалерия :. Връзки с нас :. Одобрени ПУП :. Проекти на наредби, правилници

Повече информация относно...

ПРОТОКОЛ № 43/27.03.2015г.


ПРОТОКОЛ № 43
Днес, 27.03.2015г., от 9:30 ч. в Заседателната зала на Общински съвет Созопол, се проведе четиридесет и третото редовно заседание на Общински съвет Созопол, под ръководството на Красимира Германова – Председател на Общинския съвет.
На заседанието присъстваха шестнадесет общински съветника, Кметът на Община Созопол – г-н Панайот Рейзи, Катя Стоянова – Зам. Кмет на Община Созопол, служители на общинска администрация, Кметове на кметства и гости.

Кр. Германова: Добър ден на всички колеги, г-н Кмете, г-жо Зам кмет, Кметове на населени места и представители на общинска администрация. В залата присъстват петнадесет общински съветника имаме кворум, откривам четиридесет и третото редовно заседание на Общински съвет Созопол.
Както на всяко заседание и сега започваме с питания към Кмета. Колеги имате ли въпроси към кмета на общината? Г-н Пухов.
Г.Пухов: Имам няколко въпроса, първият е свързан с направената нова алея – Провлака, на която има изключително много разбити и занемарени лодки. Незнам по какъв начин, но трябва да се премахнат или да се приведат във вид. Моята молба е например до собствениците да се пусне тримесечно предизвестие за въвеждане във вид, ако не лодката да се премахва, незнам кой трябва да го извърши това нещо ДИК ли ?
Следващият въпрос е относно разкопките до църквата Св. Кирил и Методий, при силен дъжд там се образува голяма локва, която пречи на движението на хората. Има ли начин нещо да се предприеме?
И последно искам да ви поканя на Празничен концерт по случай деня на Тракия, днес от 17:30ч. в Читалището. Концерта е организиран от Тракийското дружество съвместно с Община Созопол. Благодаря Ви.
П.Рейзи: По първият въпрос искам да кажа, че мерки разбира се ще се вземат, както всяка година и ще премахнем тези лодки, но първо ще изпратим писмо до Рибарското дружество, защото собствениците им са негови членове.
По отношение на канала, няколко пъти сме коментирали въпроса ще видим какво може да се направи и до началото на лятото да бъде отстранен проблема.
А за концерта разбира се ще присъствам.
Кр. Германова: Други въпроси има ли колеги? Г-жа Хрусанова.
З.Хрусанова: Г-н Кмете моят въпрос е свързан със стария град на Созопол, колкото и странно да звучи. Получих призив от страна на граждани във връзка с освежителните ремонти на града и по точно ул. Нептун и ул. Хризантема – получили са се големи дупки от дъждовете и също така едно дърво, което според някой е вече за премахване.
П.Рейзи: По отношение на дървото – кажете на тези граждани, които са ви подали сигнала да пуснат едно писмо до общината, свикваме комисията, след което отиват на място и ако наистина е опасно или дърво което си е надживяло годините се предприема премахване, ако не, се изкастря. По отношение на тротоарите, както всяка година и тази тротоарите ще бъдат оправени.
Кр. Германова: Други въпроси има ли колеги? Г-н Петков.
Й.Петков: Уважаеми г-н Кмете и колеги на предната сесия актуализирахме бюджета с една сума пари за наводненията, преди няколко сесии Ви попитах участваме ли по оперативната програма „Околна среда“ и по точно за бедствия и аварии и по-точно за наводненията, Вие ми казахте, че няма такава. Скоро от парламента казаха, че е отворена тази програма и по точно за бедствия и аварии и конкретния ми въпрос е участваме ли, ще участваме ли по това?
П.Рейзи: Разбира се, че участваме може би говорите за фонд „Солидарност“ в който участваме за един мост който се намира между община Созопол и община Бургас, и в частност между селата Извор и Зидарово, работим съвместно с Областна управа и Община Бургас. Ще видим какви са изискванията и възможностите на фонда. Вие знаете, че има ли възможност винаги участваме за европейски средства. Важното е да има реална възможност, защото изискванията са много високи и също така има и момент на одобряване.
Кр. Германова: Други въпроси има ли колеги? Г-н Стефанов.
И.Стефанов: Г-н Кмете в програмите на партиите, които управляват града и общината имахме заложена поликлиника. Какви са плановете и имали наченки за такова нещо?
П.Рейзи: Бяхме стигнали почти на края на преговорите, подготвяха се документите за издаване на строително разрешение, но фирмата която трябваше да прави поликлиниката фалира за съжаление. В момента водим други преговори за това, търсим варианти.
И.Стефанов: Имам нещо в предвид има хора, които се интересуват ще направим среща.
Кр. Германова: Други въпроси има ли колеги? Г-н Неделчев.
Ст.Неделчев: Г-н Кмете в с.Равадиново имаме още трима четирима човека, които нямат намерение да си изнесат животните и то е много добитък. Незнам как ще работим така.
П.Рейзи: Знаете много добре взели сте решение, бяха написани много писма и се наложиха много глоби. Работим в тази посока не сме се отказали, пак ще направим проверка и надявам се до лятото да ги изкараме от селото.
Кр. Германова: Други въпроси има ли колеги? Г-н Димитров.
Р.Димитров: Въпросът ми е свързан с една ваша Заповед г-н Кмете – за дървата за огрев за местното население, аз мисля, че там има едни срокове, които са крайно неудобни за населението. Имам предвид, че хората излизат от зима, началото на годината си плащат данъците, готвят се за великденски празници след това абитуриентски балове. Не може ли да се преразгледа тази Заповед и да се удължат тези срокове?
П.Рейзи: Уважаеми съветници аз се радвам, че вие г-н Димитров се грижите за дървата на местното население. Заповедта която съм написал много точно и ясно съм я съгласувал с Общинско горско предприятие и с Кметовете в Общината. Стигнахме до Заповедта на базата на вашите питания и различни коментари, защото лично Вие няколко пъти ме атакувате по време на сесия, че хората не са си получили дървата, че хората са си платили и зимата ще изтече. Точно за това вече има Заповед, аз мисля, че хората в селата могат съвсем спокойно да си купат дървата през пролетно летния сезон, а съответно за есенният сезон да останат дървата на Созопол и Черноморец, където реално има туризъм. Какво се получваше на практика Созопол и Черноморец се зареждаха в един много кратък период през есента, а селата не успяваме през цялата година. Мотивът ви с данъците е несериозен, защото Вие може би незнаете, че данъка може да се плаща на вноски през годината и другото което може би незнаете, че данъците в нашите села на един имот не излизат повече от седем, осем до петнадесет лв. най-много. Също така мога да ви изкарам справка да видите колко от хората в селата не са си платили данъците, а получават дърва. Мисля, че Заповедта е много балансирана. До сега нямаше регламент, от тук нататък има, който иска да има дърва да се съобразява с него.
Р.Димитров: Не съм съгласен с вас, защото знам каква е причината да няма дърва за местно население и след първа пролет бяха доставени последните дърва в с. Росен. Ако направите една справка ще видите, че само за един ден са извозени 600 куб. от 8:00-15:00ч. и ако едно с.Равадиново разходва 2000 куб това означава, че за четири дни превозвачите ще ги задоволят. Причината е в рязането на дърва, няма на склад дърва.
П.Рейзи: Нали разбирате, че на склад дърва няма как да подържаме, защото всяка вечер изчезват по няколко кубика.
Р.Димитров: Ами всички щатове са заети охранявайте ги.
П.Рейзи: Аз немога да ви разбера какво общо имат щатовете с дървата в момента.
Р.Димитров: Как да нямат общо, нямаме дърва на склад. Една резачка може да добие 30 куб. на ден как ще извозим 600 куб.
П.Рейзи: Вижте сега г-н Димитров хайде да не превръщаме заседанието в една говорилня.
Кр. Германова: Други въпроси има ли колеги? Г-н Дамянов.
Т.Дамянов: Уважаеми г-н Кмете кога се очаква да започне ремонта на ул. Крайбрежна за подмяна на канализацията и по-точно кога се очаква да приключи предвид настъпващия сезон.
П.Рейзи: Надявам се до 30 май да приключи, то вече е започнало.
Кр. Германова: Други въпроси има ли колеги? Г-н Чакъров.
Т.Чакъров: Здравейте г-н Кмете вие сте обявили в интернет пространството и във вестниците за европейското, но ще ви помоля и сега да обявите за началото на европейското първенство за гражданите пред телевизорите и за подреждането и почистването на града.
П.Рейзи: Жребият ще се изтегли на 02.04 и ще се знае кои отбори ще играят в Созопол, от четирите града Созопол, Сливен, Бургас и Стара загора едната група ще играе тук. Единият от четвърт финалите ще е в Созопол и единият от полуфиналите ще бъде в Созопол, финалът в Бургас. Европейското започва на 06.05 и завършва на 19.05. Както виждате все оше нямаме разлепени билбордове и други реклами, защото изчакваме да видим каква ще е групата. Всички отбори ще спат в Поморие по изискване на УЕФА. Тези мачове ще са платени незнам на какви цени ще са билетите. За гражданите първият мач е на 07.05 и т.н билети ще се продават на касата на стадиона. Ако нещо повече ме интересува питайте ме.
Към съгражданите се обръщам с молба да обърнат внимание на дворовете си на улиците пред тях, както и хората с ресторанти и магазини да бъдат отворени. Надявам се форума да доведе много хора в града ни. За съжаление ще ни заварят разкопани в най-красивата част на града – пристанището. Надявам се фирмата която ще изпълнява проекта след поставяне на тръбите веднага да засипват и да се започва нареждането на паважа да не се чака. Дано да имаме възможност да направим подходи към заведенията на ул.Крайбрежна. Аз съм заинтересован за хората да има работа и сезона да върви, защото когато има приходи за хората те нормално си плащат задълженията към общината, а общината като има приходи успява да изпълни заложените проекти.
Кр. Германова: Благодарим г-н Кмете все пак усилията на Общината са за удължаване на сезона и всички ние апелираме към гражданите да подпомогнат това с външния вид на нашите имоти, заведения и сгради за обществено ползване. Имате ли други въпроси колеги? Г-н Неделчев.
Ст.Неделчев: Г-н кмете от Созопол до Златна рибка има паднали скали, няма да е лошо едно багерче за насипване, малко да се помисли за визия на града.
П.Рейзи: Имаме всичко това в предвид вие знаете, че има и дупки всичко трябва да се оправи неможем да посрещнем хората така. Знамената ще наредиме малко ни се скъси времето, друг път имаме време до 30.06, а тази година трябва да се съобразим до 06.05 да приведем града в ред поне на 90%.
Кр. Германова: Имате ли други въпроси колеги? Няма. Преминаваме към заседанието и дневния ред, всички вие сте получили покана аз имам предложение за допълнение към дневния ред, а именно:
VI. Докладна записка с вх. № 203/ 23.03.2015г., от Красимира Германова – Председател на Общински съвет Созопол, относно: Вземане на решение за удължаване срока на ликвидация на търговското дружество "СОЗОПОЛ" ЕООД – в ликвидация, с ЕИК 102011854 и удължаване срока на договора на ликвидатора.
Имате ли въпроси колеги или други предложения за промяна или допълнение. Няма. Ще ви моля да гласувате.
С резултат от гласуването „За” – 15 гласа , „Против” – 0 гласа , „Въздържали се” – 0 гласа
И сега като цяло дневния ред ведно с гласуваното преди малко допълнение. Ще ви моля да гласувате колеги.
С резултат от гласуването „За” – 15 гласа , „Против” – 0 гласа , „Въздържали се” – 0 гласа
Общински съвет Созопол взе
РЕШЕНИЕ:
№ 1155
Общински съвет Созопол, прие следния дневен ред:
I. ДОКЛАД НА КОМИСИЯТА ПО ЗАКОННОСТ, ОБЩЕСТВЕН РЕД, СИГУРНОСТ, ГРАЖДАНСКИ ПРАВА, МОЛБИ И ЖАЛБИ:
1. Докладна записка с вх. № 139/ 24.02.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: Определяне броя на таксиметровите автомобили, работещи на територията на община Созопол, както и условията и реда за разпределение между превозвачите
2. Докладна записка с вх. № 140/ 24.02.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: Определяне на срока на валидност на разрешението за таксиметров превоз на пътници, който е еднакъв за всички превозвачи и не може да бъде по-кратък от три години
3. Докладна записка с вх. № 143/ 25.02.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: Приемане на План на Община Созопол за 2015г. За Изпълнение на националната стратегия за младежта (2010-2020)
4. Докладна записка с вх. № 144/ 25.02.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: ПЛАН ЗА ДЕЙСТВИЕ НА ОБЩИНА СОЗОПОЛ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОБЛАСТНАТА СТРАТЕГИЯ ЗА ИНТЕГРИРАНЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ ОТ РОМСКИ ПРОИЗХОД И ДРУГИ ГРАЖДАНИ В УЯЗВИМО СОЦИАЛНО ПОЛОЖЕНИЕ, ЖИВЕЕЩИ В СХОДНА НА РОМИТЕ СИТУАЦИЯ 2015 Г. – 2017 Г.
5. Докладна записка с вх. № 177/ 12.03.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: Приемане на изменения и допълнения в Наредбата за определянето и администрирането на местни такси и цени на услуги на територията на община Созопол
6. Докладна записка с вх. № 181/ 12.03.2015г., от Красимира Германова – Председател на Общински съвет Созопол, относно: Приемане на Общинска програма за закрила на детето за 2015г. в Община Созопол
7. Докладна записка с вх. № 184/ 13.03.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: Изменения в Наредба за поставяне на преместваеми обекти за търговски или други обслужващи дейности и елементи на градското обзавеждане на територията на Община Созопол и Наредба за определяне и администриране на местните такси и цени на услугите на територията на община Созопол.
8. Докладна записка с вх. № 187/ 16.03.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: одобряване на „Правилник за устройството и дейността на Общински културен институт( ОКИ) Музеен център“-Созопол
II. ДОКЛАД НА КОМИСИЯТА ПО ФИНАНСИ И БЮДЖЕТ, ЕВРОИНТЕГРАЦИЯ, МЕЖДУНАРОДНИ ПРОЕКТИ И ПРОГРАМИ:
9. Докладна записка с вх. № 138/ 24.02.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: Определяне на минимални и максимални цени за таксиметров превоз на пътници за един километър пробег по съответна тарифа, валидна за територията на община Созопол;
10. Докладна записка с вх. № 161/ 06.03.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: Промяна в утвърдения списък на длъжностите и лицата, които имат право на транспортни разходи за 2015 година във функция „Здравеопазване“ и „Социално осигуряване, подпомагане и грижи“
11. Докладна записка с вх. № 174/ 11.03.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: Одобряване на средносрочна бюджетна прогноза за местните дейности за периода 2016-2018г. на Община Созопол”
12. Докладна записка с вх. № 175/ 11.03.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: Актуализиране Запис на Заповед във връзка с изпълнение на Договор за безлихвен заем № 8807 от 05.03.2013г. с ПУДООС
13. Докладна записка с вх. № 191/ 16.03.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: Компенсирани промени на разходната част на бюджета на Община Созопол за 2015г.
III. ДОКЛАД НА КОМИСИЯТА ПО ТУРИЗЪМ, СТОПАНСКА ПОЛИТИКА И ОБЩИНСКА СОБСТВЕНОСТ:
14. Докладна записка с вх. № 136/ 23.02.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: Продажба чрез публичен търг на имоти – частна общинска собственост находящи се в м. «Света Марина», землище гр.Созопол
15. Докладна записка с вх. № 137/ 23.02.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: Предложение за учредяване на безвъзмездно право на строеж в полза на «Сдружение за дива природа – Черноморец», за изграждане на заслон в ПИ 81178.32.379, горска територия, по Кадастрална карта на гр.Черноморец
16. Докладна записка с вх. № 141/ 24.02.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: Отдаване под наем на недвижим имот, общинска собственост, представляващ помещение на втори етаж в масивна двуетажна сграда, ПИ 81178.502.313.1 по кадастрална карта на гр.Черноморец
17. Докладна записка с вх. № 145/ 25.02.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: Отдаване под наем на земеделски имот в землище на с.Росен, Община Созопол
18. Докладна записка с вх. № 146/ 25.02.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: Продажба чрез публичен търг на имот – частна общинска собственост находящ се в зоната по §4, м-ст «Росенец», з-ще на с.Росен, Община Созопол
19. Докладна записка с вх. № 147/ 25.02.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: настаняване под наем в помещение – частна общинска собственост за нуждите на Сдружение с нестопанска цел в обществена полза “Свети Никола”-Черноморец
20. Докладна записка с вх. № 148/ 25.02.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: Продажба чрез публичен търг на имоти – частна общинска собственост находящи се в гр. Созопол.
21. Докладна записка с вх. № 152/ 25.02.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: Провеждане на публично оповестен конкурс за отдаване под наем на обект – частна общинска собственост находящ се в гр.Черноморец
22. Докладна записка с вх. № 155/ 27.02.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: Провеждане на публично оповестен конкурс за отдаване под наем на обект – частна общинска собственост находящ се в гр.Черноморец
23. Докладна записка с вх. № 157/ 04.03.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: Отдаване под наем без търг или конкурс на части от недвижими имоти – общинска собственост за здравни дейности на основание чл.14, ал.6 от ЗОС
24. Докладна записка с вх. № 158/ 04.03.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: Продажба чрез публичен търг на имоти – частна общинска собственост находящи се в гр. Созопол.
25. Докладна записка с вх. № 159/ 04.03.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: Отдаване под наем чрез публичен търг на имоти – частна общинска собственост находящи се в гр. Созопол
26. Докладна записка с вх. № 171/ 11.03.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: Определяне на размера и местоположението на мерите и пасищата на територията на Община Созопол и правилата за тяхното ползване
27. Докладна записка с вх. № 172/ 11.03.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: Даване на съгласие за отдаване под наем на мерите и пасищата – публична общинска собственост, за индивидуално ползване на животновъди, отглеждащи пасищни животни
28. Докладна записка с вх. № 194/ 17.03.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: Даване на съгласие за отдаване под наем на имоти с начин на трайно ползване „ полски път“ по реда на ЗСПЗЗ
IV. ДОКЛАД НА КОМИСИЯТА ПО УСТРОЙСТВО НА ТЕРИТОРИЯТА, ЖИЛИЩНА ПОЛИТИКА,СТРОИТЕЛСТВО, ЕКОЛОГИЯ, ИНФРАСТРУКТУРА И ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ:
29. Докладна записка с вх. № 93/ 12.02.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: Допускане изработване на Подробен устройствен план – парцеларен план за елементите на техническата инфраструктура, извън границите на населените места за обект: „Кабел НН от съществуващ КРШ до ТЕПО пред ПИ 134.131 в зона по §4, землище с.Крушевец, общ.Созопол“.
30. Докладна записка с вх. № 94/ 12.02.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: Изразяване на предварително съгласие за учредяване на сервитут на елементи на техническата инфраструктура, извън границите на населените места, за трасе на обект: „Кабелна линия 20kV от ПС „Созопол” до ВС ”Буджака”, землище гр.Черноморец и землище гр.Созопол .
31. Докладна записка с вх. № 95/ 12.02.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: Допускане процедура за изработване на Подробен устройствен план – план регулация и застрояване за промяна предназначението на поземлен имот 81178.60.161 /№161/, зона по §4 от ЗСПЗЗ, местност „Митков мост”, землище гр.Черноморец, общ.Созопол, с цел изграждане на „вилна сграда”
32. Докладна записка с вх. № 96/ 12.02.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: Допускане процедура за изработване на Подробен устройствен план – план регулация и застрояване за промяна предназначението на поземлен имот 67800.50.43, зона по §4 от ЗСПЗЗ, м.“Куку баир“, землище гр.Созопол, с цел изграждане на „вилна сграда и трафопост”.
33. Докладна записка с вх. № 113/ 20.02.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: Разрешение за изработването на Подробен устройствен план – изменение на плана за регулация и застрояване в обхвата на УПИ II8136 в м. „Буджака“, - з-ще на гр. Созопол /ПИ с идентификатор 67800.8.136 по КК на гр.Созопол/
34. Докладна записка с вх. № 133/ 23.02.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: Допускане на процедура за изработване на Подробен устройствен план - план регулация и застрояване за промяна оредназначението на ПИ 67800.6.8 по КК, местност „Буджака“, землище гр.Созопол, за изграждане на вилни сгради
35. Докладна записка с вх. № 162/ 06.03.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: Разрешение за изработването на Подробен устройствен план – изменение на плана за регулация и застрояване в обхват на УПИ ІІ-597 в м.”Аклади”, з-ще на гр.Черноморец / пи с идентификатор 81178.5.466 по КК на гр.Черноморец /.
36. Докладна записка с вх. № 163/ 06.03.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: Одобряване на подробен устройствен план – парцеларен план за елементи на техническата инфраструктура, извън границите на населените места за „Местен път“ в местност „Равадиново“, землище с.Равадиново, Община Созопол, обл. Бургаска
37. Докладна записка с вх. № 170/ 11.03.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: Одобряване на Подробен устройствен план – парцеларен план на елемент на техническата инфраструктура извън границите на населените места в з-ще гр.Черноморец, област Бургас за обект: „Изместване на външен водопровод и улична канализация за урегулиран поземлен имот № ІІІ-5219,5220” в м.”Аклади”, землище гр.Черноморец
38. Докладна записка с вх. № 173/ 11.03.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: Изразяване на предварително съгласие за изработването на Подробен устройствен план – изменение на плана за регулация и застрояване за част от УПИ II „За спорт“ в кв.7 по плана на с. Крушевец общ. Созопол
39. Докладна записка с вх. № 178/ 12.03.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: Разрешение за изработването на Подробен устройствен план – изменение на плана за регулация и застрояване в обхват на УПИ IX 5128, 5580 в м. Буджака, з-ще на гр.Созопол /ПИ с идентификатор 67800.5.842 по КК на гр.Созопол/
40. Докладна записка с вх. № 188/ 16.03.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: Разполагане и поставяне на временни преместваеми обекти за търговски и други обслужващи дейности, рекламни, информационни и монументално-декоративни елементи на територията на гр. Созопол
41. Докладна записка с вх. № 189/ 16.03.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: Разполагане и поставяне на временни преместваеми обекти за търговски и други обслужващи дейности, рекламни, информационни и монументално-декоративни елементи на територията на населени места в Община Созопол
V. ДОКЛАД НА КОМИСИЯТА ПО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, ОБРАЗОВАНИЕ, КУЛТУРА, СПОРТ, СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА И ВЕРОИЗПОВЕДАНИЯ:
42. Докладна записка с вх. № 183/ 13.03.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: Отпускане на еднократни помощи
VI. ДОКЛАДНА ЗАПИСКА С ВХ. № 203/ 23.03.2015Г., от Красимира Германова – Председател на Общински съвет Созопол, относно: Вземане на решение за удължаване срока на ликвидация на търговското дружество "СОЗОПОЛ" ЕООД – в ликвидация, с ЕИК 102011854 и удължаване срока на договора на ликвидатора.

Кр.Германова: Преминаваме към първа точка от дневния ред, давам думата на г-н Стоян Маринов председател на комисията по законност.
Ст. Маринов: Добър ден колеги, г-жо Председател, г-н Кмет, становище на комисията по законност, обществен ред, сигурност, граждански права, молби и жалби във връзка с входирани докладни записки за разглеждане на четиридесет и третото редовно заседание
На 18.03.2015г. от 14:00 часа, се проведе заседание на комисията по законност, обществен ред, сигурност, граждански права, молби и жалби. На заседанието присъстваха Стоян Маринов – Председател; Гено Пухов; Стойо Недин; Пенка Щерионова. В работата на заседанието взеха участие Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол; Общински съветници; Служители на общинска администрация; Диан Дунев – адвокат на Общински съвет – гр.Созопол;
Комисията разгледа и се произнесе по Докладна записка с вх. № 139/ 24.02.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: Определяне броя на таксиметровите автомобили, работещи на територията на община Созопол, както и условията и реда за разпределение между превозвачите
След обсъждане и гласуване, с резултат от гласуването За: 4 гласа, Против: няма, Въздържали се: няма, комисията предлага на Общински съвет да вземе решението така, както е по докладната.
Кр.Германова: Колеги имате ли въпроси по докладната? Няма. Ще ви моля да гласувате.
РЕЗУЛТАТИ ОТ ГЛАСУВАНЕТО
П.N: Име, презиме, фамилия Гласувал
1 КРАСИМИРА ГЕРМАНОВА За
2 СТОЯН МАРИНОВ За
3 РУМЕН ДИМИТРОВ За
4 ИЛИЯН СТЕФАНОВ За
5 ЗАФИРА ХРУСАНОВА За
6 ЙОРДАН ПЕТКОВ За
7 РОСЕН ДЕСПОВ За
8 ТОДОР ДАМЯНОВ За
9 СТОЙЧО НЕДЕЛЧЕВ За
10 ЯНЧО ГЕОРГИЕВ За
11 ИВАН ХАДЖИЕВ За
12 ПЕНКА ЩЕРИОНОВА За
14 СТОЬО НЕДИН За
16 СВЕТЛАНА ЛУЛЕВА За
17 ГЕНО ПУХОВ За
18 ТОДОР ЧАКЪРОВ За
Общо гласували: 16; За: 16; Против: 0; Въздържали се: 0

Общински съвет Созопол взе
РЕШЕНИЕ:
№ 1156

Общински съвет Созопол увеличава максималния брой разрешителни за таксиметров превоз на пътници за територията на община Созопол, от 100 броя на 130 броя таксиметрови автомобили.
Общински съвет Созопол определя ред и условия за разпределение на таксиметровите автомобили между превозвачите:
1.Бройката на таксиметровите автомобили се приема за периода от 2015г. до 2017г.
2.Всеки таксиметров превозвач може да регистрира два броя разрешителни за таксиметров превоз за територията на Община Созопол.

Ст. Маринов: Докладна записка с вх. № 140/ 24.02.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: Определяне на срока на валидност на разрешението за таксиметров превоз на пътници, който е еднакъв за всички превозвачи и не може да бъде по-кратък от три години
След обсъждане и гласуване, с резултат от гласуването За: 4 гласа, Против: няма, Въздържали се: няма, комисията предлага на Общински съвет да вземе решението така, както е по докладната
Кр.Германова: Колеги имате ли въпроси по докладната? Няма. Ще ви моля да гласувате.
РЕЗУЛТАТИ ОТ ГЛАСУВАНЕТО
П.N: Име, презиме, фамилия Гласувал
1 КРАСИМИРА ГЕРМАНОВА За
2 СТОЯН МАРИНОВ За
3 РУМЕН ДИМИТРОВ За
4 ИЛИЯН СТЕФАНОВ За
5 ЗАФИРА ХРУСАНОВА За
6 ЙОРДАН ПЕТКОВ За
7 РОСЕН ДЕСПОВ За
8 ТОДОР ДАМЯНОВ За
9 СТОЙЧО НЕДЕЛЧЕВ За
10 ЯНЧО ГЕОРГИЕВ За
11 ИВАН ХАДЖИЕВ За
12 ПЕНКА ЩЕРИОНОВА За
14 СТОЬО НЕДИН За
16 СВЕТЛАНА ЛУЛЕВА За
17 ГЕНО ПУХОВ За
18 ТОДОР ЧАКЪРОВ За
Общо гласували: 16; За: 16; Против: 0; Въздържали се: 0

Общински съвет Созопол взе
РЕШЕНИЕ:
№ 1157

Общински съвет Созопол определя срока на валидност на разрешителните за таксиметров превоз на пътници, еднакъв за всички превозвачи за период не по-кратък от 3/три/ години.

Ст. Маринов: Докладна записка с вх. № 143/ 25.02.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: Приемане на План на Община Созопол за 2015г. За Изпълнение на националната стратегия за младежта (2010-2020)
След обсъждане и гласуване, с резултат от гласуването За: 4 гласа, Против: няма, Въздържали се: няма, комисията предлага на Общински съвет да вземе решението така, както е по докладната
Кр.Германова: Колеги имате ли въпроси по докладната? Няма. Ще ви моля да гласувате.
С резултат от гласуването „За” – 16 гласа , „Против” – 0 гласа , „Въздържали се” – 0 гласа

Общински съвет Созопол взе
РЕШЕНИЕ:
№ 1158

На основание чл.21 ал.2 от ЗМСМА Общински съвет Созопол приема План на Община Созопол за 2015г. за Изпълнение на националната стратегия за младежта (2010-2020.

Ст. Маринов: Докладна записка с вх. № 144/ 25.02.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: ПЛАН ЗА ДЕЙСТВИЕ НА ОБЩИНА СОЗОПОЛ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОБЛАСТНАТА СТРАТЕГИЯ ЗА ИНТЕГРИРАНЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ ОТ РОМСКИ ПРОИЗХОД И ДРУГИ ГРАЖДАНИ В УЯЗВИМО СОЦИАЛНО ПОЛОЖЕНИЕ, ЖИВЕЕЩИ В СХОДНА НА РОМИТЕ СИТУАЦИЯ 2015 Г. – 2017 Г.
След обсъждане и гласуване, с резултат от гласуването За: 4 гласа, Против: няма, Въздържали се: няма, комисията предлага на Общински съвет да вземе решението така, както е по докладната
Кр.Германова: Колеги имате ли въпроси по докладната? Няма. Ще ви моля да гласувате.
С резултат от гласуването „За” – 16 гласа , „Против” – 0 гласа , „Въздържали се” – 0 гласа

Общински съвет Созопол взе
РЕШЕНИЕ:
№ 1159

1.Приема Плана за действие на Община Созопол за изпълнение на Областната стратегия за интегриране на българските граждани от ромски произход и други граждани в уязвимо социално положение, живеещи в сходна на ромите ситуация 2015-2017 година.

Ст. Маринов: Докладна записка с вх. № 177/ 12.03.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: Приемане на изменения и допълнения в Наредбата за определянето и администрирането на местни такси и цени на услуги на територията на община Созопол
След обсъждане и гласуване, с резултат от гласуването За: 4 гласа, Против: няма, Въздържали се: няма, комисията предлага на Общински съвет да вземе решението така, както е по докладната
Кр.Германова: Колеги имате ли въпроси по докладната? Г-н Деспов.
Р.Деспов: Г-н Кмете преди сме коментирали въпроса за създаването на общ маршрут с общ туристически билет вие казахте, че ще помислите как да стане и така. Имаме много добри примери от Европа, Трявна, Боженци и др. По този начин ние ще предложим на хората алтернатива. Има ли развитие?
П.Рейзи: Музеите са с делегиран бюджет вече ги отделихме като отделно предприятие, въпроса съм го поставил пред г-н Митко Недев. Той трябва да провери нещата и очаквам неговия отговор. Имаме предложение за туристическа обиколка на стария град и сме го заложили като цена, по предложение на г-н Недев. Аз бях против намалянето на цената, но това е предложение на г-н Недев, което той защити с тезата, че по този начин ще съберем повече пари. Знам, че много пъти сте засягал въпроса г-н Деспов и сега се надявам вече, след като и г-н Недев се нагърби със задачата да направим едно предложение и да го реализираме като идея, но проблема ще е в ценообразуването.
Кр.Германова: Други въпроси по докладната колеги имате ли? Няма. Ще ви моля да гласувате.
РЕЗУЛТАТИ ОТ ГЛАСУВАНЕТО
П.N: Име, презиме, фамилия Гласувал
1 КРАСИМИРА ГЕРМАНОВА За
2 СТОЯН МАРИНОВ За
3 РУМЕН ДИМИТРОВ За
5 ЗАФИРА ХРУСАНОВА За
6 ЙОРДАН ПЕТКОВ За
7 РОСЕН ДЕСПОВ За
8 ТОДОР ДАМЯНОВ За
9 СТОЙЧО НЕДЕЛЧЕВ За
10 ЯНЧО ГЕОРГИЕВ За
11 ИВАН ХАДЖИЕВ За
12 ПЕНКА ЩЕРИОНОВА За
16 СВЕТЛАНА ЛУЛЕВА За
17 ГЕНО ПУХОВ За
18 ТОДОР ЧАКЪРОВ За
Общо гласували: 14; За: 14; Против: 0; Въздържали се: 0

Общински съвет Созопол взе
РЕШЕНИЕ:
№ 1160
На основание чл.21, ал.1, т.7 и ал.2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, Общински съвет Созопол приема следните промени и допълнения в Наредбата за определянето и администрирането на местни такси и цени на услуги на територията на община Созопол:
Чл.150 се променя и добива следната редакция :
„Чл.150 За входни билети и екскурзоводски беседи за музейни обекти се заплащат цени както следва :
1. Археологически музей – Созопол:
- Цена на индивидуален билет за вход възрастни - 7.00 лв;
- Цена на индивидуален билет за учащи - 3.00 лв;
- Цена на вход за групи над 6 човека - 6.00 лв/чов;
- Цена на семеен билет - 10.00 лв;
- Цена на беседа - 10.00 лв;
- Цена беседа „Туристическа обиколка „Стар град” Созопол - 30.00 лв.
2. Етнографска експозиция „Къща Тракийски хан” гр.Созопол
- Цена на индивидуален билет за вход възрастни - 3.00 лв;
- Цена на индивидуален билет за учащи - 2.00 лв;
- Цена на вход за групи над 6 човека - 2.00 лв/чов.
3. Музей „Свети Никола” гр.Черноморец
- Цена на индивидуален билет за вход възрастни - 4.00 лв;
- Цена на индивидуален билет за учащи - 2.00 лв;
- Цена на вход за групи над 6 човека - 3.00 лв/чов;
- Цена на беседа - 10.00 лв.
4. За деца до 6 години и за жители на община Созопол посещенията са безплатни.”

Ст. Маринов: Докладна записка с вх. № 181/ 12.03.2015г., от Красимира Германова – Председател на Общински съвет Созопол, относно: Приемане на Общинска програма за закрила на детето за 2015г. в Община Созопол
След обсъждане и гласуване, с резултат от гласуването За: 4 гласа, Против: няма, Въздържали се: няма, комисията предлага на Общински съвет да вземе решението така, както е по докладната
Кр.Германова: Колеги имате ли въпроси по докладната? Няма. В такъв случай ще ви моля да гласувате.
С резултат от гласуването „За” – 14 гласа , „Против” – 0 гласа , „Въздържали се” – 0 гласа

Общински съвет Созопол взе
РЕШЕНИЕ:
№ 1161

1. На основание чл.21, ал.1, т.12 от ЗМСМА и чл. 3 ал.1 от Правилника за прилагане на Закона за закрила на детето Общински съвет Созопол приема Общинска програма за закрила на детето за 2015г. в Община Созопол.
2. Общинската програма ще се изпълнява за постигане на целите заложени в: Стратегия на съвета на Европа за правата на детето2012-2015г.; „Национална стратегия за закрила на децата 2008-2018г.“; „Национален план за превенция на насилието над деца 2012-2014г.“; „Национална програма за закрила на детето за 2014г.“; „Национална стратегия „Визия за деинституционализация на децата в РБ“; „Национална стратегия за закрила и интеграция на децата с увреждания“; „Стратегически план на Държавната агенция за закрила на детето за периода 2014-2016г.“.
3. За изпълнението на Общинската програма за закрила на детето за 2015г. в Община Созопол се ангажират:
• Дирекция „Социално подпомагане” – Созопол
• Общинска администрация
• РПУ на МВР гр. Созопол
• Общо практикуващи лекари
• Спешна помощ
• OКБППМН
• Oбщински съвет на БЧК Созопол
• Директори на училища и детски градини
• Общинска комисия за детето
• НПО
• Доставчици на социални услуги в общината
• ЦСРИ, ЦОП, ЦНСТ

Ст. Маринов: Докладна записка с вх. № 184/ 13.03.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: Изменения в Наредба за поставяне на преместваеми обекти за търговски или други обслужващи дейности и елементи на градското обзавеждане на територията на Община Созопол и Наредба за определяне и администриране на местните такси и цени на услугите на територията на община Созопол.
След обсъждане и гласуване, с резултат от гласуването За: 4 гласа, Против: няма, Въздържали се: няма, комисията предлага на Общински съвет да вземе решението така, както е по докладната със следното допълнение: В т.1 да се добави текста „ В Раздел II Такса за ползване на пазари, тържища, панаири, тротоари, площади, улични платна и терени с друго предназначение“ в чл.26 да се добави нова точка със следното съдържание; В т.2 В раздел ІІ „Видове преместваеми обекти и изисквания към тях”, в чл.2 да се добави нова алинея със следното съдържание:
Кр.Германова: Колеги имате ли въпроси по докладната? Няма. Ще гласуваме по отделно двете точки, защото това са промени в две наредби ще ви моля да гласувате първо измененията в Наредба за поставяне на преместваеми обекти за търговски или други обслужващи дейности и елементи на градското обзавеждане на територията на Община Созопол, ведно с допълнението на комисията.
РЕЗУЛТАТИ ОТ ГЛАСУВАНЕТО
П.N: Име, презиме, фамилия Гласувал
1 КРАСИМИРА ГЕРМАНОВА За
2 СТОЯН МАРИНОВ За
3 РУМЕН ДИМИТРОВ За
5 ЗАФИРА ХРУСАНОВА За
6 ЙОРДАН ПЕТКОВ За
7 РОСЕН ДЕСПОВ За
8 ТОДОР ДАМЯНОВ За
9 СТОЙЧО НЕДЕЛЧЕВ За
10 ЯНЧО ГЕОРГИЕВ За
11 ИВАН ХАДЖИЕВ За
12 ПЕНКА ЩЕРИОНОВА За
14 СТОЬО НЕДИН За
16 СВЕТЛАНА ЛУЛЕВА За
17 ГЕНО ПУХОВ За
18 ТОДОР ЧАКЪРОВ За
Общо гласували: 15; За: 15; Против: 0; Въздържали се: 0

Кр.Германова: Имате ли въпроси по предложението по така предложената втора точка? Няма. Ще ви моля да гласувате изменението в Наредба за определяне и администриране на местните такси и цени на услугите на територията на община Созопол, отново ведно с допълнението на комисията.
РЕЗУЛТАТИ ОТ ГЛАСУВАНЕТО
П.N: Име, презиме, фамилия Гласувал
1 КРАСИМИРА ГЕРМАНОВА За
2 СТОЯН МАРИНОВ За
3 РУМЕН ДИМИТРОВ За
5 ЗАФИРА ХРУСАНОВА За
6 ЙОРДАН ПЕТКОВ За
7 РОСЕН ДЕСПОВ За
8 ТОДОР ДАМЯНОВ За
9 СТОЙЧО НЕДЕЛЧЕВ За
10 ЯНЧО ГЕОРГИЕВ За
11 ИВАН ХАДЖИЕВ За
14 СТОЬО НЕДИН За
16 СВЕТЛАНА ЛУЛЕВА За
17 ГЕНО ПУХОВ За
18 ТОДОР ЧАКЪРОВ За
Общо гласували: 14; За: 14; Против: 0; Въздържали се: 0
Кр.Германова: И сега като цяло предложението за решение по Докладна записка с вх. № 184/ 13.03.2015г., така както ги гласувахме по-горе.
РЕЗУЛТАТИ ОТ ГЛАСУВАНЕТО
П.N: Име, презиме, фамилия Гласувал
1 КРАСИМИРА ГЕРМАНОВА За
2 СТОЯН МАРИНОВ За
3 РУМЕН ДИМИТРОВ За
4 ИЛИЯН СТЕФАНОВ За
5 ЗАФИРА ХРУСАНОВА За
6 ЙОРДАН ПЕТКОВ За
7 РОСЕН ДЕСПОВ За
8 ТОДОР ДАМЯНОВ За
9 СТОЙЧО НЕДЕЛЧЕВ За
10 ЯНЧО ГЕОРГИЕВ За
11 ИВАН ХАДЖИЕВ За
12 ПЕНКА ЩЕРИОНОВА За
14 СТОЬО НЕДИН За
16 СВЕТЛАНА ЛУЛЕВА За
17 ГЕНО ПУХОВ За
18 ТОДОР ЧАКЪРОВ За
Общо гласували: 16; За: 16; Против: 0; Въздържали се: 0

Общински съвет Созопол взе
РЕШЕНИЕ:
№ 1162

На основание чл.21, ал.2 от Закон за местното самоуправление и местната администрация, Общински Съвет Созопол приема следните измененията както следва, в:

1. НАРЕДБА ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ И АДМИНИСТРИРАНЕ НА МЕСТНИТЕ ТАКСИ И ЦЕНИ НА УСЛУГИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА СОЗОПОЛ (Приета с РЕШЕНИЕ№ 522 от Протокол №24/26.03.2009, в сила от 01.04.2009 г.)
В Раздел II Такса за ползване на пазари, тържища, панаири, тротоари, площади, улични платна и терени с друго предназначение“ в чл.26 да се добави нова точка със следното съдържание:
„5. (Нова добавена с Решение №1162/ 43/ 27.03.2015г.) За ползване на Общински терени за монтиране на обекти, единствено с обслужваща функция в поземлени имоти, разположени извън строителните граници на населените места- 1,80 лв на кв.м. на месец.”

2. НАРЕДБА ЗА ПОСТАВЯНЕ НА ПРЕМЕСТВАЕМИ ОБЕКТИ ЗА ТЪРГОВСКИ ИЛИ ДРУГИ ОБСЛУЖВАЩИ ДЕЙНОСТИ И ЕЛЕМЕНТИ НА ГРАДСКОТО ОБЗАВЕЖДАНЕ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА СОЗОПОЛ(приета с решение №242 на Общински съвет – Созопол от Протокол №15/12.11.2004 г. и е подпечатана с печата на Общинския съвет; последно изменена с Решения № 39/ 23.01.2008г.; № 858/ 33/ 29.04.2014г; )
В раздел ІІ „Видове преместваеми обекти и изисквания към тях”, в чл.2 да се добави нова алинея със следното съдържание:

„(3) (Нова добавена с Решение №1162/ 43/ 27.03.2015г.) За преместваеми обекти , единствено с обслужваща функция в поземлени имоти, разположени извън строителните граници на населените места не се прилагат изискванията на ал.2.
За обекти с обслужваща функция се считат навеси, складове, селскостопански леки обекти, съблекални, сезонни покрития, санитарни възли и др.подобни, и от които обекти не се реализира търговска печалба или реклама с цел печалба.”

Ст. Маринов: Докладна записка с вх. № 187/ 16.03.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: одобряване на „Правилник за устройството и дейността на Общински културен институт (ОКИ) Музеен център“-Созопол
След обсъждане и гласуване, с резултат от гласуването За: 4 гласа, Против: няма, Въздържали се: няма, комисията предлага на Общински съвет да вземе решението така, както е по докладната
Кр.Германова: Колеги имате ли въпроси по докладната? Няма. Ще гласуваме глава по глава и раздел по раздел. Ще ви моля да гласувате ГЛАВА ПЪРВА. ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ
С резултат от гласуването „За” – 16 гласа , „Против” – 0 гласа , „Въздържали се” – 0 гласа

Кр.Германова: Колеги гласувайте Раздел I. Основни дейности на ОКИ „Музеен център" – Созопол
С резултат от гласуването „За” – 15 гласа , „Против” – 0 гласа , „Въздържали се” – 0 гласа

Кр.Германова: Колеги гласувайте Раздел II. УСТРОЙСТВО И УПРАВЛЕНИЕ НА ОКИ „МУЗЕЙ ЦЕНТЪР" СОЗОПОЛ
С резултат от гласуването „За” – 15 гласа , „Против” – 0 гласа , „Въздържали се” – 0 гласа

Кр.Германова: Колеги гласувайте Раздел III. ФИНАНСИРАНЕ НА ОКИ „МУЗЕЕН ЦЕНТЪР"
С резултат от гласуването „За” – 15 гласа , „Против” – 0 гласа , „Въздържали се” – 0 гласа

Кр.Германова: Колеги гласувайте Раздел IV. ОРГАНИЗАЦИЯ НА РАБОТАТА В ОКИ „МУЗЕЕН ЦЕНТЪР"
С резултат от гласуването „За” – 15 гласа , „Против” – 0 гласа , „Въздържали се” – 0 гласа
Кр.Германова: Колеги гласувайте Глава втора. Устройство и дейности на ОКИ „Музеен център"- Созопол така както я гласувахме по раздели
С резултат от гласуването „За” – 13 гласа , „Против” – 0 гласа , „Въздържали се” – 0 гласа

Кр.Германова: Колеги гласувайте ЗАКЛЮЧИТЕЛНА РАЗПОРЕДБА
С резултат от гласуването „За” – 15 гласа , „Против” – 0 гласа , „Въздържали се” – 0 гласа

Кр.Германова: Сега като цяло гласувайте така направеното предложение за решение по докладна записка № 187/ 16.03.2015г.
С резултат от гласуването „За” – 15 гласа , „Против” – 0 гласа , „Въздържали се” – 0 гласа

Общински съвет Созопол взе
РЕШЕНИЕ:
№ 1163

На основание чл.21, ал.2 от Закон за местното самоуправление и местната администрация и чл.17,ал.2,т.4, чл.29,ал.1,т.3 от Закон за културното наследство, Общински Съвет –Созопол приема „Правилник за устройството и дейността на Общински културен институт „Музеен център” Созопол”

Кр.Германова: Следваща точка от дневния ред е доклада на комисията по финанси и бюджет, давам думата на г-жа Щерионова.
П.Щерионова: Уважаема г-жо Председател, колеги, г-н Кмете Становище на комисията по финанси и бюджет, евроинтеграция, международни проекти и програми във връзка с входирани докладни записки за разглеждане на четиридесет и третото редовно заседание
На 18.03.2015. от 14:30 часа, се проведе заседание на комисията по финанси и бюджет, евроинтеграция, международни проекти и програми. На заседанието присъстваха Пенка Щерионова – Председател; Тодор Чакъров; Янчо Георгиев; Стоян Маринов; Тодор Дамянов. В работата на заседанието взеха участие Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол; Диан Дунев – адвокат на Общински съвет Созопол; Общински съветници; Служители на общинска администрация;
Комисията разгледа и се произнесе по Докладна записка с вх. № 138/ 24.02.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: Определяне на минимални и максимални цени за таксиметров превоз на пътници за един километър пробег по съответна тарифа, валидна за територията на община Созопол;
След обсъждане и гласуване, с резултат от гласуването За: 5 гласа; Против: няма; Въздържали се: няма, комисията предлага на Общински съвет да вземе решението така, както е по докладната.
Кр.Германова: Имате ли някакви въпроси по докладната колеги? Няма. Ще ви моля да гласувате.
РЕЗУЛТАТИ ОТ ГЛАСУВАНЕТО
П.N: Име, презиме, фамилия Гласувал
1 КРАСИМИРА ГЕРМАНОВА За
2 СТОЯН МАРИНОВ За
3 РУМЕН ДИМИТРОВ За
4 ИЛИЯН СТЕФАНОВ За
5 ЗАФИРА ХРУСАНОВА За
6 ЙОРДАН ПЕТКОВ За
7 РОСЕН ДЕСПОВ За
8 ТОДОР ДАМЯНОВ За
9 СТОЙЧО НЕДЕЛЧЕВ За
10 ЯНЧО ГЕОРГИЕВ За
11 ИВАН ХАДЖИЕВ За
12 ПЕНКА ЩЕРИОНОВА За
14 СТОЬО НЕДИН За
16 СВЕТЛАНА ЛУЛЕВА За
18 ТОДОР ЧАКЪРОВ За
Общо гласували: 15; За: 15; Против: 0; Въздържали се: 0

Общински съвет Созопол взе
РЕШЕНИЕ:
№ 1164

Общински съвет Созопол определя минимални и максимални цени за таксиметров превоз на пътници за един километър пробег по съответната тарифа, валидна за територията на община Созопол, където е издадено разрешението за таксиметров превоз на пътници:

1. Определя тарифа с минимални цени за таксиметров превоз на пътници за територията на община Созопол:
• Дневна тарифа за един километър пробег – 0,75лв;
• Нощна тарифа за един километър пробег – 0,85лв;

2. Определя тарифа с максимални цени за таксиметров превоз на пътници за територията на община Созопол:
• Дневна тарифа за един километър пробег – 2,00лв;
• Нощна тарифа за един километър пробег – 2,50лв;
• Първоначална такса – 3,00лв;
• Цена за престой за една минута – 0,50лв;
Дневната тарифа важи от 06:00часа до 22:00часа, а нощната тарифа важи от 22:00 часа до 06:00 часа.

П.Щерионова: Докладна записка с вх. № 161/ 06.03.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: Промяна в утвърдения списък на длъжностите и лицата, които имат право на транспортни разходи за 2015 година във функция „Здравеопазване“ и „Социално осигуряване, подпомагане и грижи“
След обсъждане и гласуване, с резултат от гласуването За: 5 гласа; Против: няма; Въздържали се: няма, комисията предлага на Общински съвет да вземе решението така, както е по докладната.
Кр.Германова: Имате ли някакви въпроси по докладната колеги? Няма. Ще ви моля да гласувате.
РЕЗУЛТАТИ ОТ ГЛАСУВАНЕТО
П.N: Име, презиме, фамилия Гласувал
1 КРАСИМИРА ГЕРМАНОВА За
2 СТОЯН МАРИНОВ За
3 РУМЕН ДИМИТРОВ За
4 ИЛИЯН СТЕФАНОВ За
5 ЗАФИРА ХРУСАНОВА За
6 ЙОРДАН ПЕТКОВ За
7 РОСЕН ДЕСПОВ За
8 ТОДОР ДАМЯНОВ За
9 СТОЙЧО НЕДЕЛЧЕВ За
10 ЯНЧО ГЕОРГИЕВ За
11 ИВАН ХАДЖИЕВ За
12 ПЕНКА ЩЕРИОНОВА За
14 СТОЬО НЕДИН За
16 СВЕТЛАНА ЛУЛЕВА За
18 ТОДОР ЧАКЪРОВ За
Общо гласували: 15; За: 15; Против: 0; Въздържали се: 0

Общински съвет Созопол взе
РЕШЕНИЕ:
№ 1165

1.Общински съвет Созопол утвърждава промяната в списъка на пътуващите медицински специалисти и вписва Таня Йоскова Добрева- медицинска сестра по маршрут: гр.Созопол – с.Атия – с.Росен – с.Равна гора- гр.Созопол; утвърждава промяната в списъка на пътуващите от ЦНСТ с.Атия и вписва Катя Радкова Петрова – хигиенист в ЦНСТ с.Атия (вместо Маргарита Миткова Мавродиева) по маршрут кв.Миньор на с.Атия – с.Атия – кв.Миньор на с.Атия с право на транспортни разходи, считано от датата на назначаването им.

П.Щерионова: Докладна записка с вх. № 174/ 11.03.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: Одобряване на средносрочна бюджетна прогноза за местните дейности за периода 2016-2018г. на Община Созопол”
След обсъждане и гласуване, с резултат от гласуването За: 5 гласа; Против: няма; Въздържали се: няма, комисията предлага на Общински съвет да вземе решението така, както е по докладната.
Кр.Германова: Имате ли някакви въпроси по докладната колеги? Няма. Ще ви моля да гласувате предложението за решение, ведно с Приложение 1.
РЕЗУЛТАТИ ОТ ГЛАСУВАНЕТО
П.N: Име, презиме, фамилия Гласувал
1 КРАСИМИРА ГЕРМАНОВА За
2 СТОЯН МАРИНОВ За
3 РУМЕН ДИМИТРОВ За
4 ИЛИЯН СТЕФАНОВ За
5 ЗАФИРА ХРУСАНОВА За
6 ЙОРДАН ПЕТКОВ За
7 РОСЕН ДЕСПОВ За
8 ТОДОР ДАМЯНОВ За
9 СТОЙЧО НЕДЕЛЧЕВ За
10 ЯНЧО ГЕОРГИЕВ За
11 ИВАН ХАДЖИЕВ За
12 ПЕНКА ЩЕРИОНОВА За
14 СТОЬО НЕДИН За
16 СВЕТЛАНА ЛУЛЕВА За
18 ТОДОР ЧАКЪРОВ За
Общо гласували: 15; За: 15; Против: 0; Въздържали се: 0

Общински съвет Созопол взе
РЕШЕНИЕ:
№ 1166

1.Одобрява средносрочна бюджетна прогноза за местните дейности за периода 2016 - 2018г. на Община Созопол съгласно Приложение №1.

П.Щерионова: Докладна записка с вх. № 175/ 11.03.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: Актуализиране Запис на Заповед във връзка с изпълнение на Договор за безлихвен заем № 8807 от 05.03.2013г. с ПУДООС
След обсъждане и гласуване, с резултат от гласуването За: 5 гласа; Против: няма; Въздържали се: няма, комисията предлага на Общински съвет да вземе решението така, както е по докладната.
Кр.Германова: Имате ли някакви въпроси по докладната колеги? Няма. В такъв случай ще ви моля да гласувате.
РЕЗУЛТАТИ ОТ ГЛАСУВАНЕТО
П.N: Име, презиме, фамилия Гласувал
1 КРАСИМИРА ГЕРМАНОВА За
2 СТОЯН МАРИНОВ За
3 РУМЕН ДИМИТРОВ За
4 ИЛИЯН СТЕФАНОВ За
5 ЗАФИРА ХРУСАНОВА За
6 ЙОРДАН ПЕТКОВ За
7 РОСЕН ДЕСПОВ За
8 ТОДОР ДАМЯНОВ За
9 СТОЙЧО НЕДЕЛЧЕВ За
10 ЯНЧО ГЕОРГИЕВ За
11 ИВАН ХАДЖИЕВ За
12 ПЕНКА ЩЕРИОНОВА За
14 СТОЬО НЕДИН За
16 СВЕТЛАНА ЛУЛЕВА За
18 ТОДОР ЧАКЪРОВ За
Общо гласували: 15; За: 15; Против: 0; Въздържали се: 0

Общински съвет Созопол взе
РЕШЕНИЕ:
№ 1167

На основание: чл,21, ал.1, т.10 и т.24, и чл.27, ал.4 и ал.5 от ЗМСМА и във връзка с Договор за безлихвен заем №8807/05.03.2013 г. с ПУДООС и Запис на заповед от протокол №5/06.02.2012 г. на Общински съвет Созопол с изх.№ 54/06.02.2012г.

Общински съвет Созопол упълномощава Кмета на Община Созопол да подпише Запис на заповед, обезпечаваща сумата от 6 259 031, 01 лв /шест милиона двеста петдесет и девет хиляди тридесет и един лв и една стотинка/ с падеж 15.01.2017г. , издадена като обезпечение по Договор за заем между ПУДООС и Община Созопол за изпълнение на Интегриран проект за водния цикъл на Созопол – I –ви етап, община Созопол, област Бургас:

Подобект: КПСт „Пристанище" и напорни тръбопроводи до изливна шахта;
Подобект: Колектор „Крайбрежен" (от СРШ(ОК8) на ул. „Морски скали" до КПСт „Пристанище") и Колектор „Провлака" (от съществуващ канал (ОК205) на ул. „Хан Крум" до КПСт „Пристанище");
Подобект: "КПСт „Хармани" и напорни тръбопроводи до изливна шахта"
Подобект: Довеждащ колектор „Созопол" (от изливна шахта на напорни тръбопрпводи от КПСт „Пристанище" и КПСт „Хармани" до ПСОВ „Созопол");

П.Щерионова: Докладна записка с вх. № 191/ 16.03.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: Компенсирани промени на разходната част на бюджета на Община Созопол за 2015г.
След обсъждане и гласуване, с резултат от гласуването За: 5 гласа; Против: няма; Въздържали се: няма, комисията предлага на Общински съвет да вземе решението така, както е по докладната.
Кр.Германова: Имате ли някакви въпроси по докладната колеги? Г-н Дамянов.
Т.Дамянов: Уважаеми г-н Кмете бихте ли дали светлина по докладната за компенсаторни промени.
П.Рейзи: Г-жо Чачева бихте ли дали разяснения по докладната записка за бюджета.
К.Чачева: По докладната са извършени компенсирани промени, имаме 200 хил. лв. за бедствия и аварии във връзка с продължаване на ремонтните дейности от наводненията през септември и декември и другата точка е компенсирани промени в социалната услига ЦОП, бяхме гласували средства тъй като още не ни бяха отпуснати, а трябваше да стартираме услугата, сега вече получихме делегираните средства и прехвърляме гласуваните към ЦНСТ. Ето в това се състои промяната.
П.Рейзи: Средствата които прехвърляме към бедствия и аварии за ремонта в с.Росен са от зимното почистване, тъй като зимата беше по-спокойна. А другите средства ги заложихме за издръжка на услугата, тъй като специалистите по бюджет казаха, че няма. Чакахме ги да дойдат от държавата, дойдоха и сега ги прехвърляме към дома в с.Атия защото се предвижда разходите за ток и отопление да бъдат малко повече.
Т.Дамянов: Благодаря г-н Кмете, приветствам промяната.
Кр. Германова: Имате ли други въпроси колеги? Няма. Давам думата на председателката на комисията да зачита перо по перо и преминаваме към гласуване.
П.Щерионова: 1.1.Функция „Отбрана и сигурност” – увеличение с 200 000лв. по дейности и параграфи, както следва:
-Дейност 284 „Ликвидиране на последици от стихийни бедствия и производствени аварии” – увеличение с 200 000лв. по параграфи, както следва:
било увеличение става
§ 10-00 – издръжка 515 140лв. 200 000лв. 715 140лв.
в т.ч.
§ 10-30 – текущ ремонт 515 140лв. 200 000лв. 715 140лв.
Кр.Германова: Колеги ще ви моля да гласувате.
РЕЗУЛТАТИ ОТ ГЛАСУВАНЕТО
П.N: Име, презиме, фамилия Гласувал
1 КРАСИМИРА ГЕРМАНОВА За
2 СТОЯН МАРИНОВ За
3 РУМЕН ДИМИТРОВ За
4 ИЛИЯН СТЕФАНОВ За
5 ЗАФИРА ХРУСАНОВА За
6 ЙОРДАН ПЕТКОВ За
7 РОСЕН ДЕСПОВ За
8 ТОДОР ДАМЯНОВ За
9 СТОЙЧО НЕДЕЛЧЕВ За
10 ЯНЧО ГЕОРГИЕВ За
11 ИВАН ХАДЖИЕВ За
12 ПЕНКА ЩЕРИОНОВА За
16 СВЕТЛАНА ЛУЛЕВА За
17 ГЕНО ПУХОВ За
18 ТОДОР ЧАКЪРОВ За
Общо гласували: 15; За: 15; Против: 0; Въздържали се: 0

П.Щерионова: Дейност 832 „Служби и дейности по поддържане, ремонт и изграждане на пътищата” – намаление със 100 000 лв. по параграфи, както следва:
било намаление става
§ 10-00 – издръжка 260 000лв. 100 000лв. 160 000лв.
в т.ч.
§ 10-20 – разходи за вън.услуги 260 000лв. 100 00лв. 160 000лв.
Кр.Германова: Колеги ще ви моля да гласувате.
РЕЗУЛТАТИ ОТ ГЛАСУВАНЕТО
П.N: Име, презиме, фамилия Гласувал
1 КРАСИМИРА ГЕРМАНОВА За
2 СТОЯН МАРИНОВ За
3 РУМЕН ДИМИТРОВ За
4 ИЛИЯН СТЕФАНОВ За
5 ЗАФИРА ХРУСАНОВА За
6 ЙОРДАН ПЕТКОВ За
7 РОСЕН ДЕСПОВ За
8 ТОДОР ДАМЯНОВ За
9 СТОЙЧО НЕДЕЛЧЕВ За
10 ЯНЧО ГЕОРГИЕВ За
11 ИВАН ХАДЖИЕВ За
12 ПЕНКА ЩЕРИОНОВА За
14 СТОЬО НЕДИН За
17 ГЕНО ПУХОВ За
18 ТОДОР ЧАКЪРОВ За
Общо гласували: 15; За: 15; Против: 0; Въздържали се: 0

П.Щерионова: Дейност 898 „Други дейности по икономиката” – намаление със 100 000лв. по параграфи, както следва:
било намаление става
§ 10-00 – издръжка 1 180 560лв. 100 000лв. 1 080 560лв.
в т.ч.
§ 10-30 – текущ ремонт 300 000лв. 100 000лв. 200 000лв.
Кр.Германова: Колеги ще ви моля да гласувате.
РЕЗУЛТАТИ ОТ ГЛАСУВАНЕТО
П.N: Име, презиме, фамилия Гласувал
1 КРАСИМИРА ГЕРМАНОВА За
2 СТОЯН МАРИНОВ За
3 РУМЕН ДИМИТРОВ За
4 ИЛИЯН СТЕФАНОВ За
5 ЗАФИРА ХРУСАНОВА За
6 ЙОРДАН ПЕТКОВ За
7 РОСЕН ДЕСПОВ За
8 ТОДОР ДАМЯНОВ За
9 СТОЙЧО НЕДЕЛЧЕВ За
10 ЯНЧО ГЕОРГИЕВ За
11 ИВАН ХАДЖИЕВ За
12 ПЕНКА ЩЕРИОНОВА За
14 СТОЬО НЕДИН За
17 ГЕНО ПУХОВ За
18 ТОДОР ЧАКЪРОВ За
Общо гласували: 15; За: 15; Против: 0; Въздържали се: 0

П.Щерионова: 1.2.Функция „Икономически дейности и услуги” – намаление с 200 000лв. по дейности и параграфи както ги гласувахме
Кр.Германова: Колеги ще ви моля да гласувате.
РЕЗУЛТАТИ ОТ ГЛАСУВАНЕТО
П.N: Име, презиме, фамилия Гласувал
1 КРАСИМИРА ГЕРМАНОВА За
2 СТОЯН МАРИНОВ За
3 РУМЕН ДИМИТРОВ За
4 ИЛИЯН СТЕФАНОВ За
5 ЗАФИРА ХРУСАНОВА За
6 ЙОРДАН ПЕТКОВ За
7 РОСЕН ДЕСПОВ За
8 ТОДОР ДАМЯНОВ За
9 СТОЙЧО НЕДЕЛЧЕВ За
10 ЯНЧО ГЕОРГИЕВ За
11 ИВАН ХАДЖИЕВ За
12 ПЕНКА ЩЕРИОНОВА За
14 СТОЬО НЕДИН За
16 СВЕТЛАНА ЛУЛЕВА За
17 ГЕНО ПУХОВ За
18 ТОДОР ЧАКЪРОВ За
Общо гласували: 16; За: 16; Против: 0; Въздържали се: 0

П.Щерионова: 1.Общински съвет Созопол извършва компенсирани промени по плана на разходната част на бюджета на гр.Созопол - собствен за 2015г. в частта за местни дейности по функции, дейности и параграфи, както следва
Кр.Германова: Колеги ще ви моля да гласувате.
РЕЗУЛТАТИ ОТ ГЛАСУВАНЕТО
П.N: Име, презиме, фамилия Гласувал
1 КРАСИМИРА ГЕРМАНОВА За
2 СТОЯН МАРИНОВ За
3 РУМЕН ДИМИТРОВ За
4 ИЛИЯН СТЕФАНОВ За
5 ЗАФИРА ХРУСАНОВА За
6 ЙОРДАН ПЕТКОВ За
7 РОСЕН ДЕСПОВ За
8 ТОДОР ДАМЯНОВ За
9 СТОЙЧО НЕДЕЛЧЕВ За
10 ЯНЧО ГЕОРГИЕВ За
11 ИВАН ХАДЖИЕВ За
12 ПЕНКА ЩЕРИОНОВА За
14 СТОЬО НЕДИН За
16 СВЕТЛАНА ЛУЛЕВА За
17 ГЕНО ПУХОВ За
18 ТОДОР ЧАКЪРОВ За
Общо гласували: 16; За: 16; Против: 0; Въздържали се: 0

Общински съвет Созопол взе
РЕШЕНИЕ:
№ 1168

Общински съвет Созопол извършва компенсирани промени по плана на разходната част на бюджета на Община Созопол за 2015г., както следва:
1.Общински съвет Созопол извършва компенсирани промени по плана на разходната част на бюджета на гр.Созопол - собствен за 2015г. в частта за местни дейности по функции, дейности и параграфи, както следва:
1.1.Функция „Отбрана и сигурност” – увеличение с 200 000лв. по дейности и параграфи, както следва:
-Дейност 284 „Ликвидиране на последици от стихийни бедствия и производствени аварии” – увеличение с 200 000лв. по параграфи, както следва:
било увеличение става
§ 10-00 – издръжка 515 140лв. 200 000лв. 715 140лв.
в т.ч.
§ 10-30 – текущ ремонт 515 140лв. 200 000лв. 715 140лв.

1.2.Функция „Икономически дейности и услуги” – намаление с 200 000лв. по дейности и параграфи, както следва:

-Дейност 832 „Служби и дейности по поддържане, ремонт и изграждане на пътищата” – намаление със 100 000 лв. по параграфи, както следва:
било намаление става
§ 10-00 – издръжка 260 000лв. 100 000лв. 160 000лв.
в т.ч.
§ 10-20 – разходи за вън.услуги 260 000лв. 100 00лв. 160 000лв.

-Дейност 898 „Други дейности по икономиката” – намаление със 100 000лв. по параграфи, както следва:
било намаление става
§ 10-00 – издръжка 1 180 560лв. 100 000лв. 1 080 560лв.
в т.ч.
§ 10-30 – текущ ремонт 300 000лв. 100 000лв. 200 000лв.П.Щерионова: било намаление става
в т.ч.
§ 01-00 – заплати 12 300лв. 12 300лв. 0лв.
в т.ч.
§ 01-01- заплати по тр.прав. 12 300лв. 12 300лв. 0лв.
/численост на пер. 5бр.за 3м./
Кр.Германова: Колеги ще ви моля да гласувате.
РЕЗУЛТАТИ ОТ ГЛАСУВАНЕТО
П.N: Име, презиме, фамилия Гласувал
1 КРАСИМИРА ГЕРМАНОВА За
2 СТОЯН МАРИНОВ За
3 РУМЕН ДИМИТРОВ За
4 ИЛИЯН СТЕФАНОВ За
5 ЗАФИРА ХРУСАНОВА За
6 ЙОРДАН ПЕТКОВ За
7 РОСЕН ДЕСПОВ За
8 ТОДОР ДАМЯНОВ За
9 СТОЙЧО НЕДЕЛЧЕВ За
10 ЯНЧО ГЕОРГИЕВ За
11 ИВАН ХАДЖИЕВ За
12 ПЕНКА ЩЕРИОНОВА За
14 СТОЬО НЕДИН За
16 СВЕТЛАНА ЛУЛЕВА За
17 ГЕНО ПУХОВ За
18 ТОДОР ЧАКЪРОВ За
Общо гласували: 16; За: 16; Против: 0; Въздържали се: 0


П.Щерионова: § 02-00 – др.възн.и плащ. 370лв. 370лв. 0лв.
в т.ч.
§ 02-05 – изпл.суми от СБКО 370лв. 370лв. 0лв.
Кр.Германова: Колеги ще ви моля да гласувате.
РЕЗУЛТАТИ ОТ ГЛАСУВАНЕТО
П.N: Име, презиме, фамилия Гласувал
1 КРАСИМИРА ГЕРМАНОВА За
2 СТОЯН МАРИНОВ За
3 РУМЕН ДИМИТРОВ За
4 ИЛИЯН СТЕФАНОВ За
5 ЗАФИРА ХРУСАНОВА За
6 ЙОРДАН ПЕТКОВ За
7 РОСЕН ДЕСПОВ За
8 ТОДОР ДАМЯНОВ За
9 СТОЙЧО НЕДЕЛЧЕВ За
10 ЯНЧО ГЕОРГИЕВ За
11 ИВАН ХАДЖИЕВ За
12 ПЕНКА ЩЕРИОНОВА За
14 СТОЬО НЕДИН За
16 СВЕТЛАНА ЛУЛЕВА За
17 ГЕНО ПУХОВ За
18 ТОДОР ЧАКЪРОВ За
Общо гласували: 16; За: 16; Против: 0; Въздържали се: 0

П.Щерионова: § 05-00 – задълж.осиг.вн. 1 670лв. 1 670лв. 0лв.
§ 05-51 – осигуровки за ДОО 920лв. 920лв. 0лв.
§ 05-60 – ЗОВ 500лв. 500лв. 0лв.
§ 05-80 – ДЗО 250лв. 250лв. 0лв.
Кр.Германова: Колеги ще ви моля да гласувате.
РЕЗУЛТАТИ ОТ ГЛАСУВАНЕТО
П.N: Име, презиме, фамилия Гласувал
1 КРАСИМИРА ГЕРМАНОВА За
2 СТОЯН МАРИНОВ За
3 РУМЕН ДИМИТРОВ За
4 ИЛИЯН СТЕФАНОВ За
5 ЗАФИРА ХРУСАНОВА За
6 ЙОРДАН ПЕТКОВ За
7 РОСЕН ДЕСПОВ За
8 ТОДОР ДАМЯНОВ За
9 СТОЙЧО НЕДЕЛЧЕВ За
10 ЯНЧО ГЕОРГИЕВ За
11 ИВАН ХАДЖИЕВ За
12 ПЕНКА ЩЕРИОНОВА За
14 СТОЬО НЕДИН За
16 СВЕТЛАНА ЛУЛЕВА За
17 ГЕНО ПУХОВ За
18 ТОДОР ЧАКЪРОВ За
Общо гласували: 16; За: 16; Против: 0; Въздържали се: 0

П.Щерионова: § 10-00 – издръжка 7 660лв. 7 660лв. 0лв.
§ 10-13 – пост.инвент.и обл. 1 750лв. 1 750лв. 0лв.
§ 10-15 – материали 1 000лв. 1 000лв. 0лв.
§ 10-16 – вода,горива,енер. 2 150лв. 2 150лв. 0лв.
§ 10-20 – разходи за вън.усл. 1 400лв. 1 400лв. 0лв.
§ 10-30 – текущ ремонт 1 000лв. 1 000лв. 0лв.
Кр.Германова: Колеги ще ви моля да гласувате.
РЕЗУЛТАТИ ОТ ГЛАСУВАНЕТО
П.N: Име, презиме, фамилия Гласувал
1 КРАСИМИРА ГЕРМАНОВА За
2 СТОЯН МАРИНОВ За
3 РУМЕН ДИМИТРОВ За
4 ИЛИЯН СТЕФАНОВ За
5 ЗАФИРА ХРУСАНОВА За
6 ЙОРДАН ПЕТКОВ За
7 РОСЕН ДЕСПОВ За
8 ТОДОР ДАМЯНОВ За
9 СТОЙЧО НЕДЕЛЧЕВ За
10 ЯНЧО ГЕОРГИЕВ За
11 ИВАН ХАДЖИЕВ За
12 ПЕНКА ЩЕРИОНОВА За
14 СТОЬО НЕДИН За
16 СВЕТЛАНА ЛУЛЕВА За
17 ГЕНО ПУХОВ За
18 ТОДОР ЧАКЪРОВ За
Общо гласували: 16; За: 16; Против: 0; Въздържали се: 0

П.Щерионова: Дейност 526 „Център за обществена подкрепа” – намаление с 22 000лв.
Кр.Германова: Колеги ще ви моля да гласувате.
РЕЗУЛТАТИ ОТ ГЛАСУВАНЕТО
П.N: Име, презиме, фамилия Гласувал
1 КРАСИМИРА ГЕРМАНОВА За
2 СТОЯН МАРИНОВ За
3 РУМЕН ДИМИТРОВ За
4 ИЛИЯН СТЕФАНОВ За
5 ЗАФИРА ХРУСАНОВА За
6 ЙОРДАН ПЕТКОВ За
7 РОСЕН ДЕСПОВ За
8 ТОДОР ДАМЯНОВ За
9 СТОЙЧО НЕДЕЛЧЕВ За
10 ЯНЧО ГЕОРГИЕВ За
11 ИВАН ХАДЖИЕВ За
12 ПЕНКА ЩЕРИОНОВА За
14 СТОЬО НЕДИН За
16 СВЕТЛАНА ЛУЛЕВА За
17 ГЕНО ПУХОВ За
18 ТОДОР ЧАКЪРОВ За
Общо гласували: 16; За: 16; Против: 0; Въздържали се: 0

П.Щерионова: било намаление става
§ 01-00 – заплати 25 000лв. 25 000лв. 0лв.
в т.ч.
§ 01-01- заплати по тр.прав. 25 000лв. 25 000лв. 0лв.
/численост на пер.12бр.за 3м./
Кр.Германова: Колеги ще ви моля да гласувате.
РЕЗУЛТАТИ ОТ ГЛАСУВАНЕТО
П.N: Име, презиме, фамилия Гласувал
1 КРАСИМИРА ГЕРМАНОВА За
2 СТОЯН МАРИНОВ За
3 РУМЕН ДИМИТРОВ За
4 ИЛИЯН СТЕФАНОВ За
5 ЗАФИРА ХРУСАНОВА За
6 ЙОРДАН ПЕТКОВ За
7 РОСЕН ДЕСПОВ За
8 ТОДОР ДАМЯНОВ За
9 СТОЙЧО НЕДЕЛЧЕВ За
10 ЯНЧО ГЕОРГИЕВ За
11 ИВАН ХАДЖИЕВ За
12 ПЕНКА ЩЕРИОНОВА За
14 СТОЬО НЕДИН За
16 СВЕТЛАНА ЛУЛЕВА За
17 ГЕНО ПУХОВ За
18 ТОДОР ЧАКЪРОВ За
Общо гласували: 16; За: 16; Против: 0; Въздържали се: 0

П.Щерионова: § 02-00 – др.възн.и плащ. 750лв. 750лв. 0лв.
в т.ч.
§ 02-05 – изпл.суми от СБКО 750лв. 750лв. 0лв.
Кр.Германова: Колеги ще ви моля да гласувате.
РЕЗУЛТАТИ ОТ ГЛАСУВАНЕТО
П.N: Име, презиме, фамилия Гласувал
1 КРАСИМИРА ГЕРМАНОВА За
2 СТОЯН МАРИНОВ За
3 РУМЕН ДИМИТРОВ За
4 ИЛИЯН СТЕФАНОВ За
5 ЗАФИРА ХРУСАНОВА За
6 ЙОРДАН ПЕТКОВ За
7 РОСЕН ДЕСПОВ За
8 ТОДОР ДАМЯНОВ За
9 СТОЙЧО НЕДЕЛЧЕВ За
10 ЯНЧО ГЕОРГИЕВ За
11 ИВАН ХАДЖИЕВ За
12 ПЕНКА ЩЕРИОНОВА За
14 СТОЬО НЕДИН За
16 СВЕТЛАНА ЛУЛЕВА За
17 ГЕНО ПУХОВ За
18 ТОДОР ЧАКЪРОВ За
Общо гласували: 16; За: 16; Против: 0; Въздържали се: 0

П.Щерионова: § 05-00 – задълж.осиг.вн. 3 320лв. 3 320лв. 0лв.
§ 05-51 – осигуровки за ДОО 1 920лв. 1 920лв. 0лв.
§ 05-60 – ЗОВ 1 000лв. 1 000лв. 0лв.
§ 05-80 – ДЗО 400лв. 400лв. 0лв.
Кр.Германова: Колеги ще ви моля да гласувате.
РЕЗУЛТАТИ ОТ ГЛАСУВАНЕТО
П.N: Име, презиме, фамилия Гласувал
1 КРАСИМИРА ГЕРМАНОВА За
2 СТОЯН МАРИНОВ За
3 РУМЕН ДИМИТРОВ За
4 ИЛИЯН СТЕФАНОВ За
5 ЗАФИРА ХРУСАНОВА За
6 ЙОРДАН ПЕТКОВ За
7 РОСЕН ДЕСПОВ За
8 ТОДОР ДАМЯНОВ За
9 СТОЙЧО НЕДЕЛЧЕВ За
10 ЯНЧО ГЕОРГИЕВ За
11 ИВАН ХАДЖИЕВ За
12 ПЕНКА ЩЕРИОНОВА За
14 СТОЬО НЕДИН За
16 СВЕТЛАНА ЛУЛЕВА За
17 ГЕНО ПУХОВ За
18 ТОДОР ЧАКЪРОВ За
Общо гласували: 16; За: 16; Против: 0; Въздържали се: 0

П.Щерионова: било увеличение става
§ 10-00 – издръжка 20 930лв. 51 070лв. 72 000лв.
в т.ч.
§ 10-11 – храна 7 200лв. 3 800лв. 11 000лв.
§ 10-12- медикаменти 1 000лв. 2 000лв. 3 000лв.
§ 10-13 – пост.инвент.и обл. 4 200лв. 3 800лв. 8 000лв.
§ 10-14 – учебни и книги за библиот. 0лв. 1 000лв. 1 000лв.
§ 10-15 – материали 3 300лв. 9 700лв. 13 000лв.
§ 10-16 – вода,горива,енер. 3 230лв. 11 770лв. 15 000лв.
§ 10-20 – разходи за вън.усл. 2 000лв. 11 000лв. 13 000лв.
§ 10-51 – командировки 0лв. 2 000лв. 2 000лв.
§ 10-30 – текущ ремонт 0лв. 6 000лв. 6 000лв.
Кр.Германова: Колеги ще ви моля да гласувате.
РЕЗУЛТАТИ ОТ ГЛАСУВАНЕТО
П.N: Име, презиме, фамилия Гласувал
1 КРАСИМИРА ГЕРМАНОВА За
2 СТОЯН МАРИНОВ За
3 РУМЕН ДИМИТРОВ За
4 ИЛИЯН СТЕФАНОВ За
5 ЗАФИРА ХРУСАНОВА За
6 ЙОРДАН ПЕТКОВ За
7 РОСЕН ДЕСПОВ За
8 ТОДОР ДАМЯНОВ За
9 СТОЙЧО НЕДЕЛЧЕВ За
10 ЯНЧО ГЕОРГИЕВ За
11 ИВАН ХАДЖИЕВ За
12 ПЕНКА ЩЕРИОНОВА За
14 СТОЬО НЕДИН За
16 СВЕТЛАНА ЛУЛЕВА За
17 ГЕНО ПУХОВ За
18 ТОДОР ЧАКЪРОВ За
Общо гласували: 16; За: 16; Против: 0; Въздържали се: 0


П.Щерионова: Дейност 530 ”Център за настаняване от семеен тип” – увеличение с 22 000лв. и извършва промени по плана на разходните параграфи, както ги гласувахме
Кр.Германова: Колеги ще ви моля да гласувате.
РЕЗУЛТАТИ ОТ ГЛАСУВАНЕТО
П.N: Име, презиме, фамилия Гласувал
1 КРАСИМИРА ГЕРМАНОВА За
2 СТОЯН МАРИНОВ За
5 ЗАФИРА ХРУСАНОВА За
6 ЙОРДАН ПЕТКОВ За
7 РОСЕН ДЕСПОВ За
8 ТОДОР ДАМЯНОВ За
9 СТОЙЧО НЕДЕЛЧЕВ За
10 ЯНЧО ГЕОРГИЕВ За
11 ИВАН ХАДЖИЕВ За
12 ПЕНКА ЩЕРИОНОВА За
14 СТОЬО НЕДИН За
16 СВЕТЛАНА ЛУЛЕВА За
17 ГЕНО ПУХОВ За
18 ТОДОР ЧАКЪРОВ За
Общо гласували: 14; За: 14; Против: 0; Въздържали се: 0

П.Щерионова: 2.1.Функция „Социално осигуряване, подпомагане и грижи” – извършва компенсирани промени в обема на общите разходи за функцията по дейности и параграфи, както ги гласувахме:
Кр.Германова: Колеги ще ви моля да гласувате.
РЕЗУЛТАТИ ОТ ГЛАСУВАНЕТО
П.N: Име, презиме, фамилия Гласувал
1 КРАСИМИРА ГЕРМАНОВА За
2 СТОЯН МАРИНОВ За
5 ЗАФИРА ХРУСАНОВА За
6 ЙОРДАН ПЕТКОВ За
7 РОСЕН ДЕСПОВ За
8 ТОДОР ДАМЯНОВ За
9 СТОЙЧО НЕДЕЛЧЕВ За
10 ЯНЧО ГЕОРГИЕВ За
11 ИВАН ХАДЖИЕВ За
12 ПЕНКА ЩЕРИОНОВА За
14 СТОЬО НЕДИН За
16 СВЕТЛАНА ЛУЛЕВА За
17 ГЕНО ПУХОВ За
18 ТОДОР ЧАКЪРОВ За
Общо гласували: 14; За: 14; Против: 0; Въздържали се: 0

П.Щерионова: Общински съвет Созопол извършва компенсирани промени по плана на разходната част на бюджета на гр.Созопол - собствен за 2015г. в частта за делегираните от държавата дейности – дофинансиране с общински приходи по функции, дейности и параграфи, както ги гласувахме
Кр.Германова: Колеги ще ви моля да гласувате.
РЕЗУЛТАТИ ОТ ГЛАСУВАНЕТО
П.N: Име, презиме, фамилия Гласувал
1 КРАСИМИРА ГЕРМАНОВА За
2 СТОЯН МАРИНОВ За
5 ЗАФИРА ХРУСАНОВА За
6 ЙОРДАН ПЕТКОВ За
7 РОСЕН ДЕСПОВ За
8 ТОДОР ДАМЯНОВ За
9 СТОЙЧО НЕДЕЛЧЕВ За
10 ЯНЧО ГЕОРГИЕВ За
11 ИВАН ХАДЖИЕВ За
12 ПЕНКА ЩЕРИОНОВА За
14 СТОЬО НЕДИН За
16 СВЕТЛАНА ЛУЛЕВА За
17 ГЕНО ПУХОВ За
18 ТОДОР ЧАКЪРОВ За
Общо гласували: 14; За: 14; Против: 0; Въздържали се: 0

Общински съвет Созопол взе
РЕШЕНИЕ:
№ 1169

2.Общински съвет Созопол извършва компенсирани промени по плана на разходната част на бюджета на гр.Созопол – собствен за 2015г. в частта за делегираните от държавата дейности – дофинансиране с общински приходи по функции, дейности и параграфи, както следва:
2.1.Функция „Социално осигуряване, подпомагане и грижи” – извършва компенсирани промени в обема на общите разходи за функцията по дейности и параграфи, както следва:

- Дейност 526 „Център за обществена подкрепа” – намаление с 22 000лв.
било намаление става
в т.ч.
§ 01-00 – заплати 12 300лв. 12 300лв. 0лв.
в т.ч.
§ 01-01- заплати по тр.прав. 12 300лв. 12 300лв. 0лв.
/численост на пер. 5бр.за 3м./
§ 02-00 – др.възн.и плащ. 370лв. 370лв. 0лв.
в т.ч.
§ 02-05 – изпл.суми от СБКО 370лв. 370лв. 0лв.

§ 05-00 – задълж.осиг.вн. 1 670лв. 1 670лв. 0лв.
§ 05-51 – осигуровки за ДОО 920лв. 920лв. 0лв.
§ 05-60 – ЗОВ 500лв. 500лв. 0лв.
§ 05-80 – ДЗО 250лв. 250лв. 0лв.

§ 10-00 – издръжка 7 660лв. 7 660лв. 0лв.
§ 10-13 – пост.инвент.и обл. 1 750лв. 1 750лв. 0лв.
§ 10-15 – материали 1 000лв. 1 000лв. 0лв.
§ 10-16 – вода,горива,енер. 2 150лв. 2 150лв. 0лв.
§ 10-20 – разходи за вън.усл. 1 400лв. 1 400лв. 0лв.
§ 10-30 – текущ ремонт 1 000лв. 1 000лв. 0лв.

-Дейност 530”Център за настаняване от семеен тип” – увеличение с 22 000лв. и извършва промени по плана на разходните параграфи, както следва:
било намаление става
§ 01-00 – заплати 25 000лв. 25 000лв. 0лв.
в т.ч.
§ 01-01- заплати по тр.прав. 25 000лв. 25 000лв. 0лв.
/численост на пер.12бр.за 3м./
§ 02-00 – др.възн.и плащ. 750лв. 750лв. 0лв.
в т.ч.
§ 02-05 – изпл.суми от СБКО 750лв. 750лв. 0лв.

§ 05-00 – задълж.осиг.вн. 3 320лв. 3 320лв. 0лв.
§ 05-51 – осигуровки за ДОО 1 920лв. 1 920лв. 0лв.
§ 05-60 – ЗОВ 1 000лв. 1 000лв. 0лв.
§ 05-80 – ДЗО 400лв. 400лв. 0лв.
било увеличение става
§ 10-00 – издръжка 20 930лв. 51 070лв. 72 000лв.
в т.ч.
§ 10-11 – храна 7 200лв. 3 800лв. 11 000лв.
§ 10-12- медикаменти 1 000лв. 2 000лв. 3 000лв.
§ 10-13 – пост.инвент.и обл. 4 200лв. 3 800лв. 8 000лв.
§ 10-14 – учебни и книги за библиот. 0лв. 1 000лв. 1 000лв.
§ 10-15 – материали 3 300лв. 9 700лв. 13 000лв.
§ 10-16 – вода,горива,енер. 3 230лв. 11 770лв. 15 000лв.
§ 10-20 – разходи за вън.усл. 2 000лв. 11 000лв. 13 000лв.
§ 10-51 – командировки 0лв. 2 000лв. 2 000лв.
§ 10-30 – текущ ремонт 0лв. 6 000лв. 6 000лв.

Кр.Германова: Следваща точка от дневния ред е доклада на комисията по общинска собственост, давам думата на Председателката – г-жа Светлана Лулева.
Св.Лулева: Становище на комисията по туризъм, стопанска политика и общинска собственост във връзка с входирани докладни записки за разглеждане на четиридесет и третото редовно заседание
На 15.03.2015г. от 14:45 часа, се проведе заседание на комисията на което присъстваха Стойчо Неделчев; Тодор Чакъров; Йордан Петков; Румен Димитров. В работата на заседанието взеха участие Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол; Общински съветници; Служители на общинска администрация; Диан Дунев – адвокат на Общински съвет – гр.Созопол;
Комисията разгледа и се произнесе по Докладна записка с вх. № 136/ 23.02.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: Продажба чрез публичен търг на имоти – частна общинска собственост находящи се в м. «Света Марина», землище гр.Созопол
След обсъждане и гласуване, с резултат от гласуването За: 4 гласа; Против: няма; Въздържали се: няма, комисията предлага на Общински съвет да вземе решението така, както е по докладната.
Кр.Германова: Въпроси по докладната имате ли колеги? Няма. Ще ви моля да гласувате.
РЕЗУЛТАТИ ОТ ГЛАСУВАНЕТО
П.N: Име, презиме, фамилия Гласувал
1 КРАСИМИРА ГЕРМАНОВА За
2 СТОЯН МАРИНОВ За
5 ЗАФИРА ХРУСАНОВА За
6 ЙОРДАН ПЕТКОВ Въздържал се
7 РОСЕН ДЕСПОВ Против
8 ТОДОР ДАМЯНОВ Против
9 СТОЙЧО НЕДЕЛЧЕВ За
10 ЯНЧО ГЕОРГИЕВ За
11 ИВАН ХАДЖИЕВ За
12 ПЕНКА ЩЕРИОНОВА За
14 СТОЬО НЕДИН За
16 СВЕТЛАНА ЛУЛЕВА За
17 ГЕНО ПУХОВ За
18 ТОДОР ЧАКЪРОВ За
Общо гласували: 14; За: 11; Против: 2; Въздържали се: 1

Общински съвет Созопол взе
РЕШЕНИЕ:
№ 1170
1. На основание чл. 21, ал. 1, т. 8 от ЗМСМА, чл.35 ал.1 от Закона за общинската собственост и чл.38 от Наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинска собственост приета от Общински съвет - Созопол разрешава на кмета на община Созопол да продаде чрез провеждане публичен търг с явно наддаване за следните имоти - частна общинска собственост :

1.1. Поземлен имот с идентификатор 67800.36.23, по КК на землище гр.Созопол, м.“Света Марина“, с трайно предназначение на територията – Горска и НТП – Друг вид дървопроизводителна гора, целият с площ 20185кв.м., за който е съставен акт за частна общинска собственост № 2261/23.01.2014год.
1.1.1. На основание чл.41, ал.2 от Закона за Общинската собственост, Общински Съвет одобрява пазарната стойност на имота по т.1, възлизаща на 391 000,00лв. /триста деветдесет и един хиляди лева/, съгласно изготвена пазарна оценка № 20140153/27.08.2014г. презаверена с номер №20150014 на 12.02.2015г. от независим лицензиран оценител, приложена към това предложение за начална тръжна цена, въз основа на която да се извърши разпореждането с имота.

1.2. Поземлен имот с идентификатор 67800.36.22, по КК на землище гр.Созопол, м.“Света Марина“, с трайно предназначение на територията – Горска и НТП – Друг вид дървопроизводителна гора, целият с площ 20001кв.м., за който е съставен акт за частна общинска собственост № 1004/23.05.2008год.
1.2.1. На основание чл.41, ал.2 от Закона за Общинската собственост, Общински Съвет одобрява пазарната стойност на имота по т.1, възлизаща на 387 500,00лв./триста осемдесет и седем хиляди и петстотин лева/, съгласно изготвена пазарна оценка № 20140154/27.08.2014г. презаверена с номер №20150015 на 12.02.2015г. от независим лицензиран оценител, приложена към това предложение за начална тръжна цена, въз основа на която да се извърши разпореждането с имота.

2. Възлага на Кмета на Община Созопол да извърши всички необходими действия по изпълнение на настоящото решение, съгл. разпоредбите на ЗОС и НРПУРОС.

Св.Лулева: Докладна записка с вх. № 137/ 23.02.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: Предложение за учредяване на безвъзмездно право на строеж в полза на «Сдружение за дива природа – Черноморец», за изграждане на заслон в ПИ 81178.32.379, горска територия, по Кадастрална карта на гр.Черноморец
След обсъждане и гласуване, с резултат от гласуването За: 4 гласа; Против: няма; Въздържали се: няма, комисията предлага на Общински съвет да вземе решението така, както е по докладната.
Кр.Германова: Въпроси по докладната имате ли колеги? Няма. Ще ви моля да гласувате.
РЕЗУЛТАТИ ОТ ГЛАСУВАНЕТО
П.N: Име, презиме, фамилия Гласувал
1 КРАСИМИРА ГЕРМАНОВА За
2 СТОЯН МАРИНОВ За
5 ЗАФИРА ХРУСАНОВА За
6 ЙОРДАН ПЕТКОВ За
7 РОСЕН ДЕСПОВ За
8 ТОДОР ДАМЯНОВ За
9 СТОЙЧО НЕДЕЛЧЕВ За
10 ЯНЧО ГЕОРГИЕВ За
11 ИВАН ХАДЖИЕВ За
12 ПЕНКА ЩЕРИОНОВА За
14 СТОЬО НЕДИН За
16 СВЕТЛАНА ЛУЛЕВА За
17 ГЕНО ПУХОВ За
18 ТОДОР ЧАКЪРОВ За
Общо гласували: 14; За: 14; Против: 0; Въздържали се: 0

Общински съвет Созопол взе
РЕШЕНИЕ:
№ 1171

1. ОБЩИНСКИ СЪВЕТ СОЗОПОЛ на основание чл.21, ал.1 , т.8 от ЗМСМА, чл.37, ал.5 от Закона за общинската собственост, във връзка с чл.54,ал.1,т.3 от Закон за горите, дава съгласие да се учреди в полза на “Сдружение за дива природа-Черноморец, и с ЕИК 176823585, БЕЗВЪЗМЕЗДНО ПРАВО НА СТРОЕЖ за изграждането на заслон със застроена площ от 55 ( петдесет и пет кв.м.), с едноетажен обем, в ПИ 81178.32.379 по КККР на гр.Черноморец, по предвиждания на подробно устройствен план и технически инвестиционен проект , с площ на целият ПИ 81178.33.379 от 4626(четири хиляди шестстотин двадесет и шест кв.м.), и при граници и съседи от всички страни – 81178.33.382; 81178.32.378; 81178.32.377;81178.32.380.
2. Възлага на Кмета на Община Созопол, да предприеме необходимите действия по изпълнение на настоящите решения

Св.Лулева: Докладна записка с вх. № 141/ 24.02.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: Отдаване под наем на недвижим имот, общинска собственост, представляващ помещение на втори етаж в масивна двуетажна сграда, ПИ 81178.502.313.1 по кадастрална карта на гр.Черноморец
След обсъждане и гласуване, с резултат от гласуването За: 4 гласа; Против: няма; Въздържали се: няма, комисията предлага на Общински съвет да вземе решението така, както е по докладната със следното допълнение: В т.2 от проектът за решение след думите чл.14, ал.8 да се добави „ЗОС”.
Кр.Германова: Въпроси по докладната имате ли колеги? Няма. Ще ви моля да гласувате ведно с допълнението предложено от комисията.
РЕЗУЛТАТИ ОТ ГЛАСУВАНЕТО
П.N: Име, презиме, фамилия Гласувал
1 КРАСИМИРА ГЕРМАНОВА За
5 ЗАФИРА ХРУСАНОВА За
6 ЙОРДАН ПЕТКОВ За
7 РОСЕН ДЕСПОВ За
8 ТОДОР ДАМЯНОВ За
9 СТОЙЧО НЕДЕЛЧЕВ За
10 ЯНЧО ГЕОРГИЕВ За
11 ИВАН ХАДЖИЕВ За
12 ПЕНКА ЩЕРИОНОВА За
14 СТОЬО НЕДИН За
16 СВЕТЛАНА ЛУЛЕВА За
17 ГЕНО ПУХОВ За
18 ТОДОР ЧАКЪРОВ За
Общо гласували: 13; За: 13; Против: 0; Въздържали се: 0

Общински съвет Созопол взе
РЕШЕНИЕ:
№ 1172

1. На основание чл.14,ал.6 от Закон за общинска собственост, Общински Съвет-Созопол одобрява отдаването под наем за период от 5 (пет) години на недвижим имот, частна общинска собственост, помещение с площ от 25(двадесет и пет)кв.м., на втори етаж в сграда със застроена площ от 202(двеста и два)кв.м., с идентификатор 81178.502.313.1 по кадастрална карта на гр.Черноморец, на Сдружение „Съюз на офицерите и сержантите от запаса” ЕИК 121071877;
2. На основание чл.14, ал.8 от ЗОС, Общински Съвет Созопол одобрява наемна цена в размер на 25 (двадесет и пет) лв. крайна цена на месец.
3. Общински Съвет Созопол възлага на кмета да предприеме необходимите действия по изпълнение на настоящето решение.

Св.Лулева: Докладна записка с вх. № 145/ 25.02.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: Отдаване под наем на земеделски имот в землище на с.Росен, Община Созопол
След обсъждане и гласуване, с резултат от гласуването За: 4 гласа; Против: няма; Въздържали се: няма, комисията предлага на Общински съвет да вземе решението така, както е по докладната.
Кр.Германова: Въпроси по докладната имате ли колеги? Няма. Ще ви моля да гласувате.
РЕЗУЛТАТИ ОТ ГЛАСУВАНЕТО
П.N: Име, презиме, фамилия Гласувал
1 КРАСИМИРА ГЕРМАНОВА За
2 СТОЯН МАРИНОВ За
5 ЗАФИРА ХРУСАНОВА За
6 ЙОРДАН ПЕТКОВ За
7 РОСЕН ДЕСПОВ За
8 ТОДОР ДАМЯНОВ За
9 СТОЙЧО НЕДЕЛЧЕВ За
10 ЯНЧО ГЕОРГИЕВ За
11 ИВАН ХАДЖИЕВ За
12 ПЕНКА ЩЕРИОНОВА За
14 СТОЬО НЕДИН За
16 СВЕТЛАНА ЛУЛЕВА За
17 ГЕНО ПУХОВ За
18 ТОДОР ЧАКЪРОВ За
Общо гласували: 14; За: 14; Против: 0; Въздържали се: 0

Общински съвет Созопол взе
РЕШЕНИЕ:
№ 1173

1. Общински Съвет Созопол на основание чл. 21, ал. 1, т. 23 от ЗМСМА, във връзка с чл.8 ал.9 от Закона за общинската собственост, допълва „Годишната програма за управление и разпореждане с имоти – Общинска собственост за 2015г.”, приета с Решение № 1128/42/ 16.02.2015г. на Общински съвет Созопол, като включва поземлен Имот с № 5, в местност “Кошарите” з-ще с.Росен е актуван с акт за частна общинска собственост №2734/01.12.2014г.
2. На основание чл. 21, ал. 1, т. 8 от ЗМСМА, чл.14 ал.2 от Закона за общинската собственост и чл.21 ал.1 от Наредбата за реда за придобиване управление и разпореждане с общинска собственост приета от Общински съвет - Созопол разрешава на Кмета на община Созопол да отдаде под наем за срок от 5 /пет/ години, чрез провеждане на публично търг с явно наддаване на имот - частна общинска собственост, представляващ поземелен имот с № 5, с площ от 984 / деветстотин осемдесет и четири/ кв.м. в местност “Кошарите” з-ще с.Росен
2.1. На основание чл.41, ал.2 от Закона за Общинската собственост, Общински Съвет одобрява месечна наемна цена на имота по т.1, възлизаща на 70,00лв. /седемдесет лева/ без ДДС, съгласно изготвена пазарна оценка № 20150021/28.01.2015г. от независим лицензиран оценител, приложена към това предложение за начална тръжна цена, въз основа на която да се извърши отдаването под наем на имота.
3. Възлага на Кмета на Община Созопол да извърши всички необходими действия по изпълнение на настоящото решение, съгл. разпоредбите на ЗОС и НРПУРОС.

Св.Лулева: Докладна записка с вх. № 146/ 25.02.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: Продажба чрез публичен търг на имот – частна общинска собственост находящ се в зоната по §4, м-ст «Росенец», з-ще на с.Росен, Община Созопол
След обсъждане и гласуване, с резултат от гласуването За: 4 гласа; Против: няма; Въздържали се: няма, комисията предлага на Общински съвет да вземе решението така, както е по докладната.
Кр.Германова: Въпроси по докладната имате ли колеги? Няма. Ще ви моля да гласувате.
РЕЗУЛТАТИ ОТ ГЛАСУВАНЕТО
П.N: Име, презиме, фамилия Гласувал
1 КРАСИМИРА ГЕРМАНОВА За
2 СТОЯН МАРИНОВ За
5 ЗАФИРА ХРУСАНОВА За
6 ЙОРДАН ПЕТКОВ Въздържал се
7 РОСЕН ДЕСПОВ Въздържал се
8 ТОДОР ДАМЯНОВ За
9 СТОЙЧО НЕДЕЛЧЕВ За
10 ЯНЧО ГЕОРГИЕВ За
11 ИВАН ХАДЖИЕВ За
12 ПЕНКА ЩЕРИОНОВА За
14 СТОЬО НЕДИН За
16 СВЕТЛАНА ЛУЛЕВА За
17 ГЕНО ПУХОВ За
18 ТОДОР ЧАКЪРОВ За
Общо гласували: 14; За: 12; Против: 0; Въздържали се: 2

Общински съвет Созопол взе
РЕШЕНИЕ:
№ 1174

1. Общински Съвет Созопол на основание чл. 21, ал. 1, т. 23 от ЗМСМА, във връзка с чл.8 ал.9 от Закона за общинската собственост, допълва „Годишната програма за управление и разпореждане с имоти – Общинска собственост за 2015г.”, приета с Решение № 1128 от Протокол 42/16.02.2015г. на Общински съвет Созопол, като включва поземлен имот №47 по плана на местност „Росенец” землище с.Росен, Община Созопол, целият с площ от 756 кв.м. /седемстотин петдесет и шест/ квадратни метра.
2. На основание чл. 21, ал. 1, т. 8 от ЗМСМА, чл.35 ал.1 от Закона за общинската собственост и чл.38 от Наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинска собственост приета от Общински съвет - Созопол разрешава на кмета на община Созопол да продаде чрез провеждане на публичен търг с явно наддаване имот - частна общинска собственост, представляващ №47 по плана на местност „Росенец” землище с.Росен, Община Созопол, целият с площ от 756 кв.м. /седемстотин петдесет и шест/ квадратни метра, за който има съставен акт за общинска собственост № 2733/01.12.2014 год.
3. На основание чл.41, ал.2 от Закона за Общинската собственост, Общински Съвет одобрява пазарната стойност на имота по т.1, възлизаща на 12 700,00лв./дванадесет хиляди и седемстотин лева/, съгласно изготвена пазарна оценка № 20150020/27.01.2015г. от независим лицензиран оценител, приложена към това предложение за начална тръжна цена, въз основа на която да се извърши разпореждането с имота.
4.Възлага на Кмета на Община Созопол да извърши всички необходими действия по изпълнение на настоящото решение, съгласно разпоредбите на ЗОС и НРПУРОС.

Св.Лулева: Докладна записка с вх. № 147/ 25.02.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: настаняване под наем в помещение – частна общинска собственост за нуждите на Сдружение с нестопанска цел в обществена полза “Свети Никола”-Черноморец
След обсъждане и гласуване, с резултат от гласуването За: 4 гласа; Против: няма; Въздържали се: няма, комисията предлага на Общински съвет да вземе решението така, както е по докладната със следната корекция: В т.I от проектът за решение на последния ред думите „както следва” се заличават.
Кр.Германова: Въпроси по докладната имате ли колеги? Няма. Ще ви моля да гласувате проекта за решение ведно с направената корекция.
РЕЗУЛТАТИ ОТ ГЛАСУВАНЕТО
П.N: Име, презиме, фамилия Гласувал
1 КРАСИМИРА ГЕРМАНОВА За
2 СТОЯН МАРИНОВ За
3 РУМЕН ДИМИТРОВ За
4 ИЛИЯН СТЕФАНОВ За
5 ЗАФИРА ХРУСАНОВА За
6 ЙОРДАН ПЕТКОВ За
7 РОСЕН ДЕСПОВ За
8 ТОДОР ДАМЯНОВ За
9 СТОЙЧО НЕДЕЛЧЕВ За
10 ЯНЧО ГЕОРГИЕВ За
11 ИВАН ХАДЖИЕВ За
12 ПЕНКА ЩЕРИОНОВА За
14 СТОЬО НЕДИН За
16 СВЕТЛАНА ЛУЛЕВА За
17 ГЕНО ПУХОВ За
18 ТОДОР ЧАКЪРОВ За
Общо гласували: 16; За: 16; Против: 0; Въздържали се: 0

Общински съвет Созопол взе
РЕШЕНИЕ:
№ 1175

I. На основание чл.14, ал.6 от Закона за общинската собственост, във връзка с чл.23, ал.1 от Наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинска собственост, Общински Съвет – Созопол одобрява отдаването под наем за период от 5 (пет) години на помещение – частна общинска собственост на Сдружение с нестопанска цел в обществена полза “Свети Никола”- Черноморец, с рег.по ф.д.№ 82 по описа на Бургаски Окръжен съд с ЕИК 176785152, находящо се в поземлен имот с идентификатор 81178.502.313, 81178.502.313.1 по влязла в сила Кадастрална карта и регистри, и идентичен с УПИ II (за битов комбинат), в кв.34 по действащ план за регулация на гр.Черноморец
II. На основание чл.14, ал.8 от ЗОС Общински Съвет Созопол одобрява наемна цена в размер на 24 (двадесет и четири) лв. с вкл. ДДС на месец.
III. Възлага на Кмета на Община Созопол да извърши всички необходими действия за приключване на процедурата по отдаване на горепосоченият общински обект под наем.

Св.Лулева: Докладна записка с вх. № 148/ 25.02.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: Продажба чрез публичен търг на имоти – частна общинска собственост находящи се в гр. Созопол.
След обсъждане и гласуване, с резултат от гласуването За: 4 гласа; Против: няма; Въздържали се: няма, комисията предлага на Общински съвет да вземе решението така, както е по докладната.
Кр.Германова: Въпроси по докладната имате ли колеги? Г-н Дамянов.
Т.Дамянов: Г-н Кмете това са имотите на стадиона, на миналата сесия гласувахме да бъдат отдадени под наем сега искате да ги продадем, кое налага промяната в намерението ви?
П.Рейзи: Сега ги пускаме за продажба, защото има интерес към четири от магазините от наши съграждани. Каквото можем да продадем ще продадем ще се продаде, останалите ще дадем под наем. Мнението ми не е променено, идеята е да сме подготвени и за двата варианта
Кр. Германова: Имате ли други въпроси колеги? Няма. Ще ви моля да гласувате.
РЕЗУЛТАТИ ОТ ГЛАСУВАНЕТО
П.N: Име, презиме, фамилия Гласувал
1 КРАСИМИРА ГЕРМАНОВА За
2 СТОЯН МАРИНОВ За
3 РУМЕН ДИМИТРОВ За
4 ИЛИЯН СТЕФАНОВ Въздържал се
5 ЗАФИРА ХРУСАНОВА За
6 ЙОРДАН ПЕТКОВ Въздържал се
7 РОСЕН ДЕСПОВ Въздържал се
8 ТОДОР ДАМЯНОВ За
9 СТОЙЧО НЕДЕЛЧЕВ За
10 ЯНЧО ГЕОРГИЕВ За
11 ИВАН ХАДЖИЕВ За
12 ПЕНКА ЩЕРИОНОВА За
14 СТОЬО НЕДИН За
16 СВЕТЛАНА ЛУЛЕВА За
17 ГЕНО ПУХОВ За
18 ТОДОР ЧАКЪРОВ За
Общо гласували: 16; За: 13; Против: 0; Въздържали се: 3

Общински съвет Созопол взе
РЕШЕНИЕ:
№ 1176

1. На основание чл. 21, ал. 1, т. 8 от ЗМСМА, чл.35 ал.1 от Закона за общинската собственост и чл.38 от Наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинска собственост приета от Общински съвет - Созопол разрешава на Кмета на община Созопол да продаде чрез провеждане на публични търгове с явно наддаване следните имоти - частна общинска собственост:

1.1. Самостоятелен обект в сграда, с предназначение: За търговска дейност, с идентификатор 67800.503.573.7.11 по КККР на гр.Созопол, адрес – гр.Созопол, ул.“Републиканска, ет.0, обект 11, с площ от 33,53кв.м., и прилежащи части – 4,87%ид.ч., от общите части на сграда № 7 построена в Поземлен имот с идентификатор 67800.503.573
1.1.1. На основание чл.41, ал.2 от Закона за Общинската собственост, Общински Съвет одобрява пазарната стойност на имота по т.1, възлизаща на 71 100,00лв./седемдесет и една хиляди и сто лева/, съгласно изготвена пазарна оценка № 20140138/15.07.2014г., презаверена с №20150005/11.02.2015г. от независим лицензиран оценител, приложена към това предложение за начална тръжна цена, въз основа на която да се извърши разпореждането с имота.

1.2. Самостоятелен обект в сграда, с предназначение: За търговска дейност, с идентификатор 67800.503.573.7.12 по КККР на гр.Созопол, адрес – гр.Созопол, ул.“Републиканска, ет.0, обект 12, с площ от 31,04кв.м., и прилежащи части - 4,51%ид.ч., от общите части на сграда № 7 построена в Поземлен имот с идентификатор 67800.503.573
1.2.1. На основание чл.41, ал.2 от Закона за Общинската собственост, Общински Съвет одобрява пазарната стойност на имота по т.1, възлизаща на 65 800,00лв./шестдесет и пет хиляди и осемстотин лева/, съгласно изготвена пазарна оценка № 20140139/15.07.2014г., презаверена с №20150006/11.02.2015г.от независим лицензиран оценител, приложена към това предложение за начална тръжна цена, въз основа на която да се извърши разпореждането с имота

1.3. Самостоятелен обект в сграда, с предназначение: За търговска дейност, с идентификатор 67800.503.573.7.13 по КККР на гр.Созопол, адрес – гр.Созопол, ул.“Републиканска, ет.0, обект 13, с площ от 29,92кв.м., и прилежащи части - 4,34%ид.ч., от общите части на сграда № 7 построена в Поземлен имот с идентификатор 67800.503.573
1.3.1. На основание чл.41, ал.2 от Закона за Общинската собственост, Общински Съвет одобрява пазарната стойност на имота по т.1, възлизаща на 63 400,00лв./шестдесет и три хиляди и четиристотин лева/, съгласно изготвена пазарна оценка № 20140140/15.07.2014г. презаверена с №20150007/11.02.2015г. от независим лицензиран оценител, приложена към това предложение за начална тръжна цена, въз основа на която да се извърши разпореждането с имота

1.4. Самостоятелен обект в сграда, с предназначение: За търговска дейност, с идентификатор 67800.503.573.7.14 по КККР на гр.Созопол, адрес – гр.Созопол, ул.“Републиканска, ет.0, обект 14, с площ от 28,76кв.м., и прилежащи части - 4,18%ид.ч., от общите части на сграда № 7 построена в Поземлен имот с идентификатор 67800.503.573
1.4.1. На основание чл.41, ал.2 от Закона за Общинската собственост, Общински Съвет одобрява пазарната стойност на имота по т.1, възлизаща на 61 000,00лв. /шестдесет и една хиляди лева/, съгласно изготвена пазарна оценка № 20140141/15.07.2014г. презаверена с №20150008/11.02.2015г. от независим лицензиран оценител, приложена към това предложение за начална тръжна цена, въз основа на която да се извърши разпореждането с имота

1.5. Самостоятелен обект в сграда, с предназначение: За търговска дейност, с идентификатор 67800.503.573.7.15 по КККР на гр.Созопол, адрес – гр.Созопол, ул.“Републиканска, ет.0, обект 15, с площ от 27,59кв.м., и прилежащи части - 4,01%ид.ч., от общите части на сграда № 7 построена в Поземлен имот с идентификатор 67800.503.573
1.5.1. На основание чл.41, ал.2 от Закона за Общинската собственост, Общински Съвет одобрява пазарната стойност на имота по т.1, възлизаща на 58 500,00лв./петдесет и осем хиляди и петстотин лева/, съгласно изготвена пазарна оценка № 20140142/15.07.2014г. презаверена с №20150009/11.02.2015г. от независим лицензиран оценител, приложена към това предложение за начална тръжна цена, въз основа на която да се извърши разпореждането с имота.

1.6. Самостоятелен обект в сграда, с предназначение: За търговска дейност, с идентификатор 67800.503.573.7.16 по КККР на гр.Созопол, адрес – гр.Созопол, ул.“Републиканска, ет.0, обект 16, с площ от 26,43кв.м., и прилежащи части – 3,84%ид.ч., от общите части на сграда № 7 построена в Поземлен имот с идентификатор 67800.503.573
1.6.1. На основание чл.41, ал.2 от Закона за Общинската собственост, Общински Съвет одобрява пазарната стойност на имота по т.1, възлизаща на 56 000,00лв./петдесет шест хиляди лева/, съгласно изготвена пазарна оценка № 20140143/15.07.2014г. презаверена с №20150010/11.02.2015г. от независим лицензиран оценител, приложена към това предложение за начална тръжна цена, въз основа на която да се извърши разпореждането с имота

1.7. Самостоятелен обект в сграда, с предназначение: За търговска дейност, с идентификатор 67800.503.573.7.17 по КККР на гр.Созопол, адрес – гр.Созопол, ул.“Републиканска, ет.0, обект 17, с площ от 25,27кв.м., и прилежащи части – 3,67%ид.ч., от общите части на сграда № 7 построена в Поземлен имот с идентификатор 67800.503.573
1.7.1. На основание чл.41, ал.2 от Закона за Общинската собственост, Общински Съвет одобрява пазарната стойност на имота по т.1, възлизаща на 53 600,00лв./петдесет и три хиляди и шестстотин лева/, съгласно изготвена пазарна оценка № 20140144/15.07.2014г. презаверена с №20150011/11.02.2015г. от независим лицензиран оценител, приложена към това предложение за начална тръжна цена, въз основа на която да се извърши разпореждането с имота

1.8. Самостоятелен обект в сграда, с предназначение: За търговска дейност, с идентификатор 67800.503.573.7.18 по КККР на гр.Созопол, адрес – гр.Созопол, ул.“Републиканска, ет.0, обект 18, с площ от 24,10кв.м., и прилежащи части – 3,50%ид.ч., от общите части на сграда № 7 построена в Поземлен имот с идентификатор 67800.503.573
1.8.1. На основание чл.41, ал.2 от Закона за Общинската собственост, Общински Съвет одобрява пазарната стойност на имота по т.1, възлизаща на 51 100,00лв./петдесет и една хиляди и сто лева/, съгласно изготвена пазарна оценка № 20140145/15.07.2014г. презаверена с №20150012/11.02.2015г. от независим лицензиран оценител, приложена към това предложение за начална тръжна цена, въз основа на която да се извърши разпореждането с имота

3. Възлага на Кмета на Община Созопол да извърши всички необходими действия по изпълнение на настоящото решение, съгл. разпоредбите на ЗОС и НРПУРОС.

Св.Лулева: Докладна записка с вх. № 152/ 25.02.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: Провеждане на публично оповестен конкурс за отдаване под наем на обект – частна общинска собственост находящ се в гр.Черноморец
След обсъждане и гласуване, с резултат от гласуването За: 4 гласа; Против: няма; Въздържали се: няма, комисията предлага на Общински съвет да вземе решението така, както е по докладната.
Кр.Германова: Въпроси по докладната имате ли колеги? Няма. Ще ви моля да гласувате.
РЕЗУЛТАТИ ОТ ГЛАСУВАНЕТО
П.N: Име, презиме, фамилия Гласувал
1 КРАСИМИРА ГЕРМАНОВА За
2 СТОЯН МАРИНОВ За
3 РУМЕН ДИМИТРОВ За
4 ИЛИЯН СТЕФАНОВ За
5 ЗАФИРА ХРУСАНОВА За
6 ЙОРДАН ПЕТКОВ За
7 РОСЕН ДЕСПОВ За
8 ТОДОР ДАМЯНОВ За
9 СТОЙЧО НЕДЕЛЧЕВ За
10 ЯНЧО ГЕОРГИЕВ За
11 ИВАН ХАДЖИЕВ За
12 ПЕНКА ЩЕРИОНОВА За
14 СТОЬО НЕДИН За
16 СВЕТЛАНА ЛУЛЕВА За
17 ГЕНО ПУХОВ За
18 ТОДОР ЧАКЪРОВ За
Общо гласували: 16; За: 16; Против: 0; Въздържали се: 0

Общински съвет Созопол взе
РЕШЕНИЕ:
№ 1177

1. Общински съвет гр.Созопол на основание чл. 21, ал. 1, т. 8 ЗМСМА, във връзка с чл.14 ал.2 от Закона за общинската собственост и чл.21 ал.1 от Наредбата за реда за придобиване управление и разпореждане с общинска собственост разрешава на кмета на община Созопол да проведе публично оповестен конкурс по реда на глава седма от НРПУРОС, за отдаване под наем за срок от 5/пет/години на помещение с площ 23,00 кв.м./ находящо се на 2-ри етаж в Сграда с идентификатор 81178.502.313.1, находяща се в УПИ II- „За битов комбинат“, кв.34 по плана на гр.Черноморец, по КК на гр.Черноморец Поземлен имот с идентификатор 81178.502.313.

1.1. На основание чл.41, ал.2 от Закона за Общинската собственост одобрява експертна оценка № 20140023/18.11.2014г. за обекта, изготвена от независим лицензиран оценител, възлизаща на 135 /сто тридесет и пет/лева, без ДДС, която да се използва като начална конкурсна месечна наемна цена при провеждането на конкурса.

2. Упълномощава Кмета на Община Созопол да извърши всички необходими действия по организацията и провеждането на конкурса както и сключване на договори със спечелилите участници.

Св.Лулева: Докладна записка с вх. № 155/ 27.02.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: Провеждане на публично оповестен конкурс за отдаване под наем на обект – частна общинска собственост находящ се в гр.Черноморец
След обсъждане и гласуване, с резултат от гласуването За: 4 гласа; Против: няма; Въздържали се: няма, комисията предлага на Общински съвет да вземе решението така, както е по докладната.
Кр.Германова: Въпроси по докладната имате ли колеги? Няма. Ще ви моля да гласувате.
РЕЗУЛТАТИ ОТ ГЛАСУВАНЕТО
П.N: Име, презиме, фамилия Гласувал
1 КРАСИМИРА ГЕРМАНОВА За
2 СТОЯН МАРИНОВ За
3 РУМЕН ДИМИТРОВ За
4 ИЛИЯН СТЕФАНОВ За
5 ЗАФИРА ХРУСАНОВА За
6 ЙОРДАН ПЕТКОВ За
7 РОСЕН ДЕСПОВ За
8 ТОДОР ДАМЯНОВ За
9 СТОЙЧО НЕДЕЛЧЕВ За
10 ЯНЧО ГЕОРГИЕВ За
11 ИВАН ХАДЖИЕВ За
12 ПЕНКА ЩЕРИОНОВА За
14 СТОЬО НЕДИН За
16 СВЕТЛАНА ЛУЛЕВА За
17 ГЕНО ПУХОВ За
18 ТОДОР ЧАКЪРОВ За
Общо гласували: 16; За: 16; Против: 0; Въздържали се: 0

Общински съвет Созопол взе
РЕШЕНИЕ:
№ 1178

1. Общински съвет гр.Созопол на основание на основание чл. 21, ал. 1, т. 8 ЗМСМА, във връзка с чл.14 ал.2 от Закона за общинската собственост и чл.21 ал.1 от Наредбата за реда за придобиване управление и разпореждане с общинска собственост разрешава на кмета на община Созопол да проведе публично оповестен конкурс по реда на глава седма от НРПУРОС, за отдаване под наем за срок от 5/пет/години на помещение с площ 12,43 кв.м./ находящо се на 1-ви етаж в Сграда с идентификатор 81 178.502.313.1, находяща се в УПИ II- „За битов комбинат", кв.34 по плана на гр.Черноморец, по КК на гр.Черноморец Поземлен имот с идентификатор 81 178.502.313.
1.1. На основание чл.41, ал.2 от Закона за Общинската собственост одобрява експертна оценка № 20140023/18.11.2014г. за обекта, изготвена от независим лицензиран оценител, възлизаща на 73 /седемдесет и три/лева, без ДДС, която да се използва като начална конкурсна месечна наемна цена при провеждането на конкурса.
2. Упълномощава Кмета на Община Созопол да извърши всички необходими действия по организацията и провеждането на конкурса както и сключване на договори със спечелилите участници.

Св.Лулева: Докладна записка с вх. № 157/ 04.03.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: Отдаване под наем без търг или конкурс на части от недвижими имоти – общинска собственост за здравни дейности на основание чл.14, ал.6 от ЗОС
След обсъждане и гласуване, с резултат от гласуването За: 4 гласа; Против: няма; Въздържали се: няма, комисията предлага на Общински съвет да вземе решението така, както е по докладната.
Кр.Германова: Въпроси по докладната имате ли колеги? Няма. Ще ви моля да гласувате.
РЕЗУЛТАТИ ОТ ГЛАСУВАНЕТО
П.N: Име, презиме, фамилия Гласувал
1 КРАСИМИРА ГЕРМАНОВА За
2 СТОЯН МАРИНОВ За
3 РУМЕН ДИМИТРОВ За
4 ИЛИЯН СТЕФАНОВ За
5 ЗАФИРА ХРУСАНОВА За
6 ЙОРДАН ПЕТКОВ За
7 РОСЕН ДЕСПОВ За
8 ТОДОР ДАМЯНОВ За
9 СТОЙЧО НЕДЕЛЧЕВ За
10 ЯНЧО ГЕОРГИЕВ За
11 ИВАН ХАДЖИЕВ За
12 ПЕНКА ЩЕРИОНОВА За
14 СТОЬО НЕДИН За
16 СВЕТЛАНА ЛУЛЕВА За
17 ГЕНО ПУХОВ За
18 ТОДОР ЧАКЪРОВ За
Общо гласували: 16; За: 16; Против: 0; Въздържали се: 0

Общински съвет Созопол взе
РЕШЕНИЕ:
№ 1179

На основание чл.21 ал.1 т.8 от ЗМСМА и чл.14, ал.6 от ЗОС във връзка с чл.23, ал.1 НРПУОС, да се предостави под наем без търг или конкурс за здравни дейности за задоволяване на съответните нужди на населението на „Амбулатория за индивидуална практика за първична медицинска помощ – д-р Албена Дюлгерова”ЕООД за период от 5 години, помещение с площ от 11,68 кв.м. заедно с лекарски кабинет и манипулационна с площ от 24 кв.м, находящи се в Здравната служба в гр. Черноморец, Община Созопол, с месечен наем в размер на 160,56 лв. (сто и шестдесет лева и петдесет и шест стотинки) без ДДС.
Възлага на Кмета на Община Созопол да извърши всички необходими действия по изпълнение на настоящото решение.

Св.Лулева: Докладна записка с вх. № 158/ 04.03.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: Продажба чрез публичен търг на имоти – частна общинска собственост находящи се в гр. Созопол.
След обсъждане и гласуване, с резултат от гласуването За: 4 гласа; Против: няма; Въздържали се: няма, комисията предлага на Общински съвет да вземе решението така, както е по докладната.
Кр.Германова: Въпроси по докладната имате ли колеги? Няма. Ще ви моля да гласувате.
РЕЗУЛТАТИ ОТ ГЛАСУВАНЕТО
П.N: Име, презиме, фамилия Гласувал
1 КРАСИМИРА ГЕРМАНОВА За
2 СТОЯН МАРИНОВ За
3 РУМЕН ДИМИТРОВ Въздържал се
4 ИЛИЯН СТЕФАНОВ Въздържал се
5 ЗАФИРА ХРУСАНОВА За
6 ЙОРДАН ПЕТКОВ Въздържал се
7 РОСЕН ДЕСПОВ Против
8 ТОДОР ДАМЯНОВ Против
9 СТОЙЧО НЕДЕЛЧЕВ За
10 ЯНЧО ГЕОРГИЕВ За
11 ИВАН ХАДЖИЕВ За
12 ПЕНКА ЩЕРИОНОВА За
14 СТОЬО НЕДИН За
16 СВЕТЛАНА ЛУЛЕВА За
17 ГЕНО ПУХОВ За
18 ТОДОР ЧАКЪРОВ За
Общо гласували: 16; За: 11; Против: 2; Въздържали се: 3

Общински съвет Созопол взе
РЕШЕНИЕ:
№ 1180

1. На основание чл. 21, ал. 1, т. 8 от ЗМСМА, чл.35 ал.1 от Закона за общинската собственост и чл.38 от Наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинска собственост приета от Общински съвет - Созопол разрешава на Кмета на община Созопол да продаде чрез провеждане на публични търгове с явно наддаване следните имоти - частна общинска собственост:

1.1. Самостоятелен обект в сграда, с предназначение: За търговска дейност, с идентификатор 67800.503.573.7.1 по КККР на гр.Созопол, адрес – гр.Созопол, ул.“Републиканска , ет.0, обект 17, с площ от 29,36кв.м., и прилежащи части - 4,26%ид.ч., от общите части на сграда № 7 построена в Поземлен имот с идентификатор 67800.503.573
1.1.1. На основание чл.41, ал.2 от Закона за Общинската собственост, Общински Съвет одобрява пазарната стойност на имота по т.1, възлизаща на 62 200,00лв./шестдесет и две хиляди и двеста лева/, съгласно изготвена пазарна оценка № 20140128/15.07.2014г., презаверена с № 20150019/25.02.2015г., от независим лицензиран оценител, приложена към това предложение за начална тръжна цена, въз основа на която да се извърши разпореждането с имота.

1.2. Самостоятелен обект в сграда, с предназначение: За търговска дейност, с идентификатор 67800.503.573.7.2 по КККР на гр.Созопол, адрес – гр.Созопол, ул.“Републиканска, ет.0, обект 2, с площ от 42,82кв.м., и прилежащи части – 6,22%ид.ч., от общите части на сграда № 7 построена в Поземлен имот с идентификатор 67800.503.573
1.2.1. На основание чл.41, ал.2 от Закона за Общинската собственост, Общински Съвет одобрява пазарната стойност на имота по т.1, възлизаща на 90 800,00лв./деветдесет хиляди и осемстотин лева/, съгласно изготвена пазарна оценка № 20140129/15.07.2014г. презаверена с № 20150020/25.02.2015г от независим лицензиран оценител, приложена към това предложение за начална тръжна цена, въз основа на която да се извърши разпореждането с имота.

1.3. Самостоятелен обект в сграда, с предназначение: За търговска дейност, с идентификатор 67800.503.573.7.3 по КККР на гр.Созопол, адрес – гр.Созопол, ул.“Републиканска, ет.0, обект 3, с площ от 41,65кв.м., и прилежащи части – 6,05%ид.ч., от общите части на сграда № 7 построена в Поземлен имот с идентификатор 67800.503.573
1.3.1. На основание чл.41, ал.2 от Закона за Общинската собственост, Общински Съвет одобрява пазарната стойност на имота по т.1, възлизаща на 88 300,00лв./осемдесет и осем хиляди и триста лева/, съгласно изготвена пазарна оценка № 20140130/15.07.2014г. презаверена с № 20150021/25.02.2015г от независим лицензиран оценител, приложена към това предложение за начална тръжна цена, въз основа на която да се извърши разпореждането с имота.

1.4. Самостоятелен обект в сграда, с предназначение: За търговска дейност, с идентификатор 67800.503.573.7.4 по КККР на гр.Созопол, адрес – гр.Созопол, ул.“Републиканска, ет.0, обект 4, с площ от 40,49кв.м., и прилежащи части – 5,88%ид.ч., от общите части на сграда № 7 построена в Поземлен имот с идентификатор 67800.503.573
1.4.1. На основание чл.41, ал.2 от Закона за Общинската собственост, Общински Съвет одобрява пазарната стойност на имота по т.1, възлизаща на 85 800,00лв./осемдесет и пет хиляди и осемстотин лева/, съгласно изготвена пазарна оценка № 20140131/15.07.2014г. презаверена с № 20150022/25.02.2015г от независим лицензиран оценител, приложена към това предложение за начална тръжна цена, въз основа на която да се извърши разпореждането с имота.

1.5. Самостоятелен обект в сграда, с предназначение: За търговска дейност, с идентификатор 67800.503.573.7.5 по КККР на гр.Созопол, адрес – гр.Созопол, ул.“Републиканска, ет.0, обект 5, с площ от 39,32кв.м., и прилежащи части – 5,71%ид.ч., от общите части на сграда № 7 построена в Поземлен имот с идентификатор 67800.503.573
1.5.1. На основание чл.41, ал.2 от Закона за Общинската собственост, Общински Съвет одобрява пазарната стойност на имота по т.1, възлизаща на 83 300,00лв./осемдесет и три хиляди и триста лева/, съгласно изготвена пазарна оценка № 20140132/15.07.2014г. презаверена с № 20150023/25.02.2015г от независим лицензиран оценител, приложена към това предложение за начална тръжна цена, въз основа на която да се извърши разпореждането с имота.

1.6. Самостоятелен обект в сграда, с предназначение: За търговска дейност, с идентификатор 67800.503.573.7.6 по КККР на гр.Созопол, адрес – гр.Созопол, ул.“Републиканска, ет.0, обект 6, с площ от 38,16кв.м., и прилежащи части – 5,54%ид.ч., от общите части на сграда № 7 построена в Поземлен имот с идентификатор 67800.503.573
1.6.1. На основание чл.41, ал.2 от Закона за Общинската собственост, Общински Съвет одобрява пазарната стойност на имота по т.1, възлизаща на 80 900,00лв. /осемдесет хиляди и деветстотин лева/, съгласно изготвена пазарна оценка № 20140133/15.07.2014г. презаверена с № 20150024/25.02.2015г от независим лицензиран оценител, приложена към това предложение за начална тръжна цена, въз основа на която да се извърши разпореждането с имота.

1.7. Самостоятелен обект в сграда, с предназначение: За търговска дейност, с идентификатор 67800.503.573.7.7 по КККР на гр.Созопол, адрес – гр.Созопол, ул.“Републиканска, ет.0, обект 7, с площ от 37,00кв.м., и прилежащи части – 5,37%ид.ч., от общите части на сграда № 7 построена в Поземлен имот с идентификатор 67800.503.573
1.7.1. На основание чл.41, ал.2 от Закона за Общинската собственост, Общински Съвет одобрява пазарната стойност на имота по т.1, възлизаща на 78 400,00лв./седемдесет и осем хиляди и четиристотин лева/, съгласно изготвена пазарна оценка № 20140134/15.07.2014г. презаверена с № 20150025/25.02.2015г от независим лицензиран оценител, приложена към това предложение за начална тръжна цена, въз основа на която да се извърши разпореждането с имота.

1.8. Самостоятелен обект в сграда, с предназначение: За търговска дейност, с идентификатор 67800.503.573.7.8 по КККР на гр.Созопол, адрес – гр.Созопол, ул.“Републиканска, ет.0, обект 8, с площ от 35,83кв.м., и прилежащи части – 5,20%ид.ч., от общите части на сграда № 7 построена в Поземлен имот с идентификатор 67800.503.573
1.8.1. На основание чл.41, ал.2 от Закона за Общинската собственост, Общински Съвет одобрява пазарната стойност на имота по т.1, възлизаща на 75 900,00лв./седемдесет и пет хиляди и деветстотин лева/, съгласно изготвена пазарна оценка № 20140135/15.07.2014г. презаверена с № 20150026/25.02.2015г от независим лицензиран оценител, приложена към това предложение за начална тръжна цена, въз основа на която да се извърши разпореждането с имота.

1.9. Самостоятелен обект в сграда, с предназначение: За търговска дейност, с идентификатор 67800.503.573.7.9 по КККР на гр.Созопол, адрес – гр.Созопол, ул.“Републиканска, ет.0, обект 9, с площ от 34,67кв.м., и прилежащи части – 5,03%ид.ч., от общите части на сграда № 7 построена в Поземлен имот с идентификатор 67800.503.573
1.9.1. На основание чл.41, ал.2 от Закона за Общинската собственост, Общински Съвет одобрява пазарната стойност на имота по т.1, възлизаща на 73 500,00лв./седемдесет и три хиляди и петстотин лева/, съгласно изготвена пазарна оценка № 20140136/15.07.2014г. презаверена с № 20150027/25.02.2015г от независим лицензиран оценител, приложена към това предложение за начална тръжна цена, въз основа на която да се извърши разпореждането с имота.

1.10. Самостоятелен обект в сграда, с предназначение: За търговска дейност, с идентификатор 67800.503.573.7.10 по КККР на гр.Созопол, адрес – гр.Созопол, ул.“Републиканска, ет.0, обект 10, с площ от 34,74кв.м., и прилежащи части – 5,04%ид.ч., от общите части на сграда № 7 построена в Поземлен имот с идентификатор 67800.503.573
1.10.1. На основание чл.41, ал.2 от Закона за Общинската собственост, Общински Съвет одобрява пазарната стойност на имота по т.1, възлизаща на 73 600,00лв./седемдесет и три хиляди и шестстотин лева/, съгласно изготвена пазарна оценка № 20140137/15.07.2014г. презаверена с № 20150028/25.02.2015г от независим лицензиран оценител, приложена към това предложение за начална тръжна цена, въз основа на която да се извърши разпореждането с имота.
2. Възлага на Кмета на Община Созопол да извърши всички необходими действия по изпълнение на настоящото решение, съгл. разпоредбите на ЗОС и НРПУРОС.

Св.Лулева: Докладна записка с вх. № 159/ 04.03.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: Отдаване под наем чрез публичен търг на имоти – частна общинска собственост находящи се в гр. Созопол
След обсъждане и гласуване, с резултат от гласуването За: 4 гласа; Против: няма; Въздържали се: няма, комисията предлага на Общински съвет да вземе решението така, както е по докладната.
Кр.Германова: Въпроси по докладната имате ли колеги? Няма. Ще ви моля да гласувате.
РЕЗУЛТАТИ ОТ ГЛАСУВАНЕТО
П.N: Име, презиме, фамилия Гласувал
1 КРАСИМИРА ГЕРМАНОВА За
2 СТОЯН МАРИНОВ За
3 РУМЕН ДИМИТРОВ Въздържал се
4 ИЛИЯН СТЕФАНОВ Въздържал се
5 ЗАФИРА ХРУСАНОВА Въздържа ле
6 ЙОРДАН ПЕТКОВ За
7 РОСЕН ДЕСПОВ За
8 ТОДОР ДАМЯНОВ За
9 СТОЙЧО НЕДЕЛЧЕВ За
10 ЯНЧО ГЕОРГИЕВ За
11 ИВАН ХАДЖИЕВ За
12 ПЕНКА ЩЕРИОНОВА За
14 СТОЬО НЕДИН За
16 СВЕТЛАНА ЛУЛЕВА За
17 ГЕНО ПУХОВ За
18 ТОДОР ЧАКЪРОВ За
Общо гласували: 16; За: 13; Против: 0; Въздържали се: 3

Общински съвет Созопол взе
РЕШЕНИЕ:
№ 1181

1. На основание чл. 21, ал. 1, т. 8 от ЗМСМА, чл.14 ал.2 от Закона за общинската собственост и чл.21 ал.1 от Наредбата за реда за придобиване управление и разпореждане с общинска собственост приета от Общински съвет - Созопол разрешава на Кмета на община Созопол да отдаде под наем за срок от 1 /една/ година, чрез провеждане на публично оповестени търгове с явно наддаване следните имоти - частна общинска собственост:

2.1. Самостоятелен обект в сграда, с предназначение: За търговска дейност, с идентификатор 67800.503.573.7.11 по КККР на гр.Созопол, адрес – гр.Созопол, ул.“Републиканска, ет.0, обект 11, с площ от 33,53кв.м., и прилежащи части – 4,87%ид.ч., от общите части на сграда № 7 построена в Поземлен имот с идентификатор 67800.503.573
2.1.1. На основание чл.41, ал.2 от Закона за Общинската собственост, Общински Съвет одобрява месечна наемна цена на имота по т.1, възлизаща на 340,00лв./триста и четиридесет лева/ без ДДС, съгласно изготвена пазарна оценка № 20150029/26.02.2015г. от независим лицензиран оценител, приложена към това предложение за начална тръжна цена, въз основа на която да се извърши отдаването под наем на имота.

2.2. Самостоятелен обект в сграда, с предназначение: За търговска дейност, с идентификатор 67800.503.573.7.12 по КККР на гр.Созопол, адрес – гр.Созопол, ул.“Републиканска, ет.0, обект 12, с площ от 31,04кв.м., и прилежащи части - 4,51%ид.ч., от общите части на сграда № 7 построена в Поземлен имот с идентификатор 67800.503.573
2.2.1. На основание чл.41, ал.2 от Закона за Общинската собственост, Общински Съвет одобрява месечна наемна цена на имота по т.2, възлизаща на 320,00лв./триста и двадесет лева/ без ДДС, съгласно изготвена пазарна оценка № 20150030/26.02.2015г. от независим лицензиран оценител, приложена към това предложение за начална тръжна цена, въз основа на която да се извърши отдаването под наем на имота.

2.3. Самостоятелен обект в сграда, с предназначение: За търговска дейност, с идентификатор 67800.503.573.7.13 по КККР на гр.Созопол, адрес – гр.Созопол, ул.“Републиканска, ет.0, обект 13, с площ от 29,92кв.м., и прилежащи части - 4,34%ид.ч., от общите части на сграда № 7 построена в Поземлен имот с идентификатор 67800.503.573
2.3.1. На основание чл.41, ал.2 от Закона за Общинската собственост, Общински Съвет одобрява месечна наемна цена на имота по т.3, възлизаща на 310,00лв./триста и десет лева/ без ДДС, съгласно изготвена пазарна оценка № 20150031/27.02.2015г. от независим лицензиран оценител, приложена към това предложение за начална тръжна цена, въз основа на която да се извърши отдаването под наем на имота.

2.4. Самостоятелен обект в сграда, с предназначение: За търговска дейност, с идентификатор 67800.503.573.7.14 по КККР на гр.Созопол, адрес – гр.Созопол, ул.“Републиканска, ет.0, обект 14, с площ от 28,76кв.м., и прилежащи части - 4,18%ид.ч., от общите части на сграда № 7 построена в Поземлен имот с идентификатор 67800.503.573
2.4.1. На основание чл.41, ал.2 от Закона за Общинската собственост, Общински Съвет одобрява месечна наемна цена на имота по т.4, възлизаща на 290,00лв./двеста и деветдесет лева/ без ДДС, съгласно изготвена пазарна оценка № 20150032/27.02.2015г. от независим лицензиран оценител, приложена към това предложение за начална тръжна цена, въз основа на която да се извърши отдаването под наем на имота.

2.5. Самостоятелен обект в сграда, с предназначение: За търговска дейност, с идентификатор 67800.503.573.7.15 по КККР на гр.Созопол, адрес – гр.Созопол, ул.“Републиканска, ет.0, обект 15, с площ от 27,59кв.м., и прилежащи части - 4,01%ид.ч., от общите части на сграда № 7 построена в Поземлен имот с идентификатор 67800.503.573
2.5.1. На основание чл.41, ал.2 от Закона за Общинската собственост, Общински Съвет одобрява месечна наемна цена на имота по т.5, възлизаща на 280,00лв./двеста и осемдесет лева/ без ДДС, съгласно изготвена пазарна оценка № 20150032/27.02.2015г. от независим лицензиран оценител, приложена към това предложение за начална тръжна цена, въз основа на която да се извърши отдаването под наем на имота.

2.6. Самостоятелен обект в сграда, с предназначение: За търговска дейност, с идентификатор 67800.503.573.7.16 по КККР на гр.Созопол, адрес – гр.Созопол, ул.“Републиканска, ет.0, обект 16, с площ от 26,43кв.м., и прилежащи части – 3,84%ид.ч., от общите части на сграда № 7 построена в Поземлен имот с идентификатор 67800.503.573
2.6.1 На основание чл.41, ал.2 от Закона за Общинската собственост, Общински Съвет одобрява месечна наемна цена на имота по т.6, възлизаща на 270,00лв./двеста и седемдесет лева/ без ДДС, съгласно изготвена пазарна оценка № 20150034/27.02.2015г. от независим лицензиран оценител, приложена към това предложение за начална тръжна цена, въз основа на която да се извърши отдаването под наем на имота.

2.7. Самостоятелен обект в сграда, с предназначение: За търговска дейност, с идентификатор 67800.503.573.7.17 по КККР на гр.Созопол, адрес – гр.Созопол, ул.“Републиканска, ет.0, обект 17, с площ от 25,27кв.м., и прилежащи части – 3,67%ид.ч., от общите части на сграда № 7 построена в Поземлен имот с идентификатор 67800.503.573
2.7.1. На основание чл.41, ал.2 от Закона за Общинската собственост, Общински Съвет одобрява месечна наемна цена на имота по т.7, възлизаща на 260,00лв./двеста и шестдесет лева/ без ДДС, съгласно изготвена пазарна оценка № 20150035/27.02.2015г. от независим лицензиран оценител, приложена към това предложение за начална тръжна цена, въз основа на която да се извърши отдаването под наем на имота.

2.8. Самостоятелен обект в сграда, с предназначение: За търговска дейност, с идентификатор 67800.503.573.7.18 по КККР на гр.Созопол, адрес – гр.Созопол, ул.“Републиканска, ет.0, обект 18, с площ от 24,10кв.м., и прилежащи части – 3,50%ид.ч., от общите части на сграда № 7 построена в Поземлен имот с идентификатор 67800.503.573
2.8.1. На основание чл.41, ал.2 от Закона за Общинската собственост, Общински Съвет одобрява месечна наемна цена на имота по т.8, възлизаща на 250,00лв./двеста и петдесет лева/ без ДДС, съгласно изготвена пазарна оценка № 20150036/27.02.2015г. от независим лицензиран оценител, приложена към това предложение за начална тръжна цена, въз основа на която да се извърши отдаването под наем на имота.

2. Възлага на Кмета на Община Созопол да извърши всички необходими действия по изпълнение на настоящото решение, съгл. разпоредбите на ЗОС и НРПУРОС.

Св.Лулева: Докладна записка с вх. № 171/ 11.03.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: Определяне на размера и местоположението на мерите и пасищата на територията на Община Созопол и правилата за тяхното ползване
След обсъждане и гласуване, с резултат от гласуването За: 4 гласа; Против: няма; Въздържали се: няма, комисията предлага на Общински съвет да вземе решението така, както е по докладната.
Кр.Германова: Въпроси по докладната имате ли колеги? Няма. Ще ви моля да гласувате ведно с Приложение 1 и Приложение 2
РЕЗУЛТАТИ ОТ ГЛАСУВАНЕТО
П.N: Име, презиме, фамилия Гласувал
1 КРАСИМИРА ГЕРМАНОВА За
2 СТОЯН МАРИНОВ За
3 РУМЕН ДИМИТРОВ За
4 ИЛИЯН СТЕФАНОВ За
5 ЗАФИРА ХРУСАНОВА За
6 ЙОРДАН ПЕТКОВ За
7 РОСЕН ДЕСПОВ За
8 ТОДОР ДАМЯНОВ За
9 СТОЙЧО НЕДЕЛЧЕВ За
10 ЯНЧО ГЕОРГИЕВ За
11 ИВАН ХАДЖИЕВ За
12 ПЕНКА ЩЕРИОНОВА За
14 СТОЬО НЕДИН За
16 СВЕТЛАНА ЛУЛЕВА За
17 ГЕНО ПУХОВ За
18 ТОДОР ЧАКЪРОВ За
Общо гласували: 16; За: 16; Против: 0; Въздържали се: 0

Общински съвет Созопол взе
РЕШЕНИЕ:
№ 1182

1. Общински Съвет Созопол на основание чл. 21, ал. 1, т. 23 от ЗМСМА, във връзка с чл.37”о”, ал.1 и ал.2 и чл.37 „и“ ал.3 от Закона за собствеността и ползването на земеделски земи, определя размера и местоположението на мерите и пасищата съгласно списъци на поземлени имоти Приложение № 1.
2. Общински съвет – Созопол одобрява правила за ползването на мерите и пасища от общинския поземелн фонд съгласно Приложение 2..

Св.Лулева: Докладна записка с вх. № 172/ 11.03.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: Даване на съгласие за отдаване под наем на мерите и пасищата – публична общинска собственост, за индивидуално ползване на животновъди, отглеждащи пасищни животни
След обсъждане и гласуване, с резултат от гласуването За: 4 гласа; Против: няма; Въздържали се: няма, комисията предлага на Общински съвет да вземе решението така, както е по докладната.
Кр.Германова: Въпроси по докладната имате ли колеги? Няма. Ще ви моля да гласувате ведно с Приложението.
РЕЗУЛТАТИ ОТ ГЛАСУВАНЕТО
П.N: Име, презиме, фамилия Гласувал
1 КРАСИМИРА ГЕРМАНОВА За
2 СТОЯН МАРИНОВ За
3 РУМЕН ДИМИТРОВ За
4 ИЛИЯН СТЕФАНОВ За
5 ЗАФИРА ХРУСАНОВА За
6 ЙОРДАН ПЕТКОВ За
7 РОСЕН ДЕСПОВ За
8 ТОДОР ДАМЯНОВ За
9 СТОЙЧО НЕДЕЛЧЕВ За
10 ЯНЧО ГЕОРГИЕВ За
11 ИВАН ХАДЖИЕВ За
12 ПЕНКА ЩЕРИОНОВА За
14 СТОЬО НЕДИН За
16 СВЕТЛАНА ЛУЛЕВА За
17 ГЕНО ПУХОВ За
18 ТОДОР ЧАКЪРОВ За
Общо гласували: 16; За: 16; Против: 0; Въздържали се: 0

Общински съвет Созопол взе
РЕШЕНИЕ:
№ 1183

1. Общински Съвет Созопол на основание чл. 21, ал. 1, т. 23 от ЗМСМА, във връзка с чл.8 ал.9 от Закона за общинската собственост, допълва „Годишната програма за управление и разпореждане с имоти – Общинска собственост за 2015г.”, приета с Решение на Общински съвет Созопол като включва за отдаване под наем недвижими имоти – публична общинска собственост, с начин на трайно ползване – „мери и пасища“, съгласно списък Приложение № 1.
2. Общински съвет – Созопол на основание чл.37”о” ал.4 и ал.5 от Закона за собствеността и ползването на земеделски земи, дава своето съгласие да се предоставят под наем за индивидуално ползване за срок до 5 години мери и пасища - публична общинска собственост, на животновъди, отглеждащи пасищни животни, или на лица които са поели задължение да ги поддържат в добро земеделско и екологично състояние, съгласно списъци на поземлени имоти - Приложение № 1.
Процедурата да се провежда, по реда на чл.37“и“ от ЗСПЗЗ и глава –VІ от Наредба за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинска собственост, приета от Общински съвет-Созопол.

Св.Лулева: Докладна записка с вх. № 194/ 17.03.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: Даване на съгласие за отдаване под наем на имоти с начин на трайно ползване „полски път“ по реда на ЗСПЗЗ
След обсъждане и гласуване, с резултат от гласуването За: 4 гласа; Против: няма; Въздържали се: няма, комисията предлага на Общински съвет да вземе решението така, както е по докладната.
Кр.Германова: Въпроси по докладната имате ли колеги? Г-н Деспов.
Р.Деспов: Г-н Кмете бихте ли дали разяснение по докладната записка, какво е полски път?
П.Рейзи: Това е пътят направен във времето от преминаването на хората има обаче такива полски пътища, които минават през нивите на хората и тъй като те са ги изорали и ги ползват е редно да платят наем, защото полският път е общинска собственост.
Р.Деспов: А има ли такива които трябва да бъдат възстановени ако са нужни за преминаване?
П.Рейзи: Разбира се път който води до някакво аязмо, вода или друга забележителност не ги пипаме, говорим за тези които са в нивите или около нивите.
Кр.Германова: Други въпроси имате ли колеги? Няма. Ще ви моля да гласувате предложението за решение, ведно с Приложение 1.
РЕЗУЛТАТИ ОТ ГЛАСУВАНЕТО
П.N: Име, презиме, фамилия Гласувал
1 КРАСИМИРА ГЕРМАНОВА За
2 СТОЯН МАРИНОВ За
3 РУМЕН ДИМИТРОВ За
4 ИЛИЯН СТЕФАНОВ За
5 ЗАФИРА ХРУСАНОВА За
6 ЙОРДАН ПЕТКОВ За
7 РОСЕН ДЕСПОВ За
8 ТОДОР ДАМЯНОВ За
9 СТОЙЧО НЕДЕЛЧЕВ За
10 ЯНЧО ГЕОРГИЕВ За
11 ИВАН ХАДЖИЕВ За
12 ПЕНКА ЩЕРИОНОВА За
14 СТОЬО НЕДИН За
16 СВЕТЛАНА ЛУЛЕВА За
17 ГЕНО ПУХОВ За
18 ТОДОР ЧАКЪРОВ За
Общо гласували: 16; За: 16; Против: 0; Въздържали се: 0

Общински съвет Созопол взе
РЕШЕНИЕ:
№ 1184

1. Общински Съвет Созопол на основание чл. 21, ал. 1, т. 23 от ЗМСМА, във връзка с чл.8 ал.9 от Закона за общинската собственост, допълва „Годишната програма за управление и разпореждане с имоти – Общинска собственост за 2015г.”, приета с Решение на Общински съвет Созопол като включва за отдаване под наем недвижими имоти –публична общинска собственост, с начин на трайно ползване – „полски път“, съгласно списък Приложение № 1.
2. Общински съвет – Созопол на основание чл.37”в” ал.16 и ал.17 от Закона за собствеността и ползването на земеделски земи, дава своето съгласие да се предоставят под наем за индивидуално ползване за срок до 5 години имоти с начин на трайно ползване „полски път“ - публична общинска собственост.
Процедурата да се провежда по реда на глава –VІ от Наредба за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинска собственост, приета от Общински съвет-Созопол.

Кр.Германова: Давам 15 мин почивка.
....
Кр.Германова: В залата присъстват шестнадесет общински съветника имаме кворум, продължаваме четиридесет и третото редовно заседание. Преминаваме към следваща точка от дневния ред – доклада на комисията по устройство на територията, давам думата на г-н Стойо Недин.
Ст.Недин: Становище на по устройство на територията, жилищна политика, строителство, екология, инфраструктура и телекомуникации във връзка с входирани докладни записки за разглеждане на четиридесет и третото редовно заседание.
На 18.03.2015г. от 15:20 часа, се проведе заседание на комисията по устройство на територията, жилищна политика, строителство, екология, инфраструктура и телекомуникации. На заседанието присъстваха Зафира Хрусанова; Янчо Георгиев; Иван Хаджиев; Стойо Недин – Председател. В работата на заседанието взеха участие Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол; Общински съветници; Служители на общинска администрация; Диан Дунев – адвокат на Общински съвет – гр.Созопол;
Комисията разгледа и се произнесе по Докладна записка с вх. № 93/ 12.02.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: Допускане изработване на Подробен устройствен план – парцеларен план за елементите на техническата инфраструктура, извън границите на населените места за обект: „Кабел НН от съществуващ КРШ до ТЕПО пред ПИ 134.131 в зона по §4, землище с.Крушевец, общ.Созопол“.
След обсъждане и гласуване, с резултат от гласуването За: 4 гласа; Против: няма; Въздържали се: няма, комисията предлага на Общински съвет да вземе решението така, както е по докладната.
Кр.Германова: Въпроси по докладната имате ли колеги? Няма. Ще ви моля да гласувате.
П.N: Име, презиме, фамилия Гласувал
1 КРАСИМИРА ГЕРМАНОВА За
2 СТОЯН МАРИНОВ За
3 РУМЕН ДИМИТРОВ За
4 ИЛИЯН СТЕФАНОВ За
5 ЗАФИРА ХРУСАНОВА За
6 ЙОРДАН ПЕТКОВ За
7 РОСЕН ДЕСПОВ За
8 ТОДОР ДАМЯНОВ За
9 СТОЙЧО НЕДЕЛЧЕВ За
10 ЯНЧО ГЕОРГИЕВ За
11 ИВАН ХАДЖИЕВ За
12 ПЕНКА ЩЕРИОНОВА За
14 СТОЬО НЕДИН За
16 СВЕТЛАНА ЛУЛЕВА За
17 ГЕНО ПУХОВ За
18 ТОДОР ЧАКЪРОВ За
Общо гласували: 16; За: 16; Против: 0; Въздържали се: 0

Общински съвет Созопол взе
РЕШЕНИЕ:
№ 1185

1. 1. На основание чл.21, ал.1, т.11 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, чл.124а, ал.1, ал.5 и ал.7 от Закона за устройство на територията, Общински съвет – Созопол, допуска изработването на ПУП - парцеларен план за елементи на техническата инфраструктура, извън границите на населените места за обект: „Кабел НН от съществуващ КРШ до ТЕПО пред ПИ 134.131 в зона по §4, землище с.Крушевец, общ.Созопол“.
1. 2. На основание чл.124б, ал.1 от ЗУТ, Общински Съвет – Созопол, одобрява Задание с изх.№4-26-00-24/1/09.02.2015 година, за проектиране на: „Кабел НН от съществуващ КРШ до ТЕПО пред ПИ 134.131 в зона по §4, землище с.Крушевец, общ.Созопол“ .
1. 3. На основание чл.21, ал.1, т.8 и т.11 от Закона за местното самоуправление и местната администрация във връзка с чл.17а, ал.1,т.1 и ал.2, чл.21, ал.2 и чл.29 (изм.ДВ бр.39 от 2011), ал.1 от Закон за опазване на земеделски земи, чл.25, ал.5 от Закона за собствеността и ползването на земеделските земи, Общински съвет - Созопол, съгласува трасета на техническата инфраструктура, като дава предварително съгласие за изработване на ПП. Срока на валидност на предварителното съгласие е две години, считано от датата на влизане в сила на решението.
Решението да се обяви на основание чл.124б, ал.2 от ЗУТ.

Ст.Недин: Докладна записка с вх. № 94/ 12.02.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: Изразяване на предварително съгласие за учредяване на сервитут на елементи на техническата инфраструктура, извън границите на населените места, за трасе на обект: „Кабелна линия 20kV от ПС „Созопол” до ВС ”Буджака”, землище гр.Черноморец и землище гр.Созопол .
След обсъждане и гласуване, с резултат от гласуването За: 4 гласа; Против: няма; Въздържали се: няма, комисията предлага на Общински съвет да вземе решението така, както е по докладната.
Кр.Германова: Въпроси по докладната имате ли колеги? Няма. Ще ви моля да гласувате.
П.N: Име, презиме, фамилия Гласувал
1 КРАСИМИРА ГЕРМАНОВА За
2 СТОЯН МАРИНОВ За
3 РУМЕН ДИМИТРОВ За
4 ИЛИЯН СТЕФАНОВ За
5 ЗАФИРА ХРУСАНОВА За
6 ЙОРДАН ПЕТКОВ За
7 РОСЕН ДЕСПОВ За
8 ТОДОР ДАМЯНОВ За
9 СТОЙЧО НЕДЕЛЧЕВ За
10 ЯНЧО ГЕОРГИЕВ За
11 ИВАН ХАДЖИЕВ За
12 ПЕНКА ЩЕРИОНОВА За
14 СТОЬО НЕДИН За
16 СВЕТЛАНА ЛУЛЕВА За
17 ГЕНО ПУХОВ За
18 ТОДОР ЧАКЪРОВ За
Общо гласували: 16; За: 16; Против: 0; Въздържали се: 0

Общински съвет Созопол взе
РЕШЕНИЕ:
№ 1186

1. ОБЩИНСКИ СЪВЕТ, на основание чл.21, ал.1, т.8 и т.11 от Закона за местното самоуправление и местната администрация във връзка с чл.17а, ал.1,т.1 и ал.2, чл.21, ал.2 и чл.29 (изм.ДВ бр.39 от 2011), ал.1 от Закон за опазване на земеделски земи, чл.25, ал.3, т.1, ал.4 и ал.5 от Закона за собствеността и ползването на земеделските земи, Общински съвет - Созопол, съгласува трасе на техническата инфраструктура, в обхват на поземлени имоти: №81178.9.147, №81178.9.436, №81178.9.37, №81178.8.142, землище гр.Черноморец и №67800.1.260, №67800.1.263, №67800.1.265, №67800.3.335, №67800.5.179, №67800.8.318, №67800.8.978, №67800.8.979, №67800.32.31, №67800.35.98, №67800.35.109, №67800.36.43, №67800.5.176, землище гр.Созопол.
Срока на валидност на предварителното съгласие е две години, считано от датата на влизане в сила на решението.

Ст.Недин: Докладна записка с вх. № 95/ 12.02.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: Допускане процедура за изработване на Подробен устройствен план – план регулация и застрояване за промяна предназначението на поземлен имот 81178.60.161 /№161/, зона по §4 от ЗСПЗЗ, местност „Митков мост”, землище гр.Черноморец, общ.Созопол, с цел изграждане на „вилна сграда”
След обсъждане и гласуване, с резултат от гласуването За: 4 гласа; Против: няма; Въздържали се: няма, комисията предлага на Общински съвет да вземе решението така, както е по докладната.
Кр.Германова: Въпроси по докладната имате ли колеги? Няма. Ще ви моля да гласувате.
С резултат от гласуването „За” – 16 гласа , „Против” – 0 гласа , „Въздържали се” – 0 гласа

Общински съвет Созопол взе
РЕШЕНИЕ:
№ 1187

1. 1. На основание чл.21, ал.1, т.11 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, чл.124а, ал.1,ал.5 и ал.7, чл.110, ал.1, т.1 от Закона за устройство на територията, Общински съвет – Созопол, допуска процедура за изработването на ПУП - план регулация и застрояване за промяна на предназначението на поземлен имот 67800.60.161 /№161/, в зона по §4 от ЗСПЗЗ, местност „Митков мост”, землище гр.Черноморец, общ.Созопол, с цел изграждане на „вилна сграда”.
При изработване на ПУП – план регулация и застрояване да бъдат спазени следните изисквания:
• в бъдещата разработка да се запазят съществуващите улични регулации, влезли в сила одобрени подробни устройствени планове, които са публична общинска собственост,
• проекта за ПУП предварително да се съгласува, по реда на чл.127, ал.2 , във връзка с чл.128, ал.6 от ЗУТ, от възложителя с: РЗИ – гр.Бургас, РИОСВ - гр.Бургас, “ВиК” ЕАД, “Електроразпределение” АД и „БТК” АД. Да се съгласува с проектанта на ОУП/ТУП/- ЕТ ”Форум Александрови”, гр.София, преди внасянето му за приемане и одобряване.
При изработване на ПУП-ПРЗ да се спазят следните показатели на застрояване:
за охранителна зона „А” от ЗУЧК
• плътност на застрояване мак. 20%,
• К инт. мак. =0,5,
• кота корниз Н мак. = 7,00 метра,
• площ за озеленяване мин. 70%, като ½ от нея да е отредена за дървесна растителност.
1. 2. На основание чл.124б, ал.1 от Закона за устройство на територията, Общински съвет–Созопол, одобрява Задание изх.№5-94-Т-8/1/10.02.2015г., за изработване на ПУП- план регулация и застрояване за промяна на предназначението на поземлен имот 67800.60.161 /№161/, зона по §4 от ЗСПЗЗ, местност „Митков мост”, землище гр.Черноморец, общ.Созопол, с цел изграждане на „вилна сграда”.
Решението да се обяви на основание чл.124б, ал.2 от ЗУТ.

Ст.Недин: Докладна записка с вх. № 96/ 12.02.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: Допускане процедура за изработване на Подробен устройствен план – план регулация и застрояване за промяна предназначението на поземлен имот 67800.50.43, зона по §4 от ЗСПЗЗ, м.“Куку баир“, землище гр.Созопол, с цел изграждане на „вилна сграда и трафопост”.
След обсъждане и гласуване, с резултат от гласуването За: 4 гласа; Против: няма; Въздържали се: няма, комисията предлага на Общински съвет да вземе решението така, както е по докладната.
Кр.Германова: Имате ли въпроси по докладната колеги? Няма. Ще ви моля да гласувате.
С резултат от гласуването „За” – 16 гласа , „Против” – 0 гласа , „Въздържали се” – 0 гласа

Общински съвет Созопол взе
РЕШЕНИЕ:
№ 1188

1. 1. На основание чл.21, ал.1, т.11 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, чл.124а, ал.1, ал.5 и ал.7, чл.110, ал.1, т.1 от Закона за устройство на територията, Общински съвет – Созопол, допуска процедура за изработването на ПУП - план регулация и застрояване за промяна предназначението на поземлен имот 67800.50.43, зона по §4 от ЗСПЗЗ, м.“Куку баир“, землище гр.Созопол, с цел изграждане на „вилна сграда и трафопост”.
При изработване на ПУП – план регулация и застрояване да бъдат спазени следните изисквания:
• в бъдещата разработка да се запазят съществуващите улични регулации, влезли в сила одобрени подробни устройствени планове, които са публична общинска собственост,
• проекта за ПУП предварително да се съгласува, по реда на чл.127, ал.2 , във връзка с чл.128, ал.6 от ЗУТ, от възложителя с: РЗИ – гр.Бургас, РИОСВ - гр.Бургас, “ВиК” ЕАД, “Електроразпределение” АД и „БТК” АД. Да се съгласува с проектанта на ОУП/ТУП/- ЕТ ”Форум Александрови”, гр.София, преди внасянето му за приемане и одобряване.
При изработване на ПУП-ПРЗ да се спазят следните показатели на застрояване:
за охранителна зона „Б” от ЗУЧК
• плътност на застрояване мак. 20%,
• К инт. мак. =0,8,
• кота корниз Н мак. = 7,00 метра,
• площ за озеленяване мин. 50%, като ½ от нея да е отредена за дървесна растителност.
1. 2. На основание чл.124б, ал.1 от Закона за устройство на територията, Общински съвет–Созопол, одобрява Задание изх.№7-94-Я-34/1/09.02.2015г., за изработване на ПУП- план регулация и застрояване за промяна на предназначението на поземлен имот 67800.50.43, зона по §4 от ЗСПЗЗ, м.“Куку баир“, землище гр.Созопол, с цел изграждане на „вилна сграда”.
Решението да се обяви на основание чл.124б, ал.2 от ЗУТ.

Ст.Недин: Докладна записка с вх. № 113/ 20.02.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: Разрешение за изработването на Подробен устройствен план – изменение на плана за регулация и застрояване в обхвата на УПИ II8136 в м. „Буджака“, - з-ще на гр. Созопол /ПИ с идентификатор 67800.8.136 по КК на гр.Созопол/
След обсъждане и гласуване, с резултат от гласуването За: 4 гласа; Против: няма; Въздържали се: няма, комисията предлага на Общински съвет да вземе решението така, както е по докладната.
Кр.Германова: Въпроси по докладната имате ли колеги? Няма. Ще ви моля да гласувате.
С резултат от гласуването „За” – 16 гласа , „Против” – 0 гласа , „Въздържали се” – 0 гласа

Общински съвет Созопол взе
РЕШЕНИЕ:
№ 1189

На основание чл.21, ал.1 т.11 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, чл.124а, ал.1, ал.5 и ал.7от Закона за устройство на територията, във връзка с чл.134 ал.1 т.1 и ал.2 т.6 от ЗУТ и чл.110 ал.1 т.1 от ЗУТ, Общински съвет – Созопол, допуска изработването на ПУП - план за регулация и застрояване в обхват на УПИ ІІ8136 в м.”Буджака”, з-ще на гр.Созопол / ПИ с идентификатор 67800.8.136 по КК на гр.Созопол /.
На основание чл.124б, ал.1 от ЗУТ, Общински съвет – Созопол одобрява заданието за изработването на ПУП - план за регулация и застрояване в обхват на УПИ ІІ8136 в м.”Буджака”, з-ще на гр.Созопол / ПИ с идентификатор 67800.8.136 по КК на гр.Созопол /
Решението да се обяви на основание чл.124б, ал.2 от ЗУТ.

Ст.Недин: Докладна записка с вх. № 133/ 23.02.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: Допускане на процедура за изработване на Подробен устройствен план - план регулация и застрояване за промяна оредназначението на ПИ 67800.6.8 по КК, местност „Буджака“, землище гр.Созопол, за изграждане на вилни сгради
След обсъждане и гласуване, с резултат от гласуването За: 4 гласа; Против: няма; Въздържали се: няма, комисията предлага на Общински съвет да вземе решението така, както е по докладната.
Кр.Германова: Имате ли въпроси по докладната колеги? Няма. Ще ви моля да гласувате.
С резултат от гласуването „За” – 16 гласа , „Против” – 0 гласа , „Въздържали се” – 0 гласа

Общински съвет Созопол взе
РЕШЕНИЕ:
№ 1190

1. 1. На основание чл.21, ал.1, т.11 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, чл.124а, ал.1,ал.5 и ал.7, чл.110, ал.1, т.1 от Закона за устройство на територията, Общински съвет – Созопол, допуска процедура за изработването на ПУП - план регулация и застрояване за промяна предназначението на ПИ67800.6.8 по КК, местност „Буджака”, землище гр.Созопол, за изграждане на вилни сгради.
При изработване на ПУП – план регулация и застрояване да бъдат спазени следните изисквания:
• в бъдещата разработка да се запазят съществуващите улични регулации, влезли в сила одобрени подробни устройствени планове, които са публична общинска собственост,
• проекта за ПУП предварително да се съгласува, съгл. чл.127, ал.2 от ЗУТ, от възложителя с: Министерство на културата - НИНКН, гр.София, РИОСВ - гр.Бургас, “ВиК”- ЕАД - гр.Бургас, “Електроразпределение”. Да се съгласува с проектанта на ОУП/ТУП/- ЕТ”Форум Александрови”, гр.София, преди внасянето му за приемане и одобряване.
При изработване на ПУП-ПРЗ, същия да се съобрази с режима на особена териториална защита на охранителна зона „А“, от ЗУЧК и се спазят градоустройствените показатели от Плана за управление на ЗМ „Колокита“, утвърден със Заповед №РД-727/25.09.2013 год. на Министъра на околната среда и водите.

1. 2. На основание чл.124б, ал.1 от Закона за устройство на територията , Общински съвет–Созопол, одобрява Задание изх.№5-94-00-8/1/18.02.2015г., за изработване на ПУП- план регулация и застрояване за промяна предназначението на ПИ 67800.6.8 по КК, местност „Буджака”, землище гр.Созопол, за изграждане на вилни сгради.
Решението да се обяви на основание чл.124б, ал.2 от ЗУТ.

Ст.Недин: Докладна записка с вх. № 162/ 06.03.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: Разрешение за изработването на Подробен устройствен план – изменение на плана за регулация и застрояване в обхват на УПИ ІІ-597 в м.”Аклади”, з-ще на гр.Черноморец /пи с идентификатор 81178.5.466 по КК на гр.Черноморец/
След обсъждане и гласуване, с резултат от гласуването За: 4 гласа; Против: няма; Въздържали се: няма, комисията предлага на Общински съвет да вземе решението така, както е по докладната.
Кр.Германова: Имате ли въпроси по докладната колеги? Няма. Ще ви моля да гласувате.
С резултат от гласуването „За” – 16 гласа , „Против” – 0 гласа , „Въздържали се” – 0 гласа

Общински съвет Созопол взе
РЕШЕНИЕ:
№ 1191

1. Общински съвет на основание чл.21, ал.1 т.11 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, чл.124а, ал.1 от Закона за устройство на територията, във връзка с чл.134 ал.1 т.1 и ал.2 т.6 от ЗУТ, чл.110 ал.1 т.1 от ЗУТ разрешава да се изработи ПУП – ЧИ на ПРЗ и преотреждане за имот представляващ УПИ ІІ-597 „За вилни сгради” по плана на м.”Аклади”, з-ще на гр.Черноморец / пи с идентификатор 81178.5.466 по КК на гр.Черноморец/, същия да се преотреди и запише УПИ ІІ-597„За жилищни сгради , магазин и ресторант”, като се ситуира нов застроителен обем за изграждане на жилищни сгради , магазин и ресторант при следните застроителни показатели : плътност на застрояване – 30%, Кинт=1.00м. , Нкорниз=10,00м. , начин на застрояване – свободно.
2. Общински съвет - Созопол на основание чл.124б, ал.1 от ЗУТ, одобрява заданието за изработването на ПУП - план за регулация и застрояване в обхват на УПИ ІІ-597 в м.”Аклади”, з-ще на гр.Черноморец / пи с идентификатор 81178.5.466 по КК на гр.Черноморец/
Решението да се обяви на основание чл.124б, ал.2 от ЗУТ.

Ст.Недин: Докладна записка с вх. № 163/ 06.03.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: Одобряване на подробен устройствен план – парцеларен план за елементи на техническата инфраструктура, извън границите на населените места за „Местен път“ в местност „Равадиново“, землище с.Равадиново, Община Созопол, обл. Бургаска
След обсъждане и гласуване, с резултат от гласуването За: 4 гласа; Против: няма; Въздържали се: няма, комисията предлага на Общински съвет да вземе решението така, както е по докладната.
Кр.Германова: Имате ли въпроси по докладната колеги? Няма. Ще ви моля да гласувате.
П.N: Име, презиме, фамилия Гласувал
1 КРАСИМИРА ГЕРМАНОВА За
2 СТОЯН МАРИНОВ За
3 РУМЕН ДИМИТРОВ За
4 ИЛИЯН СТЕФАНОВ За
5 ЗАФИРА ХРУСАНОВА За
6 ЙОРДАН ПЕТКОВ За
7 РОСЕН ДЕСПОВ За
8 ТОДОР ДАМЯНОВ За
9 СТОЙЧО НЕДЕЛЧЕВ За
10 ЯНЧО ГЕОРГИЕВ За
11 ИВАН ХАДЖИЕВ За
12 ПЕНКА ЩЕРИОНОВА За
14 СТОЬО НЕДИН За
16 СВЕТЛАНА ЛУЛЕВА За
17 ГЕНО ПУХОВ За
18 ТОДОР ЧАКЪРОВ За
Общо гласували: 16; За: 16; Против: 0; Въздържали се: 0

Общински съвет Созопол взе
РЕШЕНИЕ:
№ 1192

1. 1. На основание чл.21, ал.1, т.11 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, чл.129, ал.1, от Закона за устройство на територията, Общински съвет – Созопол, одобрява Подробен устройствен план – парцеларен план за елементите на техническата инфраструктура, извън границите на урбанизираните територии за „Местен път в местност “Равадиново“, землище с.Равадиново, общ.Созопол, с трасе и сервитут в обхват на части от ПИ 015117, 015214, 015215, 015216, 015139, 015133, 015163, 015164, 015068, 015071, 015124, 015185, 015184, 015122, 015162, 000325, 015160, 015125, 015037, 000328.

1. 2. На основание чл.21, ал.1, т.8 и т.11 от Закона за местното самоуправление и местната администрация във връзка с чл.17а, ал.1,т.1 и ал.2, чл.21, ал.2 и чл.29 (изм.ДВ бр.39 от 2011), ал.1 от Закон за опазване на земеделски земи, чл.25, ал.3, т.1, ал.4 и ал.5 от Закона за собствеността и ползването на земеделските земи, Общински съвет - Созопол, дава предварително съгласие по така изработеният ПУП-ПП и съгласува трасе на техническата инфраструктура за „Местен път в местност “Равадиново“, землище с.Равадиново, общ.Созопол.
Срока на валидност на предварителното съгласие е две години, считано от датата на влизане в сила на решението.

Ст.Недин: Докладна записка с вх. № 170/ 11.03.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: Одобряване на Подробен устройствен план – парцеларен план на елемент на техническата инфраструктура извън границите на населените места в з-ще гр.Черноморец, област Бургас за обект: „Изместване на външен водопровод и улична канализация за урегулиран поземлен имот № ІІІ-5219,5220” в м.”Аклади”, землище гр.Черноморец
След обсъждане и гласуване, с резултат от гласуването За: 4 гласа; Против: няма; Въздържали се: няма, комисията предлага на Общински съвет да вземе решението така, както е по докладната.
Кр.Германова: Имате ли въпроси по докладната колеги? Няма. Ще ви моля да гласувате.
П.N: Име, презиме, фамилия Гласувал
1 КРАСИМИРА ГЕРМАНОВА За
2 СТОЯН МАРИНОВ За
3 РУМЕН ДИМИТРОВ За
4 ИЛИЯН СТЕФАНОВ За
5 ЗАФИРА ХРУСАНОВА За
6 ЙОРДАН ПЕТКОВ За
7 РОСЕН ДЕСПОВ За
8 ТОДОР ДАМЯНОВ За
9 СТОЙЧО НЕДЕЛЧЕВ За
10 ЯНЧО ГЕОРГИЕВ За
11 ИВАН ХАДЖИЕВ За
12 ПЕНКА ЩЕРИОНОВА За
14 СТОЬО НЕДИН За
16 СВЕТЛАНА ЛУЛЕВА За
17 ГЕНО ПУХОВ За
18 ТОДОР ЧАКЪРОВ За
Общо гласували: 16; За: 16; Против: 0; Въздържали се: 0

Общински съвет Созопол взе
РЕШЕНИЕ:
№ 1193

І. ОБЩИНСКИ СЪВЕТ, на основание чл.21 ал.1 т.11 от ЗМСМА , чл.129 ал.1 от ЗУТ във връзка с чл.110 ал.1 т.5 от ЗУТ и чл.27 ал.3 т.1 от ППЗОЗЗ

О Д О Б Р Я В А
Подробен устройствен план - парцеларен план на елементи на техническата инфраструктура извън строителните граници за обект : „Изместване на външен водопровод и улична канализация за урегулиран поземлен имот № ІІІ-5219,5220” м.“Аклади“ з-ще гр.Черноморец, като водопровода в частта в ПИ 81178.5.463 се измества в ПИ81178.5.402, ПИ 81178.5.447, ПИ 81178.5.448 и ПИ 81178.5.289 и се включва в съществуващия водопровод по проект на част ВиК.Канализацията започва от ПИ 81178.5.463 и се зауства в съществуващата канализационна шахта.
Решението подлежи на обжалване в 30-дневен срок от обнародването му в “Държавен вестник” чрез Община Созопол до Административен съд гр.Бургас.

Ст.Недин: Докладна записка с вх. № 173/ 11.03.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: Изразяване на предварително съгласие за изработването на Подробен устройствен план – изменение на плана за регулация и застрояване за част от УПИ II „За спорт“ в кв.7 по плана на с. Крушевец общ. Созопол
След обсъждане и гласуване, с резултат от гласуването За: 4 гласа; Против: няма; Въздържали се: няма, комисията предлага на Общински съвет да вземе решението така, както е по докладната.
Кр.Германова: Имате ли въпроси по докладната колеги? Няма. Ще ви моля да гласувате.
С резултат от гласуването „За” – 16 гласа , „Против” – 0 гласа , „Въздържали се” – 0 гласа

Общински съвет Созопол взе
РЕШЕНИЕ:
№ 1194

1. Общински съвет на основание чл.21, ал.1 т.11 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, във връзка с чл.131 от ЗУТ, дава предварително съгласие да се изработи ПУП – ЧИ на ПРЗ за УПИ ІІ“За спорт“ в кв.7 по плана на с.Крушевец, общ.Созопол, като се обособяват три нови УПИ с номера ІІ“За спорт“, XVI26 и XV26 в кв.7 и новообразуваното УПИ XVI26 се отреди за жилищно застрояване при параметри на застрояване:плътност на застрояване 40%; Кинт=1,2; Нмакс=10,00м. и Озел=40%.

Ст.Недин: Докладна записка с вх. № 178/ 12.03.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: Разрешение за изработването на Подробен устройствен план – изменение на плана за регулация и застрояване в обхват на УПИ IX 5128, 5580 в м. Буджака, з-ще на гр.Созопол /ПИ с идентификатор 67800.5.842 по КК на гр.Созопол/
След обсъждане и гласуване, с резултат от гласуването За: 4 гласа; Против: няма; Въздържали се: няма, комисията предлага на Общински съвет да вземе решението така, както е по докладната.
Кр.Германова: Имате ли въпроси по докладната колеги? Няма. Ще ви моля да гласувате.
С резултат от гласуването „За” – 16 гласа , „Против” – 0 гласа , „Въздържали се” – 0 гласа

Общински съвет Созопол взе
РЕШЕНИЕ:
№ 1195

На основание чл.21, ал.1 т.11 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, чл.124а, ал.1, ал.5 и ал.7от Закона за устройство на територията, във връзка с чл.134 ал.1 т.1 и ал.2 т.6 от ЗУТ и чл.110 ал.1 т.1 от ЗУТ, Общински съвет – Созопол, допуска изработването на ПУП - план за регулация и застрояване в обхват на УПИ ІХ5128,5580 в м.”Буджака”, з-ще на гр.Созопол / пи с идентификатор 67800.5.842 по КК на гр.Созопол /.
На основание чл.124б, ал.1 от ЗУТ, Общински съвет – Созопол одобрява заданието за изработването на ПУП - план за регулация и застрояване в обхват на УПИ ІХ5128,5580 в м.”Буджака”, з-ще на гр.Созопол / пи с идентификатор 67800.5.842 по КК на гр.Созопол /.
Решението да се обяви на основание чл.124б, ал.2 от ЗУТ.

Ст.Недин: Докладна записка с вх. № 188/ 13.03.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: Разполагане и поставяне на временни преместваеми обекти за търговски и други обслужващи дейности, рекламни, информационни и монументално-декоративни елементи на територията на гр.Созопол
След обсъждане и гласуване, с резултат от гласуването За: 4 гласа; Против: няма; Въздържали се: няма, комисията предлага на Общински съвет да вземе решението така, както е по докладната.
Кр.Германова: Ще дам думата на Главния архитект да даде разяснения има ли нови скици.
Р.Александров: Уважаеми Общински съветници в тази докладна записка са представени схемите за гр.Созопол, тук има две нови неща,първото е кафето на амфитеатъра, което няколко години не сме пускали и другият нов обект е в КПС Хармани павилион за охрана и подръжка. По следващата докладна записка са скиците за селата, там няма нищо ново пускаме част от старите към които има интерес и си работят целогодишно. За Черноморец има един нов дървен подиум, който е в непосредствена близост до пешеходната улица.
Кр.Германова: Имате ли въпроси по докладната колеги? Няма. Ще гласуваме Скиците една по една и накрая решението като цяло. Преминаваме към гласуване.
Скица №302 /28.11.2013 година(презаверена на 16.03.2015г) ще ви моля да гласувате колеги
С резултат от гласуването „За” – 15 гласа , „Против” – 0 гласа , „Въздържали се” – 0 гласа

Кр.Германова: Скица №301 /28.11.2013 година (презаверена на 16.03.2015г) колеги ще ви моля да гласувате
С резултат от гласуването „За” – 15 гласа , „Против” – 0 гласа , „Въздържали се” – 0 гласа

Кр.Германова: Скица №303 /28.11.2013 година (презаверена на 16.03.2015г) колеги ще ви моля да гласувате
С резултат от гласуването „За” – 15 гласа , „Против” – 0 гласа , „Въздържали се” – 0 гласа

Кр.Германова: Скица №300 /28.11.2013 година (презаверена на 16.03.2015г) колеги ще ви моля да гласувате
С резултат от гласуването „За” – 15 гласа , „Против” – 0 гласа , „Въздържали се” – 0 гласа

Кр.Германова: Скица №299 /28.11.2013 година (презаверена на 16.03.2015г) колеги ще ви моля да гласувате
С резултат от гласуването „За” – 15 гласа , „Против” – 0 гласа , „Въздържали се” – 0 гласа

Кр.Германова: Скица №298 /28.11.2013 година (презаверена на 16.03.2015г) колеги ще ви моля да гласувате
С резултат от гласуването „За” – 15 гласа , „Против” – 0 гласа , „Въздържали се” – 0 гласа

Кр.Германова: Скица №297 /28.11.2013 година (презаверена на 16.03.2015г) колеги ще ви моля да гласувате
С резултат от гласуването „За” – 15 гласа , „Против” – 0 гласа , „Въздържали се” – 0 гласа

Кр.Германова: Скица №296 /27.11.2013 година (презаверена на 16.03.2015г) колеги ще ви моля да гласувате
С резултат от гласуването „За” – 15 гласа , „Против” – 0 гласа , „Въздържали се” – 0 гласа

Кр.Германова: Скица №135/13.06.2014 година (презаверена на 16.03.2015г) колеги ще ви моля да гласувате
С резултат от гласуването „За” – 14 гласа , „Против” – 0 гласа , „Въздържали се” – 0 гласа

Кр.Германова: Скица №295/27.11.2013 година (презаверена на 16.03.2015г) колеги ще ви моля да гласувате
С резултат от гласуването „За” – 13 гласа , „Против” – 0 гласа , „Въздържали се” – 1 гласа

Кр.Германова: Скица №294/27.11.2013 година (презаверена на 16.03.2015г) колеги ще ви моля да гласувате
С резултат от гласуването „За” – 15 гласа , „Против” – 0 гласа , „Въздържали се” – 0 гласа

Кр.Германова: Скица №293/27.11.2013 година ((презаверена на 16.03.2015г) колеги ще ви моля да гласувате
С резултат от гласуването „За” – 15 гласа , „Против” – 0 гласа , „Въздържали се” – 0 гласа

Кр.Германова: Скица №134/13.06.2014 година (презаверена на 16.03.2015г) колеги ще ви моля да гласувате
С резултат от гласуването „За” – 15 гласа , „Против” – 0 гласа , „Въздържали се” – 0 гласа

Кр.Германова: Скица №89/10.04.2014 година (презаверена на 16.03.2015г) колеги ще ви моля да гласувате
С резултат от гласуването „За” – 15 гласа , „Против” – 0 гласа , „Въздържали се” – 0 гласа

Кр.Германова: Скица №88/10.04.2014 година (презаверена на 16.03.2015г) колеги ще ви моля да гласувате
С резултат от гласуването „За” – 15 гласа , „Против” – 0 гласа , „Въздържали се” – 0 гласа

Кр.Германова: Скица №87/10.04.2014 година (презаверена на 16.03.2015г) колеги ще ви моля да гласувате
С резултат от гласуването „За” – 16 гласа , „Против” – 0 гласа , „Въздържали се” – 0 гласа

Кр.Германова: Скица №86/10.04.2014 година (презаверена на 16.03.2015г) колеги ще ви моля да гласувате
С резултат от гласуването „За” – 16 гласа , „Против” – 0 гласа , „Въздържали се” – 0 гласа

Кр.Германова: Скица №85/10.04.2014 година (презаверена на 16.03.2015г) колеги ще ви моля да гласувате
С резултат от гласуването „За” – 16 гласа , „Против” – 0 гласа , „Въздържали се” – 0 гласа

Кр.Германова: Скица №306/28.11.2013 година (презаверена на 16.03.2015г) колеги ще ви моля да гласувате
С резултат от гласуването „За” – 16 гласа , „Против” – 0 гласа , „Въздържали се” – 0 гласа

Кр.Германова: Скица №305/28.11.2013 година (презаверена на 16.03.2015г) колеги ще ви моля да гласувате
С резултат от гласуването „За” – 16 гласа , „Против” – 0 гласа , „Въздържали се” – 0 гласа

Кр.Германова: Скица №304/28.11.2013 година (презаверена на 16.03.2015г) колеги ще ви моля да гласувате
С резултат от гласуването „За” – 16 гласа , „Против” – 0 гласа , „Въздържали се” – 0 гласа

Кр.Германова: Колеги като цяло да гласуваме предложеното решение в Докладна записка с вх. № 188/ 13.03.2015г. ведно със скиците, които гласувахме преди малко.
С резултат от гласуването „За” – 16 гласа , „Против” – 0 гласа , „Въздържали се” – 0 гласа
Общински съвет Созопол взе
РЕШЕНИЕ:
№ 1196
Общински съвет – Созопол на основание чл.5 ал.4 от Наредба за поставяне на временни преместваеми обекти за търговски и други обслужващи дейности и елементи на градското обзавеждане на територията на Община Созопол, съгласно чл.56 от Закона за устройство на територията приема представените схеми за разполагане на временни преместваеми увеселителни обекти и преместваеми обекти за търговски и други обслужващи дейности върху общински имоти на територията на гр.Созопол за 2015г, както следва:
1. Скица №302 /28.11.2013 година(презаверена на 16.03.2015г)
2. Скица №301 /28.11.2013 година (презаверена на 16.03.2015г)
3. Скица №303 /28.11.2013 година (презаверена на 16.03.2015г)
4. Скица №300 /28.11.2013 година (презаверена на 16.03.2015г)
5. Скица №299 /28.11.2013 година (презаверена на 16.03.2015г)
6. Скица №298 /28.11.2013 година (презаверена на 16.03.2015г)
7. Скица №297 /28.11.2013 година (презаверена на 16.03.2015г)
8. Скица №296 /27.11.2013 година (презаверена на 16.03.2015г)
9. Скица №135/13.06.2014 година (презаверена на 16.03.2015г)
10. Скица №295/27.11.2013 година (презаверена на 16.03.2015г)
11. Скица №294/27.11.2013 година (презаверена на 16.03.2015г)
12. Скица №293/27.11.2013 година ((презаверена на 16.03.2015г)
13. Скица №134/13.06.2014 година (презаверена на 16.03.2015г)
14. Скица №89/10.04.2014 година (презаверена на 16.03.2015г)
15. Скица №88/10.04.2014 година (презаверена на 16.03.2015г)
16. Скица №87/10.04.2014 година (презаверена на 16.03.2015г)
17. Скица №86/10.04.2014 година (презаверена на 16.03.2015г)
18. Скица №85/10.04.2014 година (презаверена на 16.03.2015г)
19. Скица №306/28.11.2013 година (презаверена на 16.03.2015г)
20. Скица №305/28.11.2013 година(презаверена на 16.03.2015г)
21. Скица №304/28.11.2013 година(презаверена на 16.03.2015г)

Ст.Недин: Докладна записка с вх. № 189/ 13.03.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: Разполагане и поставяне на временни преместваеми обекти за търговски и други обслужващи дейности, рекламни, информационни и монументално-декоративни елементи на територията на населени места в Община Созопол
След обсъждане и гласуване, с резултат от гласуването За: 4 гласа; Против: няма; Въздържали се: няма, комисията предлага на Общински съвет да вземе решението така, както е по докладната.
Кр.Германова: Имате ли въпроси по докладната колеги? Няма. И тук ще гласуваме скиците по отделно и накрая като цяло.
Скица №23 /15.04.2014 година (презаверена на 16.03.2015г) за гр.Черноморец ще ви моля да гласувате
С резултат от гласуването „За” – 16 гласа , „Против” – 0 гласа , „Въздържали се” – 0 гласа

Кр.Германова: Скица №31 /15.04.2014 година (презаверена на 16.03.2015г) за гр.Черноморец ще ви моля да гласувате
С резултат от гласуването „За” – 16 гласа , „Против” – 0 гласа , „Въздържали се” – 0 гласа

Кр.Германова: Скица №26/15.04.2014 година (презаверена на 16.03.2015г) за гр.Черноморец ще ви моля да гласувате
С резултат от гласуването „За” – 16 гласа , „Против” – 0 гласа , „Въздържали се” – 0 гласа

Кр.Германова: Скица №24/15.04.2014 година (презаверена на 16.03.2015г) за гр.Черноморец ще ви моля да гласувате
С резултат от гласуването „За” – 16 гласа , „Против” – 0 гласа , „Въздържали се” – 0 гласа

Кр.Германова: Скица №27/15.04.2014 година (презаверена на 16.03.2015г за гр.Черноморец ще ви моля да гласувате
С резултат от гласуването „За” – 16 гласа , „Против” – 0 гласа , „Въздържали се” – 0 гласа

Кр.Германова: Скица №32/15.04.2014 година (презаверена на 16.03.2015г) за гр.Черноморец ще ви моля да гласувате
С резултат от гласуването „За” – 16 гласа , „Против” – 0 гласа , „Въздържали се” – 0 гласа

Кр.Германова: Скица №30/15.04.2014 година (презаверена на 16.03.2015г) за гр.Черноморец ще ви моля да гласувате
С резултат от гласуването „За” – 16 гласа , „Против” – 0 гласа , „Въздържали се” – 0 гласа

Кр.Германова: Скица №25/15.04.2014 година (презаверена на 16.03.2015г) за гр.Черноморец ще ви моля да гласувате
С резултат от гласуването „За” – 16 гласа , „Против” – 0 гласа , „Въздържали се” – 0 гласа

Кр.Германова: Скица №28/15.04.2014 година (презаверена на 16.03.2015г) за гр.Черноморец ще ви моля да гласувате
С резултат от гласуването „За” – 16 гласа , „Против” – 0 гласа , „Въздържали се” – 0 гласа

Кр.Германова: Скица №29 /15.04.2014 година(презаверена на 16.03.2015г) за гр.Черноморец ще ви моля да гласувате
С резултат от гласуването „За” – 16 гласа , „Против” – 0 гласа , „Въздържали се” – 0 гласа

Кр.Германова: Скица №16 /07.04.2010 година (презаверена на 16.03.2015г) за с.Зидарово ще ви моля да гласувате
С резултат от гласуването „За” – 16 гласа , „Против” – 0 гласа , „Въздържали се” – 0 гласа

Кр.Германова: Скица №46/26.05.2009 година (презаверена на 16.03.2015г) за с.Зидарово ще ви моля да гласувате
С резултат от гласуването „За” – 16 гласа , „Против” – 0 гласа , „Въздържали се” – 0 гласа

Кр.Германова: Скица №82/05.07.2011 година(презаверена на 16.03.2015г) за с.Атия ще ви моля да гласувате
С резултат от гласуването „За” – 16 гласа , „Против” – 0 гласа , „Въздържали се” – 0 гласа

Кр.Германова: Скица №68/16.03.2015 година за с.Росен ще ви моля да гласувате
С резултат от гласуването „За” – 16 гласа , „Против” – 0 гласа , „Въздържали се” – 0 гласа

Кр.Германова: Скица №14/27.01.2009 година (презаверена на 16.03.2015г) за с.Росен ще ви моля да гласувате
С резултат от гласуването „За” – 16 гласа , „Против” – 0 гласа , „Въздържали се” – 0 гласа

Кр.Германова: Скица №75/26.05.2009 година (презаверена на 16.03.2015г) за с.Крушевец ще ви моля да гласувате
С резултат от гласуването „За” – 16 гласа , „Против” – 0 гласа , „Въздържали се” – 0 гласа

Кр.Германова: Колеги като цяло да гласуваме предложеното решение в Докладна записка с вх. № 189/ 13.03.2015г. ведно със скиците, които гласувахме преди малко.
С резултат от гласуването „За” – 16 гласа , „Против” – 0 гласа , „Въздържали се” – 0 гласа
Общински съвет Созопол взе
РЕШЕНИЕ:
№ 1197
Общински съвет – Созопол на основание чл.5 ал.4 от Наредба за поставяне на временни преместваеми обекти за търговски и други обслужващи дейности и елементи на градското обзавеждане на територията на Община Созопол, съгласно чл.56 от Закона за устройство на територията приема представените схеми за разполагане на временни преместваеми увеселителни обекти и преместваеми обекти за търговски и други обслужващи дейности върху общински имоти на територията на населени места в Община Созопол за 2015г, както следва:
гр.Черноморец:
1.Скица №23 /15.04.2014 година (презаверена на 16.03.2015г)
2 Скица №31 /15.04.2014 година (презаверена на 16.03.2015г)
3. Скица №26/15.04.2014 година (презаверена на 16.03.2015г)
4. Скица №24/15.04.2014 година (презаверена на 16.03.2015г)
5. Скица №27/15.04.2014 година (презаверена на 16.03.2015г
6. Скица №32/15.04.2014 година (презаверена на 16.03.2015г)
7. Скица №30/15.04.2014 година (презаверена на 16.03.2015г)
8. Скица №25/15.04.2014 година (презаверена на 16.03.2015г)
9. Скица №28/15.04.2014 година (презаверена на 16.03.2015г)
10.Скица №29 /15.04.2014 година(презаверена на 16.03.2015г)
с.Зидарово:
1. Скица №16 /07.04.2010 година (презаверена на 16.03.2015г)
2. Скица №46/26.05.2009 година (презаверена на 16.03.2015г)
с.Атия:
1. Скица №82/05.07.2011 година(презаверена на 16.03.2015г)
с.Росен:
1. Скица №68/16.03.2015 година
2. Скица №14/27.01.2009 година (презаверена на 16.03.2015г)
с.Крушевец:
1. Скица №75/26.05.2009 година (презаверена на 16.03.2015г)

Кр.Германова: Следваща точка от дневния ред е доклада на комисията по здравеопазване, давам думата на г-н Пухов.
Г.Пухов: Становище на комисията по здравеопазване, образование, култура, спорт, социална политика и вероизповедания във връзка с входирани докладни записки за разглеждане на четиридесет и третото редовно заседание.
На 18.03.2015г. от 15:40 часа, се проведе заседание на комисията по здравеопазване, образование, култура, спорт, социална политика и вероизповедания. На заседанието присъстваха Гено Пухов – Председател; Росен Деспов; Илиян Стефанов и Стойчо Неделчев. В работата на заседанието взеха участие: Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол; Общински съветници; Диан Дунев – адвокат на Общински съвет – гр.Созопол и Служители на общинска администрация;
Комисията разгледа и се происнесе по Докладна записка с вх. № 183/ 13.03.2015г., от Панайот Рейзи – Кмет на Община Созопол, относно: Отпускане на еднократни помощи
След обсъждане и гласуване, с резултат от гласуването За: 4 гласа; Против: няма; Въздържали се: няма, комисията предлага на Общински съвет да вземе решението така, както е по докладната.
Кр. Германова: Колеги имате ли някакви въпроси по докладната? Г-н Дамянов.
Т.Дамянов: Аз искам да попитам това ли са всички молби и има ли някакъв подбор или критерии за допускане на молбите?
Кр. Германова: Има Наредба г-н Дамянов и е хубаво да я прочетете, когато ви е удобно можете да дойдете в Общинския съвет и да погледнете всички Наредби.
Т.Дамянов: Става въпрос дали това са всички молби?
Кр.Германова: Да това са всички молби входирани от Общинска администрация в Общинския съвет, те са обработени и отговарят на критериите.
Т.Дамянов: Няма върнати молби?
П.Рейзи: Нека ние като вносители да отговорим, г-н Дамянов има си Наредба по която се извършва класацията на молбите. В общината си имаме комисия която разглежда входираните молби и предвид Критериите в Наредбата ги одобрява. Мисля, че се прави три или четири пъти в годината в зависимост от броя на молбите. След комисията ги внасяме в Общинския съвет.
Й.Петков: Към въпроса на г-н Дамянов, трябва ли хората които кандидатстват да са социално слаби?
К.Стоянова: Това е целева субсидия гласувана от общинския съвет и тя е извън Закона за социално подпомагане. Така са парафирани и в бюджета който вие гласувате.
П.Рейзи: Това са средства за хора при които са се случили непредвидени спешни случаи или животоспасяващи операции.
Кр.Германова: В критериите са регламентирани и сумите за кандидатстване, ако сумата е до 500лв. има определени изисквания, а ако е над 500лв. освен тези изискванията, лицето следва да отговаря и на други критерии, както и да представи съответните документи които са регламентирани в наредбата.
Т.Дамянов: Не, не става въпрос за критериите, има ли молби които са повече и как се развива тенденцията на фона на обедняване на населението?
К.Стоянова: Не, тенденцията не е да увеличаваме броя на молбите и затова се сложиха ясни критерии. Вие като общински съветници си спомняте в началото имаше различни случаи, събрани фактури за лекарства и други, но благодарение на вас се поставиха тези критерии и в момента наистина се финансират хора нуждаещи се от операции. Тенденцията е за намяляване ето сега има четири, а преди през сесия входирахме молби.
Кр. Германова: Колеги имате ли други въпроси? Няма. Както знаете ще гласуваме всеки един от кандидатите по отделно.
Нанка Стоянова Дойнова от с. Зидарово еднократна помощ в размер на 500 / петстотин / лв. колеги ще ви моля да гласувате
С резултат от гласуването „За” – 15 гласа, „Против” – 0 гласа , „Въздържали се” – 0 гласа

Кр. Германова: Катя Иванова Иванова от гр. Созопол еднократна помощ в размер на 300 / триста / лв. гласувайте колеги.
С резултат от гласуването „За” – 15 гласа , „Против” – 0 гласа , „Въздържали се” – 0 гласа

Кр. Германова: Костадин Митев Илиев от гр. Черноморец еднократна помощ в размер на 500 / петстотин / лв. ще ви моля да гласувате колеги.
С резултат от гласуването „За” – 15 гласа , „Против” – 0 гласа , „Въздържали се” – 0 гласа

Кр. Германова: Димитър Георгиев Ямаков от гр. Созопол еднократна помощ в размер на 2000 / две хиляди / лв. ще ви моля да гласувате колеги.
С резултат от гласуването „За” – 15 гласа , „Против” – 0 гласа , „Въздържали се” – 0 гласа

Кр. Германова: Сега като цяло колеги ще ви моля да гласувате решението по докладна записка вх. № 183/ 13.03.2015г.
С резултат от гласуването „За” – 15 гласа , „Против” – 0 гласа , „Въздържали се” – 0 гласа
Общински съвет Созопол взе
РЕШЕНИЕ:
№ 1198

Общински съвет – Созопол дава съгласие да бъде отпусната еднократна парична помощ на :
 Нанка Стоянова Дойнова от с. Зидарово – ЕГН:4806070470, за извършена операция на става в размер на 500 / петстотин / лв.
 Катя Иванова Иванова от гр. Созопол – ЕГН:6107190519, за извършена оперативна интервенция в размер на 300 / триста / лв.
 Костадин Митев Илиев от гр. Черноморец – ЕГН:4207045803, за извършена операция в размер на 500 / петстотин / лв.
 Димитър Георгиев Ямаков от гр. Созопол – ЕГН:7110240469, с водеща диагноза „хидроцефалия интерна“ за извършена операция в размер на 2000 / две хиляди / лв.
Средствата да бъдат изплатени след представяне на документи оправдаващи разходите.

Кр. Германова: И последна точка от дневния ред е докладна записка с вх. № 203/ 23.03.2015г., от Красимира Германова – Председател на Общински съвет Созопол, относно: Вземане на решение за удължаване срока на ликвидация на търговското дружество "СОЗОПОЛ" ЕООД - в ликвидация, с ЕИК 102011854 и удължаване срока на договора на ликвидатора.
Колеги както знаете преди Нова година взехме решение за удължаване срока на ликвидацията до 31.03.2015г. Средствата за изплащане от общината към кредиторите се предвидиха и в бюджета който гласувахме, но се оказа че има някои формални юридически процедури, за които има срокове и които срокове следва да изтекат. Ще дам думата и на юристите.
Г.Георгиева: Причината е, че бяхме решили 31.03.2015г. да е крайният срок и да предприемем действия по плащане на задълженията на дружеството. При подготовка на документите се оказа, че една предвидена процедура в Търговския закон не е извършена – обявяване на покана към кредиторите със шест месечен срок, т.е. ние незнаем на кого ще плащаме. Когато вие сте избрали ликвидатора междувременно съдът също е назначил служебен ликвидатор, който е открил процедурата и явно не е публикувал такава покана, съответно и сегашния ликвидатор не е информиран и така сега ни трябва малко време.
Кр.Германова: Имате ли въпроси колеги? Г-н Дамянов.
Т.Дамянов: Значи след тази шестмесечна процедура има ли други процедури?
Г.Георгиева: От там нататък трябва да видим кои са кредитори. До октомври месец нищо неможем да правим.
Кр.Германова: Други въпроси имате ли колеги? Няма. Ще ви моля да гласувате.
РЕЗУЛТАТИ ОТ ГЛАСУВАНЕТО
П.N: Име, презиме, фамилия Гласувал
1 КРАСИМИРА ГЕРМАНОВА За
2 СТОЯН МАРИНОВ За
3 РУМЕН ДИМИТРОВ За
5 ЗАФИРА ХРУСАНОВА За
6 ЙОРДАН ПЕТКОВ За
7 РОСЕН ДЕСПОВ За
8 ТОДОР ДАМЯНОВ За
9 СТОЙЧО НЕДЕЛЧЕВ За
10 ЯНЧО ГЕОРГИЕВ За
11 ИВАН ХАДЖИЕВ За
12 ПЕНКА ЩЕРИОНОВА За
14 СТОЬО НЕДИН За
16 СВЕТЛАНА ЛУЛЕВА За
17 ГЕНО ПУХОВ За
18 ТОДОР ЧАКЪРОВ За
Общо гласували: 15; За: 15; Против: 0; Въздържали се: 0

Общински съвет Созопол взе
РЕШЕНИЕ:
№ 1199

1. Общински съвет – Созопол на основание чл.21, ал.2 от ЗМСМА във връзка с чл.266, ал.2 от Търговския закон удължава срока на ликвидация на търговското дружество "СОЗОПОЛ" ЕООД - в ликвидация, с ЕИК 102011854 до 31.12.2015г.
2. Общински съвет – Созопол удължава срока на договора на ликвидатора – Калинка Борисова Казанджиева до 31.12.2015г.


Кр. Германова: Поради изчерпване на дневния ред, закривам четиридесет и третото редовно заседание на Общински съвет Созопол.


*ПУБЛИКУВАН НА 02.04.2015Г


върнете се назад

Новини:

График 56
Във връзка с предстоящото петдесет и шесто редовно заседание на Общински съвет Созопол, свиквам заседания на постоянно действащите комисии към Общинск...

Обява 56

На основание чл.23, ал.4, т.1 от ЗМСМА и чл.28, ал.5 от “Правилника за организацията и дейността на Общински съвет Созопол, неговите комисии и ...

Обява - Отчет бюджет 2018г.

На основание чл.140, ал.4 от Закона за публичните финанси, Председателят на Общински съвет Созопол кани жителите на община Созопол на публично ...

График 55
Във връзка с предстоящото петдесет и пето извънредно заседание на Общински съвет Созопол, свиквам заседания на постоянно действащите комисии към Общин...

Обява 55

На основание чл.23, ал.4, т.1 от ЗМСМА и чл.29, ал.3 от “Правилника за организацията и дейността на Общински съвет Созопол, неговите комисии и ...

На основание чл.68а, ал3 от ЗСВ, временната комисия за избор на СЗ, публикува протокол от изслушването - 31.07.2019г.


На основание чл.68а, ал3 от Закона за съдебната власт, временната комисия за избор на съдебни заседатели, избрана с решение № 1400/10.05.20...

График 54
Във връзка с предстоящото петдесет и четвърто редовно заседание на Общински съвет Созопол, свиквам заседания на постоянно действащите комисии към Общи...

Обява 54
На основание чл.23, ал.4, т.1 от ЗМСМА и чл.28, ал.5 от “Правилника за организацията и дейността на Общински съвет Созопол, неговите комисии и взаимод...

СПИСЪК НА ДОПУСНАТИТЕ ДО СЪБЕСЕДВАНЕ КАНДИДАТИ ЗА СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ
Публикувано на 16.07.2019 - 14:59 часа
На основание чл.68, ал.5 от Закона за съдебната власт, Временната комисия за избор на съдебни заседатели...

График 53
Във връзка с предстоящото петдесет и трето редовно заседание на Общински съвет Созопол, свиквам заседания на постоянно действащите комисии към Общинск...

Обява 53

На основание чл.23, ал.4, т.1 от ЗМСМА и чл.28, ал.5 от “Правилника за организацията и дейността на Общински съвет Созопол, неговите комисии и ...

Общински съвет прие Плана за финансово оздравяване на община Созопол
Общински съвет Созопол взе
РЕШЕНИЕ:
№ 1425
На основание чл.21, ал.1, т.12 от ЗМСМА и чл.130д, ал.4 от Закона за публичните финанси,...

Обявление съдебни заседатели 2019-2023г.
Общински съвет Созопол обявява процедура за набиране на кандидати за съдебни заседатели за мандат 2019-2023г.

В резултат на ...

График 52
Във връзка с предстоящото петдесет и второ редовно заседание на Общински съвет Созопол, свиквам заседания на постоянно действащите комисии към Общинск...

Обява 52
На основание чл.23, ал.4, т.1 от ЗМСМА и чл.28, ал.5 от “Правилника за организацията и дейността на Общински съвет Созопол, неговите комисии и взаимод...

График 51
Във връзка с предстоящото петдесет и първо редовно заседание на Общински съвет Созопол, свиквам заседания на постоянно действащите комисии към Общинск...

Обява 51

На основание чл.23, ал.4, т.1 от ЗМСМА и чл.28, ал.5 от “Правилника за организацията и дейността на Общински съвет Созопол, неговите комисии и ...

График 50
Във връзка с предстоящото петдесето извънредно заседание на Общински съвет Созопол, свиквам заседания на постоянно действащите комисии към Общински съ...

Обява 50
На основание чл.23, ал.4, т.1 от ЗМСМА и чл.29, ал.3 от “Правилника за организацията и дейността на Общински съвет Созопол, неговите комисии и взаимод...

Обръщение на Председателят на Oбщински съвет Созопол по случай Деня на Тракия
Уважаеми съграждани,
Повече от век България помни страданията, ужаса, саможертвата, храбростта и родолюбието , и свежда чело пред събитията от ...

График 49
Във връзка с предстоящото четиридесет и девето редовно заседание на Общински съвет Созопол, свиквам заседания на постоянно действащите комисии към Общ...

Обява 49
На основание чл.23, ал.4, т.1 от ЗМСМА и чл.28, ал.5 от “Правилника за организацията и дейността на Общински съвет Созопол, неговите комисии и взаимод...

Поздравителен адрес на Председателят на общински съвет Созопол

Скъпи дами,
Позволете да ви поздравя по случай 8-ми март – Международния ден на жената!
Бъдете горди и уверени, смели във всички ва...

График 48
Във връзка с предстоящото четиридесет и осмо редовно заседание на Общински съвет Созопол, свиквам заседания на постоянно действащите комисии към Общин...

Обява 48
На основание чл.23, ал.4, т.1 от ЗМСМА и чл.28, ал.5 от “Правилника за организацията и дейността на Общински съвет Созопол, неговите комисии и взаимод...

Разгласяване на съдебно Решение № 2435/20.12. 2018г. на АСБ постановено по административно дело № 2892/2018г. по описа на същия съд
Общински съвет Созопол

На основание чл. 194 от Административнопроцесуалния кодекс, се обявява Решение №2435/20.12.2018г. на АСБ, постанов...

Обява 47
На основание чл.23, ал.4, т.1 от ЗМСМА и чл.28, ал.5 от “Правилника за организацията и дейността на Общински съвет Созопол, неговите комисии и взаимод...

График 47
Във връзка с предстоящото четиридесет и седмо редовно заседание на Общински съвет Созопол, свиквам заседания на постоянно действащите комисии към Общи...

График 46

Във връзка с предстоящото четиридесет и шесто редовно заседание на Общински съвет Созопол, свиквам заседания на постоянно действащите комисии к...

Обява 46
На основание чл.23, ал.4, т.1 от ЗМСМА и чл.28, ал.5 от “Правилника за организацията и дейността на Общински съвет Созопол, неговите комисии и взаимод...

График 45
Във връзка с предстоящото четиридесет и пето редовно заседание на Общински съвет Созопол, свиквам заседания на постоянно действащите комисии към Общин...

Обява 45
На основание чл.23, ал.4, т.1 от ЗМСМА и чл.28, ал.5 от “Правилника за организацията и дейността на Общински съвет Созопол, неговите комисии и взаимод...

График 44
Във връзка с предстоящото четиридесет и четвърто редовно заседание на Общински съвет Созопол, свиквам заседания на постоянно действащите комисии към О...

Обява 44
На основание чл.23, ал.4, т.1 от ЗМСМА и чл.28, ал.5 от “Правилника за организацията и дейността на Общински съвет Созопол, неговите комисии и взаимод...

График 43
Във връзка с предстоящото четиридесет и трето извънредно заседание на Общински съвет Созопол, свиквам заседания на постоянно действащите комисии към О...

Обява 43

На основание чл.23, ал.4, т.1 от ЗМСМА и чл.29, ал.3 от “Правилника за организацията и дейността на Общински съвет Созопол, неговите комисии и ...

График 42

Във връзка с предстоящото четиридесет и второ редовно заседание на Общински съвет Созопол, свиквам заседания на постоянно действащите комисии к...

Обява 42
На основание чл.23, ал.4, т.1 от ЗМСМА и чл.28, ал.5 от “Правилника за организацията и дейността на Общински съвет Созопол, неговите комисии и взаимод...

Обява - Отчет Бюджет 2017

На основание чл.140, ал.4 от Закона за публичните финанси, Председателят на Общински съвет С...

РАЗГЛАСЯВАНЕ НА СЪДЕБНО РЕШЕНИЕ № 1456/19.07.2018г. на АСБ
Общински съвет Созопол

На основание чл. 194 от Административнопроцесуалния кодекс, се обявява Решение № 1456/19.07.2018г.на АСБ, постанов...

График 41
Във връзка с предстоящото четиридесет и първо редовно заседание на Общински съвет Созопол, свиквам заседания на постоянно действащите комисии към Общи...

Обява 41

На основание чл.23, ал.4, т.1 от ЗМСМА и чл.28, ал.5 от “Правилника за организацията и дейността на Общински съвет Созопол, неговите комисии и ...

Разгласяване на съдебно решение
РАЗГЛАСЯВАНЕ НА СЪДЕБНО РЕШЕНИЕ № 1157/12.06.2018г. на АСБ

Общински съвет Созопол

На основание чл.194 от Административнопр...

График 40

Във връзка с предстоящото четиридесето извънредно заседание на Общински съвет Созопол, свиквам заседания на постоянно действащите комисии към О...

Обява 40
На основание чл.23, ал.4, т.1 от ЗМСМА и чл.29, ал.3 от “Правилника за организацията и дейността на Общински съвет Созопол, неговите комисии и взаимод...

График 39
Във връзка с предстоящото тридесет и девето редовно заседание на Общински съвет Созопол, свиквам заседания на постоянно действащите комисии към Общинс...

Обява 39
На основание чл.23, ал.4, т.1 от ЗМСМА и чл.28, ал.5 от “Правилника за организацията и дейността на Общински съвет Созопол, неговите комисии и взаимод...

График 38
Във връзка с предстоящото тридесет и осмо редовно заседание на Общински съвет Созопол, свиквам заседания на постоянно действащите комисии към Общински...

Обява 38
На основание чл.23, ал.4, т.1 от ЗМСМА и чл.28, ал.5 от “Правилника за организацията и дейността на Общински съвет Созопол, неговите комисии и взаимод...

График 37
Във връзка с предстоящото тридесет и седмо редовно заседание на Общински съвет Созопол, свиквам заседания на постоянно действащите комисии към Общинск...

Обява 37
На основание чл.23, ал.4, т.1 от ЗМСМА и чл.28, ал.5 от “Правилника за организацията и дейността на Общински съвет Созопол, неговите комисии и взаимод...

График 36

Във връзка с предстоящото тридесет и шесто редовно заседание на Общински съвет Созопол, свиквам заседания на постоянно действащите комисии към ...

Обява 36
На основание чл.23, ал.4, т.1 от ЗМСМА и чл.28, ал.5 от “Правилника за организацията и дейността на Общински съвет Созопол, неговите комисии и взаимод...

График 35
Във връзка с предстоящото тридесет и пето извънредно заседание на Общински съвет Созопол, свиквам заседания на постоянно действащите комисии към Общин...

Обява 35
На основание чл.23, ал.4, т.1 от ЗМСМА и чл.29, ал.3 от “Правилника за организацията и дейността на Общински съвет Созопол, неговите комисии и взаимод...

График 34
Във връзка с предстоящото тридесет и четвърто редовно заседание на Общински съвет Созопол, свиквам заседания на постоянно действащите комисии към Общи...

Обява 34
На основание чл.23, ал.4, т.1 от ЗМСМА и чл.28, ал.5 от “Правилника за организацията и дейността на Общински съвет Созопол, неговите комисии и взаимод...

График 33
Във връзка с предстоящото тридесет и трето извънредно заседание на Общински съвет Созопол, свиквам заседания на постоянно действащите комисии към Общи...

Обява 33
На основание чл.23, ал.4, т.1 от ЗМСМА и чл.29, ал.3 от “Правилника за организацията и дейността на Общински съвет Созопол, неговите комисии и взаимод...

Разгласяване на съдебно решение
РАЗГЛАСЯВАНЕ НА СЪДЕБНО РЕШЕНИЕ № 2099/07.12.2017г. на АСБОбщински съвет Созопол


На основание чл.194 ...

График 32
Във връзка с предстоящото тридесет и второ редовно заседание на Общински съвет Созопол, свиквам заседания на постоянно действащите комисии към Общинск...

Обява 32
На основание чл.23, ал.4, т.1 от ЗМСМА и чл.28, ал.5 от “Правилника за организацията и дейността на Общински съвет Созопол, неговите комисии и взаимод...

Разгласяване на съдебно решение
РАЗГЛАСЯВАНЕ НА СЪДЕБНО РЕШЕНИЕ № 1803/03.11.2017г.


Общински съвет Созопол


На основание чл.194 от Администра...

График 31
Във връзка с предстоящото тридесет и първо редовно заседание на Общински съвет Созопол, свиквам заседания на постоянно действащите комисии към Общинск...

Обява 31
На основание чл.23, ал.4, т.1 от ЗМСМА и чл.28, ал.5 от “Правилника за организацията и дейността на Общински съвет Созопол, неговите комисии и взаимод...

График 30
Във връзка с предстоящото тридесето редовно заседание на Общински съвет Созопол, свиквам заседания на постоянно действащите комисии към Общински съвет...

Обява 30
На основание чл.23, ал.4, т.1 от ЗМСМА и чл.28, ал.5 от “Правилника за организацията и дейността на Общински съвет Созопол, неговите комисии и взаимод...

График 29
Във връзка с предстоящото двадесет и девето редовно заседание на Общински съвет Созопол, свиквам заседания на постоянно действащите комисии към Общинс...

Обява 29
На основание чл.23, ал.4, т.1 от ЗМСМА и чл.28, ал.5 от “Правилника за организацията и дейността на Общински съвет Созопол, неговите комисии и взаимод...

Обява - Отчет Бюджет 2016г.
На основание чл.140, ал.4 от Закона за публичните финанси, Председателят на Общински съвет Созопол кани жителите на община Созопол на публично обсъжда...

График 28
Във връзка с предстоящото двадесет и осмо извънредно заседание на Общински съвет Созопол, свиквам заседания на постоянно действащите комисии към Общин...

Обява 28
На основание чл.23, ал.4, т.1 от ЗМСМА и чл.29, ал.3 от “Правилника за организацията и дейността на Общински съвет Созопол, неговите комисии и взаимод...

График 27
Във връзка с предстоящото двадесет и седмото редовно заседание на Общински съвет Созопол, свиквам заседания на постоянно действащите комисии към Общин...

Обява 27

На основание чл.23, ал.4, т.1 от ЗМСМА и чл.28, ал.5 от “Правилника за организацията и дейността на Общински съвет Созопол, неговите комисии и ...

График 26
Във връзка с предстоящото двадесет и шесто редовно заседание на Общински съвет Созопол, свиквам заседания на постоянно действащите комисии към Общинск...

Обява 26

На основание чл.23, ал.4, т.1 от ЗМСМА и чл.28, ал.5 от “Правилника за организацията и дейността на Общински съвет Созопол, неговите комисии и ...

Проект за промяна в Наредба за поставяне на преместваеми обекти за търговски или други обслужващи дейности и елементи на градското обзавеждане на територията на град Созопол
Проект за промяна в Наредба за поставяне на преместваеми обекти за търговски или други обслужващи дейности и елементи на градското обзавеждане на тери...

Разгласяване на съдебно решение
РАЗГЛАСЯВАНЕ НА СЪДЕБНО РЕШЕНИЕ № 786/28.04.2017г.

Общински съвет Созопол

На основание чл.194 от Административнопроцесуални...

График 25
Във връзка с предстоящото двадесет и пето редовно заседание на Общински съвет Созопол, свиквам заседания на постоянно действащите комисии към Общински...

Обява 25
На основание чл.23, ал.4, т.1 от ЗМСМА и чл.28, ал.5 от “Правилника за организацията и дейността на Общински съвет Созопол, неговите комисии и взаимод...

График 24
Във връзка с предстоящото двадесет и четвърто редовно заседание на Общински съвет Созопол, свиквам заседания на постоянно действащите комисии към Общи...

Обява 24
На основание чл.23, ал.4, т.1 от ЗМСМА и чл.28, ал.5 от “Правилника за организацията и дейността на Общински съвет Созопол, неговите комисии и взаимод...

Oткриване на изложбата на 07.04.2017г.
Oткриване на изложбата на 07.04.2017г. от 12:00 часа в Общински съвет Созопол ...

График 23
Във връзка с предстоящото двадесет и трето редовно заседание на Общински съвет Созопол, свиквам заседания на постоянно действащите комисии към Общинск...

Обява 23
На основание чл.23, ал.4, т.1 от ЗМСМА и чл.28, ал.5 от “Правилника за организацията и дейността на Общински съвет Созопол, неговите комисии и взаимод...

Постъпило предложение за промяна в Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Созопол
На основание чл.21, ал.1, т.7 и ал.2 от Закона за местното самоуправление и местната администрацияи във връзка с чл.10, ал.2 от Закона за нормативните...

Разгласяване на съдебно решение №284/22.02.2017г.
Общински съвет Созопол

На основание чл.194 от Административнопроцесуалния кодекс, се обявява Решение № 284/22.02.2017г. на АСБ, постанов...

График 22
Във връзка с предстоящото двадесет и второ извънредно заседание на Общински съвет Созопол, свиквам заседания на постоянно действащите комисии към Общи...

Обява 22
На основание чл.23, ал.4, т.1 от ЗМСМА и чл.29, ал.3 от “Правилника за организацията и дейността на Общински съвет Созопол, неговите комисии и взаимод...

График 21
Във връзка с предстоящото двадесет и първо редовно заседание на Общински съвет Созопол, свиквам заседания на постоянно действащите комисии към Общинск...

Обява 21

На основание чл.23, ал.4, т.1 от ЗМСМА и чл.28, ал.5 от “Правилника за организацията и дейността на Общински съвет Созопол, неговите комисии и ...

Промяна на Правилник на Общински съвет
На заинтересованите лица се предоставя 30-дневен срок, считан от 27.01.2017г., за предложения и становища по настоящия проект за изменение...

График 20
Във връзка с предстоящото двадесето редовно заседание на Общински съвет Созопол, свиквам заседания на постоянно действащите комисии към Общински съвет...

Обява 20
На основание чл.23, ал.4, т.1 от ЗМСМА и чл.28, ал.5 от “Правилника за организацията и дейността на Общински съвет Созопол, неговите комисии и взаимод...

Обръщение от Председателят на ОС Созопол
Скъпи съграждани и гости на гр.Созопол,
В навечерието на Коледните и новогодишни празници, нашите сърца се изпълват с надежда, надежда за по-до...

График 19
Във връзка с предстоящото деветнадесето редовно заседание на Общински съвет Созопол, свиквам заседания на постоянно действащите комисии към Общински с...

Обява 19
На основание чл.23, ал.4, т.1 от ЗМСМА и чл.28, ал.5 от “Правилника за организацията и дейността на Общински съвет Созопол, неговите комисии и взаимод...

Разгласяване на съдебно решение № 1903/18.11.2016г
РАЗГЛАСЯВАНЕ НА СЪДЕБНО РЕШЕНИЕ № 1903/18.11.2016г


Общински съвет Созопол


На основание чл.194 от Администр...

График 18
Във връзка с предстоящото осемнадесето редовно заседание на Общински съвет Созопол, свиквам заседания на постоянно действащите комисии към Общински съ...

Обява 18
На основание чл.23, ал.4, т.1 от ЗМСМА и чл.28, ал.5 от “Правилника за организацията и дейността на Общински съвет Созопол, неговите комисии и взаимод...

Внесено предложение за приемане на Програма за управление на отпадъците на територията на Община Созопол
ПРОГРАМА
ЗА
УПРАВЛЕНИЕ НА ОТПАДЪЦИТЕ НА ТЕРИТОРИЯТА НА
ОБЩИНА СОЗОПОЛ
2016 – 2020 г.
2016г.
СЪДЪРЖАНИЕ
Спи...

ПРОЕКТ!
ЗА ПЛАТЕНО ПАРКИРАНЕ НА МОТОРНИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА /МПС/ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ГРАД СОЗОПОЛ

Н А Р Е Д Б А
за платено паркиране на моторн...

График 17
Във връзка с предстоящото седемнадесето редовно заседание на Общински съвет Созопол, свиквам заседания на постоянно действащите комисии към Общински с...

Обява 17
На основание чл.23, ал.4, т.1 от ЗМСМА и чл.28, ал.5 от “Правилника за организацията и дейността на Общински съвет Созопол, неговите комисии и взаимод...

График 16

Във връзка с предстоящото шестнадесето извънредно заседание на Общински съвет Созопол, свиквам заседания на постоянно действащите комисии към О...

Обява 16
На основание чл.23, ал.4, т.1 от ЗМСМА и чл.29, ал.3 от “Правилника за организацията и дейността на Общински съвет Созопол, неговите комисии и взаимод...

Обнародване на решение
Общински съвет Созопол


На основание чл.194 от Административнопроцесуалния кодекс, се обявява Решение № 1465/01.08.2016г. на АСБ...

Обява - Отчет Бюджет 2015
На основание чл. 140, ал.4 от Закона за публичните финанси, Председателя на Общински съвет Созопол кани жителите на Община Созопол на публично обсъжда...

График 15
Във връзка с предстоящото петнадесето редовно заседание на Общински съвет Созопол, свиквам заседания на постоянно действащите комисии към Общински съв...

Обява 15
На основание чл.23, ал.4, т.1 от ЗМСМА и чл.28, ал.5 от “Правилника за организацията и дейността на Общински съвет Созопол, неговите комисии и взаимод...

Внесено предложение за приемане на НАРЕДБА ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ЗАПИСВАНЕ, ОТПИСВАНЕ И ПРЕМЕСТВАНЕ НА ДЕЦА В ОБЩИНСКИТЕ ДЕТСКИ ГРАДИНИ В ОБЩИНА СОЗОПОЛ.МОТИВИ КЪМ ИЗГОТВЕНИЯ ПРОЕКТ НА НАРЕДБА ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ЗАПИСВАНЕ,ОТПИСВАНЕ И ПРЕМЕСТВАНЕ НА
ПРОЕКТ НА НАРЕДБА ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ЗАПИСВАНЕ, ОТПИСВАНЕ И ПРЕМЕСТВАНЕ НА ДЕЦА В ОБЩИНСКИТЕ ДЕТСКИ ГРАДИНИ В ОБЩИНА СОЗОПОЛ.МОТИВИ КЪМ ИЗГОТВЕ...

Внесено предложение за Промяна и допълнение в Наредбата за определяне размера на местните такси и цени на услуги на територията на Община Созопол /НОАМТЦУТОС/ и в Наредбата за овладяване популацията на безстопанствените кучета на територията на община Соз
На основание чл.21, ал.2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация,Общински съвет Созопол приема следните допълнен...

Внесено предложение за Приемане на изменения и допълнения в Наредба за условията и реда за съставяне на бюджетната прогноза за местните дейности за следващите три години, за съставяне, приемане, изпълнение и отчитане на бюджета на Община Созопол.
I.На основание чл.21, ал.2 от ЗМСМА, Общински Съвет Созопол, приема следните изменения и допълнения в Наредбата за условията и реда за съставяне на ...

График 14
Във връзка с предстоящото четиринадесето извънредно заседание на Общински съвет Созопол, свиквам заседания на постоянно действащите комисии към Общинс...

Обява 14
На основание чл.23, ал.4, т.1 от ЗМСМА и чл.29, ал.3 от “Правилника за организацията и дейността на Общински съвет Созопол, неговите комисии и взаимод...

Внесено предложение Промяна и допълнение в Наредбата за определяне размера на местните такси и цени на услуги на територията на Община Созопол /НОАМТЦУТОС/.
На основание чл.21, ал.2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация,Общински съвет Созопол приема следните допълнения в Наредбата з...

Обява 13
На основание чл.23, ал.4, т.1 от ЗМСМА и чл.28, ал.5 от “Правилника за организацията и дейността на Общински съвет Созопол, неговите комисии и взаимод...

Входирано предложение за промяна в Наредба за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на Община Созопол
I.На основание чл.21, ал.2 от ЗМСМА, Общински Съвет Созопол, приема следните изменения в Наредба за определяне и администриране на местните ...

График 12
Във връзка с предстоящото дванадесето редовно заседание на Общински съвет Созопол, свиквам заседания на постоянно действащите комисии към Общински съв...

Обява 12
На основание чл.23, ал.4, т.1 от ЗМСМА и чл.28, ал.5 от “Правилника за организацията и дейността на Общински съвет Созопол, неговите комисии и взаимод...

Внесено предложение за промяна в Наредба за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинска собственост
I.На основание чл.21, ал.2 от ЗМСМА приема следните изменения в Наредба за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинска собствен...

Внесено предложение за Допълнение в Наредбата за определяне размера на местните данъци на територията на Община Созопол (приета с Решение №45/5/23.01.2008г.
На основание чл.21, ал.2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация,Общински съвет Созопол приема следните допълнения в Наредбата з...

График 11
Във връзка с предстоящото единадесето редовно заседание на Общински съвет Созопол, свиквам заседания на постоянно действащите комисии към Общински съв...

Обява 11
На основание чл.23, ал.4, т.1 от ЗМСМА и чл.28, ал.5 от “Правилника за организацията и дейността на Общински съвет Созопол, неговите комисии и взаимод...

Внесено предложение за приемане на НАРЕДБА за управление на отпадъците на територията на Община Созопол
ПРОЕКТ!
НАРЕДБА
за управление на отпадъците на територията на Община Созопол

Изложба на икони - иконопис
Общински съвет Созопол за пореден път стана домакин на изложба на местен творец - Женя Бойчева. На 26.04.2016г. изложбата бе открита от г-жа Кр.Герман...

Лазаровден
Лазаровден - празник на младостта, на пукналата пролет. Това е празника на труда и трудолюбивите българи.
Гласовити лазарки от ЦДГ Снежанка, Тра...

Обява № 10
О Б Я В А

На основание чл.23, ал.4, т.1 от ЗМСМА и чл.28, ал.5 от “Правилника за организацията и дейността на Общински съвет Созопол, нег...

Внесено предложение за Приемане на изменения в Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Созопол
На основание чл.21, ал.1, т.7 и ал.2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация , Общински съвет приема следните изменения и допълн...

Внесено предложение за Приемане на промени в Наредба за опазване на обществения ред и сигурност на Община Созопол
I.На основание чл.21, ал.2 от ЗМСМА, Общински Съвет Созопол, приема следните изменения в Наредба за опазване на обществения ред и сигурност на Общи...

Внесено предложение за промяна в Наредба за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на Община Созопол
I.На основание чл.21, ал.2 от ЗМСМА приема следните изменения в Наредба за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територия...

График комисии № 9
Във връзка с предстоящото девето редовно заседание на Общински съвет Созопол, свиквам заседания на постоянно действащите комисии към Общински съвет, к...

Обява № 9
На основание чл.23, ал.4, т.1 от ЗМСМА и чл.28, ал.5 от “Правилника за организацията и дейността на Общински съвет Созопол, неговите комисии и взаимод...

Внесено предложение за промяна в Наредба за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинска собственост на Община Созопол
I.На основание чл.21, ал.2 от ЗМСМА, чл.8, ал.2 от ЗОС, Общински Съвет Созопол, приема следните изменения в Наредба за реда за придобиване, у...

График № 8
Във връзка с предстоящото осмо редовно заседание на Общински съвет Созопол, свиквам заседания на постоянно действащите комисии към Общински съвет, как...

Обява № 8
На основание чл.23, ал.4, т.1 от ЗМСМА и чл.28, ал.5 от “Правилника за организацията и дейността на Общински съвет Созопол, неговите комисии и взаимод...

График № 7
№ Комисия Дата Час
1. ОБЩО ЗАСЕДАНИЕ НА ПОСТОЯННО ДЕЙСТВАЩИТЕ КОМИСИИ С ВОДЕЩА КОМИСИЯ ПО ФИНАНСИ, БЮДЖЕТ, ЕВРОИНТЕГРАЦИЯ, МЕЖДУНАРОДНИ ПРОЕКТИ...

Обява № 7
На основание чл.25 от ЗМСМА и чл.28, ал.5 от “Правилника за организацията и дейността на Общински съвет Созопол, неговите комисии и взаимодействието м...

Внесено предложение за приемане на Програма за управление и разпореждане с имоти, общинска собственост за 2016г.
Програма за управление и разпореждане с имоти, общинска собственост,
за 2016г.

Конкретни действия по управление и разпореждане ...

Внесено предложение за приемане на С Т Р А Т Е Г И Я ЗА УПРАВЛЕНИЕТО НА ОБЩИНСКАТА СОБСТВЕНОСТ ЗА МАНДАТ 2015 – 2019г.
„ОБЩИНАТА ИМА ПРАВО НА СОБСТВЕНОСТ, КОЯТО ИЗПОЛЗВА В ИНТЕРЕС НА ТЕРИТОРИАЛНАТА ОБЩНОСТ”– ЧЛ.140 ОТ КОНСТИТУЦИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

...

Внесено предложение за приемане на Правилник за осъществяване на търговията с продукти от риболов в центъра за първа продажба – общинско пристанище Черноморец
Правилник за осъществяване на търговията с продукти от риболов в центъра за първа продажба – общинско пристанище Черноморец

Чл.1 Центърът...

График № 6
Във връзка с предстоящото шесто извънредно заседание на Общински съвет Созопол, свиквам заседания на постоянно действащите комисии към Общински съвет,...

Обявя № 6
На основание чл.23, ал.4, т.1 от ЗМСМА и чл.29, ал.3 от “Правилника за организацията и дейността на Общински съвет Созопол, неговите комисии и взаимод...

График № 5
Във връзка с предстоящото пето редовно заседание на Общински съвет Созопол, свиквам заседания на постоянно действащите комисии към Общински съвет, как...

Обява № 5
О Б Я В А

На основание чл.25 от ЗМСМА и чл.28, ал.5 от “Правилника за организацията и дейността на Общински съвет Созопол, неговите комис...

Внесено предложение за промяна в в Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на Община Созопол /НОАМТЦУТОС/(приета с Решение ноОбщински съвет Созопол на 02.09.2009г.).
На основание чл.21, ал.2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация,Общински съвет Созопол приема следните промени ...

Внесено предложение за промяна в Наредбата за определяне размера на местните данъци на територията на Община Созопол (приета с Решение №45/5/23.01.2008г.).
На основание чл.21, ал.2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация,Общински съвет Созопол приема следните промени ...

Внесено предложение за изменения в Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Созопол
На основание чл.21, ал.1, т.7 и ал.2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация , Общински съвет приема следните изменения и допълн...

Внесено предложение за Приемане на изменения в Наредбата за определянето на размера на местните данъци на територията на община Созопол
На основание чл.21, ал.2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, Общински съвет Созопол приема следните промени в Наредбата з...

ОБЯВА ОТЧЕТ БЮДЖЕТ
На основание чл. 140, ал.4 от Закона за публичните финанси, Председателя на Общински съвет Созопол кани жителите на Община Созопол на публично обсъжда...

График № 4
Във връзка с предстоящото четвърто редовно заседание на Общински съвет Созопол, свиквам заседания на постоянно действащите комисии към Общински съвет,...

Обява № 4
На основание чл.25 от ЗМСМА и чл.28, ал.5 от “Правилника за организацията и дейността на Общински съвет Созопол, неговите комисии и взаимодействието м...

Внесено предложение за Приемане на ГОДИШНА ПРОГРАМА ЗА РАЗВИТИЕ НА ЧИТАЛИЩНАТА ДЕЙНОСТ ПРЕЗ 2016 г. В ОБЩИНА СОЗОПОЛ
*Публикувана 19.11.2015г
ВЪВЕДЕНИЕ

Настоящата Програма е разработена на основание чл. 26 а, ал. 2 от Закона за народните читалища,...

Внесено предложение за промяна в Наредбата за управление на общинските пътища
*Публикувано на 19.11.2015

На основание чл.21, ал.1, т.7 и ал.2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, Общински с...

Внесено предложение за промяна в Наредбата за определяне размера на местните данъци на територията на Община Созопол
*Публикувано 12.11.2015г.


На основание чл.21, ал.2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация,Общински съвет Со...

Внесено предложение за промяна в Промени в Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на Община Созопол
*Публикувано 12.11.2015г.

На основание чл.21, ал.2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация,Общински съвет Созопол п...

Обява № 3
На основание чл.23, ал.4, т.1 от ЗМСМА и чл.29, ал.3 от “Правилника за организацията и дейността на Общински съвет Созопол, неговите комисии и взаимод...

График № 3
Във връзка с предстоящото трето извънредно заседание на Общински съвет Созопол, свиквам заседания на постоянно действащите комисии към Общински съвет,...

Внесено предложение за промяна в Наредба за опазване на обществения ред и сигурност на територията на Община Созопол
I.На основание чл.21, ал.2 от ЗМСМА приема следните изменения в Наредба за опазване на обществения ред и сигурност на територията на Община С...

Обява № 2
На основание чл.23, ал.4, т.1 от ЗМСМА, свиквам ВТОРОТО РЕДОВНО ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ СОЗОПОЛ на 10.11.2015г. /вторник/ от 9:30 часа, в Заседате...

Внесено предложение - проект за ПРАВИЛНИК ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА И ДЕЙНОСТТА НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ, НЕГОВИТЕ КОМИСИИ И ВЗАИМОДЕЙСТВИЕТО МУ С ОБЩИНСКАТА АДМИНИСТРАЦИЯ
*Публикуван на 05.11.2015г.
/проект/
ПРАВИЛНИК
ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА И ДЕЙНОСТТА НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ,
НЕГОВИТЕ КОМИСИИ И ВЗАИМОДЕЙСТ...