Скъпи ученици, учители и родители,

Приемете моите сърдечни поздрави по повод първия учебен ден – 15 септември! 

Днес е 15 септември- най-вълнуващият празник за българското училище. Първият учебен ден е много специален празник за всеки от нас, защото е символ на почитта на българина към знанието и образованието. Празник, който съчетава приемствеността между поколенията, традициите и надеждата за бъдещето.

Безспорно този ден ще бъде най-вълнуващ за учениците, които за първи път ще прекрачат прага на своето училище. Първият училищен звънец ще им отвори вратите към нови знания, които ще им покажат многообразието на света чрез науката. Скъпи първокласници,  аз вярвам, че вашата любознателност и стремеж към новото ще ви води уверено по пътя на вашето развитие и с лекота ще преминавате през трудностите. Позволете ми да ви пожелая здраве, смели мечти и успехи, с които да се гордеете!

В този празничен ден всички ние отправяме поглед към учителите на нашите деца, изпълнен с надежда и уважение към благородната им и все по-трудна професия! Уважаеми учители, искрено и от сърце искам да изразя своя респект към вас и да ви благодаря за вашата всеотдайност, търпение и професионализъм! Приемете най-искрени пожелания за здраве, сила на духа и воля за нови успехи!

Скъпи родители, нека си пожелаем една успешна учебна година за нашите деца. Нека в училищата на община Созопол растат и се развиват здрави, знаещи и можещи млади хора, които с увереност да следват мечтите и постигат целите си!

ЧЕСТИТ ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН!

 

Георги ПИНЕЛОВ

Председател на Общински съвет Созопол

Уважаеми съграждани,

Уважаеми жители на община Созопол

Приемете моите поздравления по случай 6-ти септември - Съединението на Княжество България с Източна Румелия!

Съединението ще остане в историята ни като наша най-голяма гордост, защото е постигнато от българския народ със собствени сили и против статуквото, наложено от Великите сили. То е защитено с кръв и лишения по толкова убедителен начин, че от крайно несигурен акт се превръща в безусловен факт.

 Българският спорт загуби един от най- ярките си представители, а обществеността в община Созопол- един истински радетел за развитие на спорта и вдъхновител на младите хора, които се занимават с борба.

Със своите успехи на тепиха  Руси Петров прослави България, а  като спортен деятел остави ярка следа в живота на жителите на община Созопол.

Важни съобщения

График на постоянно действащите комисии за ЧЕТИРИДЕСЕТ и ПЕТО редовно заседание на ОбС Созопол

На основание чл.22 ал.1 и ал.2 от Правилника за организацията и дейността на Общински съв...

Обява за дневния ред на ЧЕТИРИДЕСЕТ и ПЕТО редовно заседание на ОбС Созопол

На основание чл. 23, ал. 4, т. 1 от ЗМСМА и чл. 29, ал. 5 от „Правилника за организация и...

График на постоянно действащите комисии за ЧЕТИРИДЕСЕТ и ЧЕТВЪРТО извънредно заседание на ОбС Созопол

Във връзка с предстоящото ЧЕТИРИДЕСЕТ И ЧЕТВЪРТО извънредно заседание на Общински съвет –...

Обява за дневния ред на ЧЕТИРИДЕСЕТ и ЧЕТВЪРТО извънредно заседание на ОбС Созопол

На основание чл. 23, ал. 4, т. 1 от ЗМСМА и чл. 29, ал. 7 от Правилника за организацията и...

График на постоянно действащите комисии за ЧЕТИРИДЕСЕТ и ТРЕТО редовно заседание на ОбС Созопол

На основание чл. 22 ал.1 и ал.2 от Правилника за организацията и дейността на Общински съ...