Петък, 24 Март 2023 16:33

Равадиново с тържество за 89-та годишнина от рождението на поета Христо Фотев

С емоционално тържество днес Равадиново почете на 89-та годишнина от рождението на поета Христо Фотев. В присъствието на председателя на общинския съвет Георги Пинелов, зам.- кмета Тодор Дамянов, жители и гости на Равадиново пред паметника на поета звучаха нежните и силни поетични слова на големия поет.


В слово за живота и творчеството на Христо Фотев бяха припомнени важни дати и негови произведения, с които остава завинаги в паметта и сърцата ни със своя талант. Жителите на с. Равадиново с благодарност си спомнят как преди 10 години се заражда идеята за паметна плоча в селото, където последните години от живота си е живял големия поет и благодарение на кмета Иван Пазвантов тя е реализирана.
В своето слово кметът на с. Равадиново Иван Пазвантов разказа как се е зародила идеята и благодари на всички, които са допринесли да има паметна плоча на Христо Фотев в с. Равадиново. „ Днес отбелязваме и един своеобразен юбилей- 10 години от поставянето на тази плоча, която е знак за уважение към поета Христо Ботев и възхищение към неговото творчество“, заяви кметът Пазвантов и пожела стиховете на Фотев да продължават да вълнуват хората и да вдъхновяват младите.
Едни от най- красивите стихотворения на поета, посветени на морето и на жените бяха рецитирани от ученици от с. Равадиново. Присъстващите отново се докоснаха до големия талант на Христо Фотев и преживяха вълненията на нежното му перо.
Кметът Иван Пазвантов благодари на читалището за добрата организация на празника и на децата, които взеха участие в рецитала. Те получиха подарък от кметството с пожелание да се гордеят с големия български поет, който е оставил част от сърцето си в Равадиново.
В чест на 89-та годишнина от рождението на поета Христо Фотев жители и гости поднесоха цветя пред паметната плоча в селото.

 

Важни съобщения

График на постоянно действащите комисии за ЧЕТИРИДЕСЕТ и ПЕТО редовно заседание на ОбС Созопол

На основание чл.22 ал.1 и ал.2 от Правилника за организацията и дейността на Общински съв...

Обява за дневния ред на ЧЕТИРИДЕСЕТ и ПЕТО редовно заседание на ОбС Созопол

На основание чл. 23, ал. 4, т. 1 от ЗМСМА и чл. 29, ал. 5 от „Правилника за организация и...

График на постоянно действащите комисии за ЧЕТИРИДЕСЕТ и ЧЕТВЪРТО извънредно заседание на ОбС Созопол

Във връзка с предстоящото ЧЕТИРИДЕСЕТ И ЧЕТВЪРТО извънредно заседание на Общински съвет –...

Обява за дневния ред на ЧЕТИРИДЕСЕТ и ЧЕТВЪРТО извънредно заседание на ОбС Созопол

На основание чл. 23, ал. 4, т. 1 от ЗМСМА и чл. 29, ал. 7 от Правилника за организацията и...

График на постоянно действащите комисии за ЧЕТИРИДЕСЕТ и ТРЕТО редовно заседание на ОбС Созопол

На основание чл. 22 ал.1 и ал.2 от Правилника за организацията и дейността на Общински съ...