Петък, 10 Януари 2020 12:22

"Небесносините" с амбиции за успешно представяне

Отборът на Созопол започна новата футболна година 2020 година с амбиция за Втора лига и уверени в предстоящите победи . Възпитаниците на Маргарит Димов се събраха на стадион "Арена Созопол" за първо занимание, а преди това кметът на град Созопол Тихомир Янакиев и Георги Пинелов - председател на общинския съвет поздравиха футболистите и ръководството на отбора като пожелаха здраве и късмет през настоящата година, а отборът да продължава да бъде на първо място в Югоизточната "В" група.

На официалното събитие присъства и началникът на отдел „ Образование,култура,социални дейности и спорт“ към Община Созопол Христо Бардуков.
Георги Пинелов- председател на Общински съвет-Созопол и кметът Тихомир Янакиев подариха по една футболна топка на капитаните на отбора Петър Кюмюрджиев и Мурад Ибрахим с пожелание за успешна подготовка и отлични резултати през футболния сезон. В качеството на представители на законодателната и изпълнителната власт те поеха отговорност да осигурят финансова стабилност на клуба, което да гарантира доброто представяне на отбора на „небесносините“. Кметът Тихомир Янакиев връчи статуетката на футболист №1 за 2019 година на вътрешния полузащитник Яни Николов, който бе избран след гласуване на феновете на официалната страница на отбора.
След официалната част, в която бе гръмнато шампанско и разрязана тортата и изп. директор Румен Димов пожела успешно представяне, футболистите стартираха своята първа тренировка на стадиона. Тя започна с указания от страна на треньора Маргарит Димов и бе изгледана от председателя на общинския съвет Георги Пинелов и няколко от най- запалените фенове на отбора.
На този етап четири са новите попълнения, като в началото на другата седмица се очаква към тима да се присъедини още един футболист.
Таранът Грозев, който изкара половин сезон в Черноморец Бургас, се завръща в бившия си тим с една ясна мисъл – да допринесе на отбора за постигането на целта – спечелване на лигата през този сезон. 36-годишният опитен бивш нападател и голмайстор на ОФК Несебър за сезон 2015/16 с 30 попадения в Югоизточната "В" група отбеляза 15 попадения в изминалата кампания през пролетта за СОЗОПОЛ, когато се присъедини в тима на Маргарит Димов, а след края на сезона премина в редиците на Черноморец Бургас. Играл още и за Нефтохимик Бургас, вкарал повече от 80 гола за малтийския тим на Луксол Сейнт Андрюс за сезоните от 2012 до 2015.
Второто ново име през пролетта в състава на Маргарит Димов е опитния ляв бранител Иван Янчев, който може да играе във всички зони на отбраната. Юноша на Нефтохимик, познат на небесносините привърженици, родом от Созопол и има четири сезона от 2014 до 2018 и 64 мача във Втора лига с бившия си и настоящ тим. Роден на 23-и юни 1987г.. Играл в Мастер Бургас, Черноморец Поморие, Черноморец Бургас, Нефтохимик Бургас .
Третото ново име в състава на Маргарит Димов е вътрешният полузащитник Живко Илиев. Талантливият халф може да играе във всички зони на полузащитата. Юноша на Нефтохимик Бургас, роден на 30-и януари 1994-а година. На ниво мъжки футбол има по един сезон с тима на "шейховете" във В и Б група и четири с тима на ОФК Поморие, които преустановиха участие в първенството на Втора лига.
Четвъртото ново име в Созопол е вътрешният полузащитник Сава Савов. Роден на 07-и юли 1996-а година, родом от Сливен, юноша на войводите, а след това и на ЦСКА. Юношески национал, с 20 мача за трикольорите. Защитавал цветовете на ОФК Несебър, Монтана, Свиленград, ЦСКА, ЦСКА 1948, и два сезона за Локомотив Горна Оряховица, откъдето идва. Сава Савов може да играе във всички зони на полузащитата, но най-добре се чувства в средата на терена, където ще има за конкуренция Яни Николов и Стефан Стойнов и Живко Илиев.
Зимната подготовка на ФК „Созопол“ ще продължи с двуразови тренировки и 10 контроли, като първата от тях е срещу ФК “Спартак“ Варна на 18.01. 2020 г..

Важни съобщения

График на постоянно действащите комисии за ТРИДЕСЕТ и ВТОРО редовно заседание на ОбС Созопол

На основание чл.22 ал.1 и ал.2 от Правилиника за организацията и дейността на Общински съ...

Обява за дневния ред на ТРИДЕСЕТ и ВТОРО редовно заседание на ОбС Созопол

ПОКАНА На основание чл. 23, ал. 4, т. 1 от ЗМСМА и чл. 29, ал. 5 от „Правилника за органи...

График на постоянно действащите комисии за ТРИДЕСЕТ и ПЪРВО редовно заседание на ОбС Созопол

На основание чл.22 ал.1 и ал.2 от Правилиника за организацията и дейността на Общински съ...

Обява за дневния ред на ТРИДЕСЕТ и ПЪРВО редовно заседание на ОбС Созопол

На основание чл. 23, ал. 4, т. 1 от ЗМСМА и чл. 29, ал. 5 от „Правилника за организация и...

График на постоянно действащите комисии за ТРИДЕСЕТО редовно заседание на ОбС Созопол

На основание чл.22 ал.1 и ал.2 от Правилника за организацията и дейността на Общински съве...