Вторник, 15 Септември 2020 10:22

Общински съветници се включиха в празника за началото на учебната година / снимки/

116 ученика прекрачиха прага на ОУ „Христо Ботев„ гр. Черноморец и заедно със своите учители, родители и многобройни гости дадоха пъстър старт на новата учебна 2020/2021 година.
Сред официалните гости бяха председателят на Общински съвет Созопол Георги Пинелов, кметът на Черноморец Росен Деспов и общинския съветник Стамат Стаматов. Председателят на общинския съвет поднесе цветя и поздравителен адрес за празника на директора на училището Йорданка Станчева и на зам. директора Георгиева.

Директорът на училището в Черноморец получи цветя и от името на кмета на общината Тихомир Янакиев.
Празничната церемония започна с вдигане на националния флаг под звуците на държавния химн и изнасяне на училищното знаме.
В своето приветствие към учениците, учителите и родителите директорът Йорданка Станчева пожела успешна учебна година и изрази увереност, че независимо от необичайните условия при които започва учебния процес, учителите и тази година ще покажат висок професионализъм и ще положат усилия, за един нормален и успешен учебен процес. Тя благодари на родителите за подкрепата, която оказват и подпомагат работта на учителския колектив. С благодарност към кмета на общината, председателя на общинския съвет и кмета на град Черноморец завърши празничното слово на директора на ОУ „Христо Ботев„ .
Приветствие по случай първия учебен ден отправи председателят на общинския съвет Георги Пинелов.
„Уважаема г-жо Станчева,
Скъпи ученици, учители, родители,
Първият учебен ден отново е пред нас, събрал вълнението и очакванията на всички, прекрачили прага на Основно училище "Христо Ботев" !
Мили първокласници, очакват ви прекрасни дни, в които ще научите много неща и ще намерите нови приятели. Бъдете здрави, щастливи и любопитни към света !
Драги ученици, учете усилено и взимайте с пълни шепи от знанията, които вашите учители с любов и всеотдайност споделят с вас. Вие сте гордостта и бъдещето на град Черноморец !
Уважаеми учители, продължавайте да бъдете все така всеотдайни приятели, будители, вдъхновители, мечтатели. Бъдете горди с професията си !
А на вас, скъпи родители, е отредено да преподавате друг вид уроци. Бъдете до своите деца, подкрепяйте ги, показвайте им доброто и споделяйте техните успехи !“, пожела Г. Пинелов в поздравителния адрес.
Поздравления за старта на новата учебна година отправиха кметът на град Черноморец Росен Деспов и майка от Родителския комитет към училището. За празника Основно училище "Христо Ботев" получи дузина поздравителни адреса, сред които от областния управител Вълчо Чолаков, от директора на РИО на МОН Бургас Виолета Илиева и др.
Родителите и гостите бяха поздравени с музикално- поетична програма с участието на ученици от четвърти клас и първолаците, които с много емоция и вълнение прекрачиха за първи път училищния праг.
Заради мерките за безопасност учениците в училището в Черноморец ще влизат и излизат през два отделни входа през цялата учебна година.
Да поздрави учениците, учителите и родителите в училището в с. Крушевец, бе и общинския съветник Андрей Николов. Гост на празника в СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Созопол бе общинския съветник Станимир Андонов. Поздравления за началото на новата учебна година получиха и общинските съветници Анета Филипова и Милена Желева, които са част от преподавателския екип на созополската гимназия.

 

 

Важни съобщения

График на постоянно действащите комисии за единадесетото редовно заседание на ОбС Созопол

На основание чл.22 ал.1 и ал.2 от Правилиника за организацията и дейността на Общински съв...

Обява за дневния ред на единадесетото редовно заседание на ОбС Созопол

На основание чл.23, ал.4, т.1 от ЗМСМА и чл.29, ал.5 от “Правилника за организацията и дей...

Разгласяване на съдебно решение по административно дело № 2511 по описа за 2019 г. на Административен съд-Бургас

Административен съд Бургас със свое решение отменя чл.93 ал.2 от Наредбата за определянето...

График на постоянно действащите комисии за десетото редовно заседание на ОбС Созопол

На основание чл.22 ал.1 и ал.2 от Правилиника за организацията и дейността на Общински съв...

Обява за дневния ред на десетото редовно заседание на ОбС Созопол

На основание чл.23, ал.4, т.1 от ЗМСМА и чл.29, ал.5 от “Правилника за организацията и дей...