Печат на тази страница
Вторник, 22 Септември 2020 14:17

Съветници от Общински съвет Созопол участваха в тържествата за Независимостта на България и в инициативата „Нестле за Живей Активно!2020“/ снимки/

Созопол тържествено отбеляза 112 години от Независимостта на България. Под звуците на патриотични маршове и с празнично настроение жителите и гостите на града се събраха пред Арката на загиналите за свободата на България. Сред официалните лица бяха председателят на общинския съвет Георги Пинелов, кметът на Созопол Тихомир Янакиев, бургаският депутат Николай Тишев, общинските съветници Анета Филипова, Андрей Николов, Желязко Иванов, Станимир Андонов и Светлана Лулева, както и зам. кметът Тодор Дамянов и представители на общинска администрация.


Честването започна с припомняне на историческите факти отпреди 112 години и значението на този исторически акт за суверенитета и бъдещото развитие на България. Приветствие към присъстващите отправиха кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев и депутатът Николай Тишев.
Венци и цветя бяха поднесени от името на Общински съвет Созопол, общинска администрация, политически партии и неправителствени организации и сдружения.
Цветя в памет на загиналите за свободата и независимостта на България поднесе председателят на Общински съвет Созопол Георги Пинелов.
След тържествената церемония бе даден старта на спортната инициатива „Нестле за Живей Активно!2020“, която се проведе в Созопол при голям интерес и участието на стотици созополчани.
Инициативата в подкрепа на движението, спорта и балансираното хранене започна от сградата на общината, откъдето участниците потеглиха пеш по три маршрута: от сградата общинска администрация - ул. „Кирил и Методий“ – ул. „Морски скали“ – ул. „Крайбрежна“ , вторият маршрут бе от стадион Арена Созопол - ул. „Одеса“ – ул. „Лазурен бряг“ – Градска градина - НЧ „Отец Паисий“ – ул. „Крайбрежна“ и третия маршрут от Гребен клуб – път Созопол-Санта Марина до паметника на подводничарите и обратно да яхтеното пристанище, където бе финала и на трите маршрута.
Там те бяха посрещнати от ентусиазираните малки футболисти, които посрещаха всяка група със "Созопол е един! И непобедим!"
За всички участници имаше плодове и много от тях се включиха в благотворителната инициатива на община Созопол и агенция "Чудеса" насочена към трудноподвижните хора в общината като си закупиха балон с късметче.
В спортната инициатива на Община Созопол и Министерството на младежта и спорта взеха активно участие председателят на общинския съвет Георги Пинелов и общинските съветници Анета Филипова, Андрей Николов, Желязко Иванов и Станимир Андонов.