head background 1

Председателят на общинския съвет Станимир Андонов поздрави абитуриентите от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Созопол

Тържествено и с много емоции ученици, учители и гости изпратиха зрелостниците от Випуск 2024 г. на СУ „Св. св. Кирил и Методий“.
Гости на церемонията по изпращане на абитуриентите на созополската гимназия бяха председателят на Общински съвет Созопол Станимир Андонов, кметът Тихомир Янакиев, общински съветници и представители на общинска администрация. Сред гостите бяха дами от ГС "Елпида", които финансираха официалните костюми на двама абитуриенти от СУ "Св. св. Кирил и Методий" гр. Созопол.
Тържеството започна с посрещане на училищното знаме и химна на България. Учениците от вокална група „Созополски звънчета“ поздравиха присъстващите с красиви песни.
Под арка с цветни балони преминаха абитуриентите водени от своята класна Петя Христова и бяха посрещнати с аплодисменти. Първа приветствено слово към тях поднесе директорът на училището Димитрина Щерионова, която им пожела да успяват в живота, да бъдат добри хора и да не забравят любимите учители и училище. Приветствени слова поднесоха кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев и председателят на общинския съвет Станимир Андонов. На абитуриентите бяха поднесени цветя и подаръци.
Първокласничката Калина разчувства всички с красиво стихотворение, посветено на училището, учителите и безгрижния училищен живот.
Абитуриентите изказаха своите благодарности към учителите, като всеки учител по различните предмети получи специална благодарност и шеговити спомени от изминалите години. С усмивки, а някои със сълзи на очите, абитуриентите поднесоха цвете на своите любими учители.
Тържеството завърши с прощаване на всеки зрелостник с училищното знаме. Емоционалният момент бе придружен от песента „Клетва“ на ВИС „Щурците“ и пускане на балони в небето.
Празника завърши с танц на група „Афродита“, към която се присъединиха малки и големи ученици.
Изпращането на абитуриентите от Випуск 2024 г. бе запечатан на обща снимка.